1994 Grand Cherokee Limited 5.2 v8

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan acemi_myca Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 146
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 46,446
Ynt: 1994 Grand Cherokee Limited 5.2 v8

Fotograftaki daire içerisine aldıgım yerlere hangi marka yag almalıyım şimdiden teşekkür ederim

Etiketler

Musa bey ezbere bir bilgi olacak ama resmin sol üst köşesinden başlayarak motor,direksiyon,fren mekanizmalarına yağ koyuyor ve ölçümlerini yapıyoruz.cama en yakın olan daireden yağ konulmuyor şanzımanın yağı kontrol ediliyor.oturduğunuz bölge itibarı ile güvenilir bir servis tavsiye edelim bu tür konularda hile hurdaya kaçmadan size yardımcı olsunlar.yetkili jeep servisine götürdüğünüzde yanlış yağ konma olasılığı yok gibidir.

yağ diyince aklımıza akışkan,yarı akışkan,akışkan olmayan yağlar gelmeli.araçlarımız için hepsinin önem ve yeri ayrı.işaretlediğiniz 3 ü doğru olan yağ ölçüm ve yağ hazneleri haricinde difrensiyellere,bağlantı elemanlarına aklıma gelmeyen daha birçok yere kimsenin uygun yağ budur demesi kolay değil.aracınızı bir an önce tanıma hevesinizi anlıyor ve destekliyorum ama yaptığınız km,aracın çalışma saati,yapılan yolun özellikleri yapı ve yapı koruyucu maddeler için gerçek buradan bizim söyleyebileceklerimiz ise geneldir.çok yakında nickinizdeki acemi ön ekinden sıkılacak myca yı kullanmak istediğinizi yazacaksınız o günü sabırsızlıkla bekliyoruz sevgiler

ben size içinizi rahatlatmak amacıyla aracınızın yol ve yol dışı kullanımında sorun yaratmayacağını asıl sorunun kullanıcı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.kullanıcının yani araç sahibinin düzenli bakımları yaptırdıklarını kabul ettiğimizde yol ve yol dışı sorumluluk tamamen kullanıcıya aittir.nasıl ki çocuğunuzun elini yoğun trafikte bırakmak istemiyorsanız aracınızdan inmeli keşif yapmalı ve bir karar vermelisiniz geçerim,geçemem,geçerim ama masrafına katlanırım.geçerim dediğiniz de geçiyor ve masraf çıkartmıyorsa araç ve kullanıcı için sürdürülebilir tutku geçemem dediğinizde masrafsız ama içinizde kalacak bir heves,geçerim ama aracı da kırarım diyorsanız tecrübe edinirsiniz.seçim sizin piyasada araç çok ama siz teksiniz unutmayın

cüneyt beyin dedikleri doğru ama jeep grand cherokee düşünülenin aksine tüm filtre ve ekipmanları kurumsal her serviste bulunulan ve gücünün aksine silindir başına 2 subaplı güvenilir bir otomobil . Aracımızın yağlama kriterleri 1994 yılı itibarı ile en üstün sınıf yağ kullansada aradan geçen 15 senede piyasada ki vasat yağlama ürünleri haline gelmiştir. Resimden başlamak gerekirse ,sol taraftan en üstteki daire motor yağ kontrol çubuğu herkesin bildiği gibi bakılıyor.önden bakıldığında V8 in sol motor kapağı üzerinde de motor yağ doldurma haznesi yarı . Motor yağı olarak minumum yarı senttetik 10-40 dan aşağı olmamak üzere seçkin firmaların yağlarinı tavsiye ederim.Mutlaka yağ filtrelerini değiştirin ve yağ değişimini sakın ihmal etmeyin.10000 km yarı senttetik için karardır diye düşünüyorum. Kmde 0rtalama 40 kuruş civarında yakıt yakan bir araçda bakım her zaman ekonomi ve geri kazanç getirir.Carrefour alışveriş merkezlerindeki speddy servislerde bile değiştirebilirsiniz.

2. solda aşağıdaki 2. kapak kayışa bağlı direksiyon pompası hidrolik yağı otomatik vites yağına benzer hatta mecbur kalırsanız koyabilirsiniz.kapağın içerisindeki çubuktan seviyesini kontrol edebilirsiniz .sık değiştirme ihtiyacı gerektirmez mümkünse eksilme olursa aynı marka ile tamamlayın.
3.sağ altta fren hidroliği. Aracın yağlama tablosunda dextron II sınıflandırması var ama ben olsam komple değiştirirsem minumu Dextron III yada yarış tipi IV koyarım . Şeçkin tüm firmalar aynı standartlara yakın üretir.
4. Cama yakın motorun arkasındaki uzun çubuk otomatik vites seviye kontrol çubuğu kontrolünü araç çalışırken mümkünse yükte yapın ATF sınıfı 25000 kmde bir değiştirmekte fayda var .
Ek olarak buji ve hava filtresi var . Motora karşıdan bakarken sağdaki sürücü far arkası kutu hava filtresi frenin sağındaki hazne cam suyu yolcu tarafında cam önündeki radyatör yedek depo. Benim mantığım zamanını beklemeden bu bakımları her fırsatta yapmak . Bakım ekonomiktir. Zorlu şartlardan sonra zorlanan araçlarda bu periyotları çok öne çekmek gerekebilir.

Benim bulduğum bir kaynakta araç için geçerli yağlar:

JEEP - Grand Cherokee - 5.2 V8 - M5 2LT Motor

Motor yağı: API SH 16 °C altında SAE 5W-30 Motor yağı - API SH 18 °C nin üstünde SAE 10W-30 Motor yağı - API SH / CD 16 °C altında SAE 5W-30 Motor yağı - API SH / CD 18 °C nin üstünde SAE 10W-30

Otomatik şanzıman: ATF Plus tipi 7176 Tüm sıcaklıklar

Aktarma kutusu: ATF Dexron II Tüm sıcaklıklar - ATF Plus tipi 7176 Tüm sıcaklıklar

Diferansiyel, ön: Şanzıman yağı API GL-5 Tüm sıcaklıklar SAE 80W-90 - Şanzıman yağı API GL-5 Tüm sıcaklıklar SAE 75W-140

Diferansiyel, arka: Şanzıman yağı API GL-5 Tüm sıcaklıklar SAE 80W-90 - Şanzıman yağı API GL-5 Tüm sıcaklıklar SAE 75W-140

Diferansiyel, arka Trac-Lok lu: Şanzıman yağı API GL-5 10% sürtünme azaltıcılı Tüm sıcaklıklar SAE 80W-90 - Şanzıman yağı Tüm sıcaklıklar SAE 75W-140

Fren sistemi: Fren akışkanı DOT 3 Tüm sıcaklıklar SAE J1703

Soğutma sistemi: Su ile: 50% antifriz: Etilen glikol 35 °C nin üstünde

Hidrolik direksiyon: Özel hidrolik direksiyon sistemi akışkanı (Mopar) Tüm sıcaklıklar

Klima Soğutma akışkanı: R134a

Kompresör yağı: PAG

94 Grand Cherokee'nin kullanım klavuzu bende var, istersen alıp kopyalayabilirsin. Servislerde falan bulabileceğini sanmıyorum.

Araçlarınız hayırlı olsun.. Benim merak ettiğim gc 5.2 v8 lerin 93-95 arası modelleri ile 96-97 modelleri arasında tampon,jant ve direksiyon simidi haricinde bir fark varmı? özelliklede mekanik yönden?

Bildiğim kadarı ile şanzımanları farklı.Ama ne fark var derseniz işte onu net olarak hatırlamıyorum.Serviste birgün usta söylemişti.

Ayrıntılı bilgilerinizden dolayı hepinize teşekkür ederim .Cüneyt bey inşallah aracımı tanıdıktan sonra dedıgınız gıbı acemi ön nickinden vaz geçeceyim ama çok fırın ekmeyi yemem gerekiyor sayenızde başaracagıma inanıyorum . Ergün bey kullanım kılavuzunu adresime postalarsanız sevinirim kopyasını aldıktan sonra tekrar size gönderirim . Saygılar .
adresim
Musa KANAT
Mersin Tantuni Salonu
Ayhan Mah. Lalezar Sk . Kanatlar Apt 16/3 19600 Alaca ÇORUM
iş tel : 0364 411 5562
cep tel : 0 505 298 93 38

ercumentoflas' Alıntı:
mümkünse bende isterim
Alıntı sahibi: beatrix üzerinde Dün 10:47:18
94 Grand Cherokee'nin kullanım klavuzu bende var, istersen alıp kopyalayabilirsin. Servislerde falan bulabileceğini sanmıyorum.

mümkünse bende isterim

ben de de 94 zj var bende isterim...

merhabalar açık hava filtresi o konumda ısı kalkanı olmayan şekilde kullanıldığından görevini yapamayacaktır diye düşünüyorum sıcak hava alması motora faydadan çok zarar getiririki motor bölmesi yüksek hararetli .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR