1997 Model Frontera 2.2 Satın Alma Hakkında Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vetmederes Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 68
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,023
Ynt: 1997 Model Frontera 2.2 Satın Alma Hakkında Yardım

Fronteralar heryerinden arızalanabilir ama motor arızası kesinlikle olmaz.dedim ya opel araçları çok fazla sensörle donatılmış aklıma gelenler kelebek sensörü ,oksijen sensörü ,hava akışmetre sensörü ,krank sensörü v.b.bunlarda kötü yakıt ve lpg dönüşümlerinden çok fazla etkilenen parçalar.benim sadece geçen aylarda arka difransiyelde 4.vitesde ses problemim vardı ,ama jiplerin hepsi arkadan itişli ve ağır araçlar olduğu için seri değillerdir.seri kullanmaya kalkarsanız ayna mahrutide sorun olur.e biz bunu bile bile seri kullanırız tabiiki.(şimdiki şehirli jiplerden bahsetmiyorum)benimde aracın ayna mahrutisi gitmişti ama araçta 3. vitese kadar hiç bir sorun yoktu.bu nedenle 1 ay ayna mahruti dişlisi aramıştım .ingilterede ebay dan alışveriş yaptığım bir hurdacı 180 tl + 200 Tl yol parasına satıyordu aynı dişliler İstanbulda bir çıkmacıda 800 TL idi ,ben daha sonra Ankarada güven otodan bulduğum yeni sayılabilecek pert otodan çıkma komple aksı 1250 Tl ye almıştım.Bütün jiplerde olduğu gibi fronteralarda da difransiyel problemi olabilir.benim tanıdığımın disco .td5 i şanzuman arızası nedeniyle yaklaşık 5 aydır yatıyor.parça bulamıyor.ama sonunda bulur bulamaz ise aracı hurdaya satar.fakat araca kızdığını duymadım çünkü sonuçta bilerek ağır bir arazi taşıtı alıyorsunuz ve çok fazla üretilmiyor.

Etiketler

İyi günler.
Frontera A kasa Sport modelini 5 yıla yakın süre ile 40.000 km. civarı (Tabiri Caiz se Merkep Niyetine) kullandım. Daha önce burada paylaştığım arka aks ve ve rulman sorunu haricinde sorun yaşamadım, parçaya da ihtiyacım olmadı. 3 kapılı modellerin çamurlukları şişkindir, görsel olarak daha atak durur, kullanımı çok keyiflidir.

Yaşadığım sahil kasabasında, zorlanmadan kumsala batmış çok araç çıkardım. Bir kez de ben battım (Yol lastikleri takılıydı ve ön şaft yoktu) Ancak battığım yer kurtarmaya gelen iki 4x4 aracında gömüldüğü bir yerdi. ;) ;)

Arkadaşların söylediği gibi, temiz kullanılmışını bulursanız, iyi bir alternatif olabilir. Selamlar.

Evet sonuçta arazi aracı alıyoruz forumda yazılanlara bakılınca parça pahalı yakıt yüksek tutulmayan model... gibi eleştiriler var.Benim kendi görüşüm bu bir zevk meselesii ben Fronterayı seviyorum parça pahalı yakıt çok diye şikayet edeceksek Kuş serisi yerli araba alalım hiç şikayetimiz kalmaz.Ama yedek parça yaygın olsa daha iyi olur düşüncesindeyim.Aracı işimde de kullansam ( veteriner hekimim ) yolların % 60ından fazlası toprak ve çamur mevsimine göre süspansiyonda sıkıntı yaşarmıyım acaba ? Günlük 100-200 km kadar yol yapıyorum.

Bendeki modelde arkalar makaslı.Makaslı olanları bozuk yollarda hızlı kullanamazsın.Arkaları helezonlulardan alırsan daha iyi.Benimki SW veya pick-up olarak geçiyor.Üstü tamamen kalktığı için.Alacağın araba bakımlı olmalı bakımlı araba alırsan hangi arabayı alırsan al memnun kalırsın.tabii ki arabadan beklentilerine göre değişir.Kumda batmış bir land rover sahibi tanıyorum aslında arabası iyi idi ama o batmadan sonra arabayı sattı. Yani arabadaki beklentine bağlı.defender mesela hayatta yolda kalmaz ama 100 km yol git seni bitirir.fronteralarda arazi performansıda düz yol performansıda bence çok iyi.sürekli kullanacaksan dediğim gibi sahibi satarken üzülmeli ,bakımlı bir araç olmalı ve birde hangi marka 4x4 alırsan al parça kataloğunu mutlaka al.ben 2.el olarak aldığım ve kullandığım bütün araçların parça kataloklarını mutlaka alırım ,haynes manuel bütün araçlar için parça kitapçığı çıkartır.internetten bulursun aradığın parçayı numarası ile ararsan daha rahat bulursun.

s.sinan' Alıntı:
Bendeki modelde arkalar makaslı.Makaslı olanları bozuk yollarda hızlı kullanamazsın.Arkaları helezonlulardan alırsan daha iyi.Benimki SW veya pick-up olarak geçiyor.Üstü tamamen kalktığı için.Alacağın araba bakımlı olmalı bakımlı araba alırsan hangi arabayı alırsan al memnun kalırsın.tabii ki arabadan beklentilerine göre değişir.Kumda batmış bir land rover sahibi tanıyorum aslında arabası iyi idi ama o batmadan sonra arabayı sattı. Yani arabadaki beklentine bağlı.defender mesela hayatta yolda kalmaz ama 100 km yol git seni bitirir.fronteralarda arazi performansıda düz yol performansıda bence çok iyi.sürekli kullanacaksan dediğim gibi sahibi satarken üzülmeli ,bakımlı bir araç olmalı ve birde hangi marka 4x4 alırsan al parça kataloğunu mutlaka al.ben 2.el olarak aldığım ve kullandığım bütün araçların parça kataloklarını mutlaka alırım ,haynes manuel bütün araçlar için parça kitapçığı çıkartır.internetten bulursun aradığın parçayı numarası ile ararsan daha rahat bulursun.

Sinan kardeş bu parça kataloğunu ilk defa duyuyorum onu da göz önünde tutayım.Hazır siz bahsetmişken vectranın bir parçası ile fronteranın bir parçası aynı olunca parça numarası da mı aynı oluyor ? Aynı ise büyük avantaj sağlar o zaman...

Evet aynı parça ise opel araçlarda aynı numaradır.Benim diğer aracım opel vektra jipte frontera olunca opellerin kullandığı epc denilen parça kataloğunu aldım.katalok dediğim cd de yüklü bir program.onuda ebay dan 15 tl ye mal oldu.bilgisayara yüklerken biraz uğraştırdı ama sonunda hallediyorsun.parçanın görüntüsü ile birlikte numarasını oradan buluyorsun zaten başka hangi opel araçlarada uyduğunu listeden görüyorsun.Türkçe de dahil bir çok dilde var.Bundan önceki suzuki sj ve grand vitaranınkiydi kitap halinde idi o daha çok hoşuma gidiyordu ama ingilizce idi.bilgisayardan den bakmak daha kolay ama çok zevk vermiyor.frontera ile uğraşmak çok hoşuma gidiyor dün ebaydan kitabını açık arttırma ile kazandım 5 paunda ,5 pauntta yol parası toplam 10 paunda gönderiyorlar.yaklaşık 24 tl.eğer bu kitapçıkta suzukininki gibiyse iyi.yazarı aynı.sizde hangi 4x4 ü alırsan al almadan önce araca binerek 1,2,3,4,5.vitesleri deneyerek bi 120 ye çık.bakalım vites geçişleri nasıl difransiyelden ses varmı.sonra ön difransiyeli dene arazi vitesine bir tak hi ve low u dene.arazi vitesinden çıkarken girerken ses varmı ,ön porya kilitleri otmatikse bence manuel yap.İstanbulda bostancı tar otomotivde her marka araca porya kilidi var takımı 250 dolar civarı.şanzıman ve difransiyelden motordan yağ atıyormu,motor kulakları nasıl arazi araçlarında motor kulakları çabuk gider fronteraların motor kulağının tanesi 220-250 tl arasındadır.Suzukilerde daha pahalıdır..bence arazi aracında en önemli noktalar bunlar bilmiyorum diğerleri teferruat

s.sinan' Alıntı:
Evet aynı parça ise opel araçlarda aynı numaradır.Benim diğer aracım opel vektra jipte frontera olunca opellerin kullandığı epc denilen parça kataloğunu aldım.katalok dediğim cd de yüklü bir program.onuda ebay dan 15 tl ye mal oldu.bilgisayara yüklerken biraz uğraştırdı ama sonunda hallediyorsun.parçanın görüntüsü ile birlikte numarasını oradan buluyorsun zaten başka hangi opel araçlarada uyduğunu listeden görüyorsun.Türkçe de dahil bir çok dilde var.Bundan önceki suzuki sj ve grand vitaranınkiydi kitap halinde idi o daha çok hoşuma gidiyordu ama ingilizce idi.bilgisayardan den bakmak daha kolay ama çok zevk vermiyor.frontera ile uğraşmak çok hoşuma gidiyor dün ebaydan kitabını açık arttırma ile kazandım 5 paunda ,5 pauntta yol parası toplam 10 paunda gönderiyorlar.yaklaşık 24 tl.eğer bu kitapçıkta suzukininki gibiyse iyi.yazarı aynı.sizde hangi 4x4 ü alırsan al almadan önce araca binerek 1,2,3,4,5.vitesleri deneyerek bi 120 ye çık.bakalım vites geçişleri nasıl difransiyelden ses varmı.sonra ön difransiyeli dene arazi vitesine bir tak hi ve low u dene.arazi vitesinden çıkarken girerken ses varmı ,ön porya kilitleri otmatikse bence manuel yap.İstanbulda bostancı tar otomotivde her marka araca porya kilidi var takımı 250 dolar civarı.şanzıman ve difransiyelden motordan yağ atıyormu,motor kulakları nasıl arazi araçlarında motor kulakları çabuk gider fronteraların motor kulağının tanesi 220-250 tl arasındadır.Suzukilerde daha pahalıdır..bence arazi aracında en önemli noktalar bunlar bilmiyorum diğerleri teferruat

Evet bu başlıkta yazılanlar hem benim hem de Frontera alacak olanlara iyi bir rehber olacak kesin :smiley: İnşallah bakacağım ilk araç kaportadan ve motordan sınavı geçer de direksiyona geçip şanzıman testlerini yaparım baktığım araçların hiçbirisini hareket ettirme sansım olmadı malesef...

Sizin o bölgelerde suzuki grand vitaranın cabriolarıda var onlarda keyfli araçlara benziyor ,bilmiyorum tabi .İnşallah gönlünüze göre bir araç bulursunuz.

s.sinan' Alıntı:
Sizin o bölgelerde suzuki grand vitaranın cabriolarıda var onlarda keyfli araçlara benziyor ,bilmiyorum tabi .İnşallah gönlünüze göre bir araç bulursunuz.

suzuki vitara kullanmışlığım oldu ( kendi aracım değildi 2000 altı bir modeldi sanırım) hafif ve az yakıyordu ama ısınamadım, aracın içi ferah değildi konforlu da değildi ya da bana öyle geliyordu...

Merhaba frontera piyasası düşük olabilir ama iyi araba ben arabaya hayatta bakım yapan biri değilim. Benim fronteram 2.2 98 model yağ değişim süresi 20000 km geçtiği halde banamısın demedi ::smiley: ve geçen kış araca antifiriz koymayı unuttum motor suyu dondu sonra kendiliğinden çözüldü yine banamısın demedi. ilk başlarda pek sevemedim ama şimdi birbirimizi daha çok seviyoruz aracıma komple revizyona başlıycam parçaları bence bayağı ucuz özellikle yurt dışı parça fiyatları ebay vb gibi bedava tabi getirmesi zor. birde şöyle düşünmek lazım frontera almasan ne alabilirsin alternatifi yokki ;D

Playmoon' Alıntı:
Merhaba frontera piyasası düşük olabilir ama iyi araba ben arabaya hayatta bakım yapan biri değilim. Benim fronteram 2.2 98 model yağ değişim süresi 20000 km geçtiği halde banamısın demedi ::smiley: ve geçen kış araca antifiriz koymayı unuttum motor suyu dondu sonra kendiliğinden çözüldü yine banamısın demedi. ilk başlarda pek sevemedim ama şimdi birbirimizi daha çok seviyoruz aracıma komple revizyona başlıycam parçaları bence bayağı ucuz özellikle yurt dışı parça fiyatları ebay vb gibi bedava tabi getirmesi zor. birde şöyle düşünmek lazım frontera almasan ne alabilirsin alternatifi yokki ;D

motorunu özel bir maddeden yapmışlar herhalde kışın donmuş ve blok patlamadan kendiliğinden erimiş bunca yıldır arabayla uğraşıyorum ilk defa duydum :D

hunter06_1' Alıntı:
motorunu özel bir maddeden yapmışlar herhalde kışın donmuş ve blok patlamadan kendiliğinden erimiş bunca yıldır arabayla uğraşıyorum ilk defa duydum :D

Bir arkadaşımız motor bloğunun çoğu araba gibi alaşım blok olmadığını söylemişti.Birkaç kez antifiriz koymayı bende unutmuştum ama hiç blok falan patlatmadım bu güne kadar .Playmoon arkadaş sende yağ koymak için çok beklemişsin.Aracını ihmal etme bak ben düzgün bir frontera bulmak için uğraşıyorum

vetmederes' Alıntı:
Bir arkadaşımız motor bloğunun çoğu araba gibi alaşım blok olmadığını söylemişti.Birkaç kez antifiriz koymayı bende unutmuştum ama hiç blok falan patlatmadım bu güne kadar .Playmoon arkadaş sende yağ koymak için çok beklemişsin.Aracını ihmal etme bak ben düzgün bir frontera bulmak için uğraşıyorum

motor bloğu ya alaşım olur ya döküm olur başka bir secenek yoktur her ikiside su genleşince ya çatlar yada patlar..

demekki istisnalar kaideyi bozmazmış.

aşağıdaki youtube videosunu frontera motorları hakkında bilgi sahibi olmak isteyen arkadaşlara gönderiyorum

http://www.youtube.com/watch?v=0B6JEQKqtxs

youtube.com/watch?v=0B6JEQKqtxs

özetle motoru susuz bırakıp inatla zorluyolar bir ara yanıyor, hatta sürücü kendini arabadan aşağı atıyor ama biraz su atıp üzerine tekrar biniyor ve biraz daha sürüyor sonra tekrar tutuşuyor motor ama hala çalışıyor sonra sonra motor arıza yapmayı başarıyor...

hunter06_1' Alıntı:
motor bloğu ya alaşım olur ya döküm olur başka bir secenek yoktur her ikiside su genleşince ya çatlar yada patlar..

Genleşme konusunda bizi aydınlattığın için çok teşekkür ederiz...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR