1998 jlx kasa 2.0 v6 ile 1999 Grand vitara 2.0 v6 arasında ne farklar var?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bkaynar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,634
Ynt: 1998 jlx kasa 2.0 v6 ile 1999 Grand vitara 2.0 v6 arasında ne farklar var?

Standart lastikle kullanmayı düşünmüyorum zaten. AT lastiklerle başarılı olur mu? Yükseltmeyi zorunlu kılmayacak bir lastik kalınlığı düşünüyorum tabii öyle bir ihtimal var ise.

Şimdi Samsun'da alabildiğine kumsal var 40-50-60 metre eninde 15-20 KM kumsal şeridi var her bir tarafında. Burada kullanmadan olmaz...

Kısmet olurda bir vitara beğenip alabilirsem artık sonra bakacağım neler yapabileceğime. Belki Japon 1.6 3 kapı otomatik bulursam o da olabilir. Ama 3. kapı sonradan yetersiz gelebilir diye korkuyorum. Karar verdiğim kesin bir şey varsa o da 1.6 5 kapı ve Santana almayacağım.

Etiketler

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-vitara-orjinal-1998-otomatik-japon-hatasiz-garantili-32199484/detay

Linkteki aracı tavsiye ederim sahibinide satanıda tanırım satanın bile garanti verdiği bir araçtır gözünüz kapalı alabilirsiniz derim.....

Yukseltme yapmadan takabileceğiniz maksimum lastik 225 70 16 dere tepe sahil geçişlerinde sorun yaratmaz sadece önler tam sağ yada tam solda sürtme yapar onunda çözümü var ya spacer takarsınız yada direksiyon turunu azcık kıstırırsınız sorun kalkar ama arazi şartları ağırlaştıkça artikilasyonda sorunlar çıkar yükseltme ister araç...Şayet iyi bir at lastik alırsanız arazide pek üzülmezsiniz söylediğiniz şartlarda ama kum için aynı şey geçerli değil sert kum yada az kumda sorun olmaz ama yumuşak kumda sorun çıkabilir..

Bu arada 5 kapı santana üretimi Vitarayı asla küçümsememek gerekir yapabildiklerini görseniz şaşırırsınız sonuçta Suzuki markası altında üretimi yapılmıştır ve gayette başarılıdır...

Yok estafurullah ne küçümsemesi. Sadece bu forumda tecrübeleri, sıkıntıları,beğenileri + lar -leri baştan sona okudum. Tabiki bizzat tecrübe etmeden de karar vermemek lazım.

Asfaltta da basınca rahat gitsin isterim. Yakıt aşağı yukarı aynı olunca 2.0 daha mantıklı gibi. Bir de yok poryaydı , motorda çaklaktı,rotlar filan gibi sorunlar çıkması muhtemel görülüyor okuduklarımdan ve bunların da temnini masraflı kanımca. Ama 2.0 lar için bir triger zinciri konuşuluyor başka bir şey pek yok gibi.

Sizin verdiğiniz linkteki zaten favori listemde ama fiyat yüzünden beklemedeyim.

Aşağıdaki ilanlar hakkında fikirleri olan yazarsa sevinirim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-vitara-sahibinden-temiz-lpg-li-grand-vitara-29090092/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-vitara-vitara-2-0-otomatik-vites/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-vitara-suzuki-vitara-2-0-v6-temiz-30839466/detay

fotoğraflara bakarak aracın durumuna karar vermek gözü kapalı zar atmak gibi birşey.görmeden baktırmadan almak yanlış derim.
ben gitmezsem eğer amasyaya bayram için ankaraya geçme niyetindeyim ya da ben gelemezsem bile sizi safranboluya beklerim.biraz arazi gezer çamur ezeriz :smiley:

cenk arkadaşım haklısın hayatımda verdiğim en isabetli kararlardan birisidir v6 sesi yeter daha ne olsun. :smiley: ağırlığına gelince hangisi hafifki vitaradan ahmet abinin dediği gibi en yakın arkadaşı 2.5 ton ..v 6 gerçekten tutku :smiley:

''5.72 olmayacak bak gör..Önce ses yapar sonra kırar boşuna deneme derim...''

Cenk dogru söylemiş !

illede v6 ya agır devir takacam diyene formülü verebilirim. ;) oda bende saklı.. ;D

oguz1134' Alıntı:
''5.72 olmayacak bak gör..Önce ses yapar sonra kırar boşuna deneme derim...''

Cenk dogru söylemiş !

illede v6 ya agır devir takacam diyene formülü verebilirim. ;) oda bende saklı.. ;D
Canım abim.... :D :D

ney ney ayna mahruti mi? ağır devir mi? oğuz abide mi saklı? bomba patlayacak gibi :smiley:

satış sözleşmesine geri alma şerhi koymuştur belki ya da bizimkilere birer tur biner artık :smiley:

5.72 agır devir ..v6 ya takılırsa + 23,6 tork olarak artacak ... ve - 23,6 sürat düşer ;)

http://www.suzuki-4wd.nl/villager/

vaktinde hollandali bir arkadaş yapmış görmüş sulanıyordum arwin bende öyle yaptım deyince bende affetmedim ..aynısını yaptım %10,8 tork alıyorum yeterli derim..

dogruyol budur.. ;)

elimdeki katologlardaki bilgilere göre

v6 max sürat 160 km/h

1,6 ispanyol max sürat 160 km/h

1,6 japon max sürat 145 km/h

bu degerler 15 sene evvelki aracların 0 km oldugu zamanlardaki yapacagı süratlerdir hepimizin aracı 150 bini 200 bini devirmişken biraz zor derim.. ;D

rampa aşagı rüzgarla karışik falan olabiliyor tabiii..bazen :D

agır devir takıp süratten 40 km/h kaybedip max süratim 120 km olunca traktör gibi bişi olucak sanırım bana göre ??? ;)

>>>>>standart bir vitara 90 km/h ile giderken göstergesi 100 gösterir<<<<<<

%17 tork alıyor ispanyol 5,72 agır devirle misal alet güçleniyor basınca 150 -200 km gidiyor gösteriyor saatte ibresi kafadan 30-35km eksik gidiyor..160.dan zaten...

defransiyel dişli oranları ile oynanmış aracta km sayac dişlilerinin de degişip dogruyu göstermesi saglanıyor nasılmı .??.>>>

http://www.partshp.com/speedometer_gears.htm

beni bu hesapları yapmam için..2 porsiyon kebab +1 adet 70 lik + 2 pakette sigara tüketmem lazım .. ;D

sonundada sızıp kalır hesabı bitiremem gibi geliyo.. :D ;D

aritmatik + matematik te akıllı kuvvetli bir arkadaşım cıksada yapsa bari derim :smiley: sanki benim kafam kaldırmıycak durumu .. ??? :(

<<<<<büyük sırrı da veriyim bu arada >>>>>

ispanyol yada japon 1,6 defransiyeli alıp içindeki ayna mahrutiyi atıp içine agır deviri takıyorsunuz .üstünden cıkan v6 dif 'ini hiç ellemeden bir kenara koyuyorsunuz..

arka diften bahsediyorum ..önde problem yok...bilmem anlatabildimmi? :smiley: bu kadan basit yaaanii.. :D

Cenk seni kızdırmaya yapmıyorum ;) konuyu keşke bana bi cıtlatsaydın diyorum,, bir zamanlarda disk arıyordun sana balata önermiş sorunu nu çözmüştüm ;)

forumda tüm v6 tıcı lara sonsuz hizmet beleşş. benden biliyorsun .. bu arada dr da v6 tıcı yapan benim. ;D şimdilerde o da bizden biri..!

tüm suzi cilere sevgiler saygılar. :smiley:

Evet Oğuz Abi beni bu tatlı belaya bulaştıran sensin iyiki de bulaştırmışsın :smiley:

Bu arada sanırım bizim araçların torku 172 Nm 4000 devirde siz 10.8 lik artışı aynı devir de mi elde ediyorsunuz ve toplamda 23 24 gibi bir tork artışı oluyor peki bu tork artışının 4000 devir altındaki etkisi nasıldır?

Oğuz abi selam,
Kızmak ne kelime abi sen olmasaydın ben bu V6 yı ne modifiye ederdim nede 1 sene biner 25000 km yol yapardım senin yazdıkların süper bilgiler sayesinde az da olsa bilgi sahibi olup yeni V6 cı arkadaşlara bilgi paylaşımına bile başladım ;D ;D ;D

Abi dediğin şekli Becce abi ve Aksiyon Murat abi ile bizim Arman zamanında konuşmuştu Ulaş diye bir arkadaşımız daha var V6 cı yapılı onunda aracı birtek Ayna mahruti yok V6 da fakat otoriteler bu sistemin olacağını ancak zamanla sorun çıkarabileceğini söylemişlerdi.Daha sonra yaptığım araştırmalar sonucu uygulanmış olup 2 kez mahrutinin dişlerinin kırılmış olduğunu duyunca açıkçası uğraşmak istemedim.Zaten arazide aşırı şekilde zorladığımdan V6 yı kesin kırar yolda bırakır diye vazgeçtim uygulamadan.Malum biliyorsun kılavuzu Hakan Irıklı olanın aracı balçıktan kurtulamazmış ;D ;D ;DGenelde 3 suzi çok hard parkurlara girdiğimiz için bu şekilde uygulama yapmak açıkça biraz korkuttu beni...daha sonrasında bayramda saroz gezimizde 2000 model 1.6 jlx in full yapılı olarak vinç tampon sepet 3 inch +kupa yükseltme 30x9.5x15 mt lastik kilit ayna mahruti ağızına kadar yüklü olarak 100 km de 9 lt lpg yakıp 180 km hızı gösterince ibrede kafamda şalterler attı ve aracı sattım.

Altımda 2.0 lt V6 araç var 136 eşşek var motorda ama ben vinç tampon 3 inch yükseltme sepet ve 225 70 16 A/t lastikle maxsimum 150 160 km hız yapabiliyorum ve kmde 35-40 kruş yakıyorum litre olarak sanırım 13 -15 lt.Ayrıca sahilde kumda batıyorum ağırlıktan dolayı kendimi 1.6 lara çektiriyorum....

Düşününcede bu olay beni aşırı rahatsız etti ve 1.6 alıp deli gibi modifiye edip arazide girmedik yer bırakmamaya karar verdim....
Altta resimde Hakanın Suzikinin km saatini gönderiyorum Ve halen idda ediyorum V6 yapılı bir halde iken bu kmlere gelmesi imkansız gibi geliyor bana..
Bu süratler asla yapılmaması gerk bizim araçlarımız tarafından ama deneme amaçlı yol boşken 10 km kadar yapıldı bu sürat [attachment=1]

09092010810.jpg

Söyleki agır devir ayna mahruti olan bir arac son süratten düşer..

% 17 den yola cıkarsak son sürati 160 olan aractan son surat 135 km civarı

üstünede km saati fazla göstermesi % 10 oranında 13-15 km cıkarırsak 120 km lere iner ..

buyuk lastıkten dolayıda + 10-12 konulursa üstüne 130-140 km dir asıl gercek sürati ..hesap makinası öyle cıkarıyor..

hesap makinası hariçinde 2 yöntem var 100 km ile giderken sabit süratte yanında giden bir otomobilin sürat göstergesinin gösterdigi sürat dogrudur.siz 100 km/h ile gittiginizi zannederken asıl sürati diger arac göstergesi gösterecektir.. ;)

birde şu adres gösteren gprs denen elektronik oyuncaklar var engebeli daglık ,virajlı vs gibi yollarda hatalı ölcebiliyor onunlada konya ovası gibi düz bir yerde ölcüp kontrol etmeli ;)

Becce abi ve Aksiyon Murat abi bu ikili saygı duydugum kişilerdir bilgi birikimleri + tecrübeleri anlatılmaz görüp yaşamanız lazım derim .

Murat abi ile muhabbetim başkadır kapıdan kovarlar bacadan girerim. elemanları bana hafiften tilt olurlar abi senin işin gücün yokmu yaa derler sana iş bulalım olmassada bizi rahat bırak derler .. ;)

vitarayı ilk aldıgımda önlerine 120 a . dinamo koydum bir tane (ferrariden cıkma)bu ne olcak dendi takılacak dedim ..? ;D neden ,nicin, nasıl vs ,soru yagmuru geldi cevapladım ..sonra heee dediler yaa biz bu nu neden yarış araclarına yapmıyoruzki dediler yapsak iyi olur demeye başladılar .aradan 3 sene gecti bana ve içatlarıma alışmaya başladılar ..
ben 41/8 japon 1.6 nın orjinal difini v6 ya takıcam deyince elemanlar başladı yine neden buluyon böyle garip işleri be abi lere başladılar + özellik orjinal ekipman agır devir gibi yan sanayii üretim vs de degil ..

''Ayrıca sahilde kumda batıyorum '' bu cok dogru bende bi tarihte cok fena rezil olup debriyaj yaktım ..ben yalnız gurt oldugumdan tek gezer tek saplanır ,tek de batarım kurtarmada bana düşünce komaya grmiştim..otomatikler daha başarılı bu konuda bildim ama bana kum haram uzak olmam faydalı derim. ;)

Bu arada sanırım bizim araçların torku 172 Nm 4000 devirde siz 10.8 lik artışı aynı devir de mi elde ediyorsunuz ve toplamda 23 24 gibi bir tork artışı oluyor peki bu tork artışının 4000 devir altındaki etkisi nasıldır?

şöyle izah ediyim 4L ye alınca aracın son sürati ne vaziyet ben yaklasık söyliyeyim 80-90 km gibidir,, ama güç tork ne vaziyet ? düz duvara bile tırmanacak güce sahip oluyor bu dişli oranlarıyla ilgili ..

kısa oranda da bunu az miktarı ile kullanıyorsunuz buyük caplı lastık takınca büyüme oranı ''30 inc ''max lastik takıldıgında büyüme oranı %11 dir ..benim oran tam bunu karşılıyor bayılmayı kesti alt devirlerde 1000-4000 arası güçlendi rampaları vites ufaltıp bagıttırıp cıkma zorunlulugum bitti motor az dönerse az da yakar.. ;)

Abi doğrusun gps ile ölçtüğümüzde 12 km fark veriyordu hemde bir normal gps birde nokia telefon gps i araçtaki ayna mahruti oranıda bu arada 5.82.....

V6 nın 3000 3500 devirden sonraki gücü tartısılmaz tamam ama bana arazide 4000 devirden aşağısı lazım o yüzden sıkıntı..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR