1994 Grand Cherokee 4.0l

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dronder Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 69
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,251
Ynt: 1994 Grand Cherokee 4.0l

Bunlar da vitrin olsun.

IMG_0766Medium.jpg

Grnt043Medium.jpg

Grnt044Medium.jpg

Etiketler

Nereden nereye.. Jeep bu işte yapınca gösteriyor kendini.. Elinize sağlık.. Sis farlarını altta koruyamamışsınız ben tamponun üstünde bile koruyamıyorum ;D Hayırlı olsun. Kazasız günlerde binmek dileğiyle. Olayın farklı bir yüzü ise aracı modifiye ettikçe ona karşı bağınız artıyor. Belli bir süre sonra satılamaz bir hal alıyor. Sonunu bulan olmamış ama ileriye doğru gitmekte güzel..

jeep' Alıntı:
Nereden nereye.. Jeep bu işte yapınca gösteriyor kendini.. Elinize sağlık.. Sis farlarını altta koruyamamışsınız ben tamponun üstünde bile koruyamıyorum ;D Hayırlı olsun. Kazasız günlerde binmek dileğiyle. Olayın farklı bir yüzü ise aracı modifiye ettikçe ona karşı bağınız artıyor. Belli bir süre sonra satılamaz bir hal alıyor. Sonunu bulan olmamış ama ileriye doğru gitmekte güzel..

Cj kadar olmasada idare ediyor işte ;D

Yapacaklar listesi çok uzun, sırayla yavaş yavaş ilerliyorum. Bişeyler yaptıkça burada sizlerle paylaşacağım.

Aracınız çok güzel bu bölümden öncede incelemiştim, of road seven herkesin hayalidir heralde aracı of roada hazır hale getirmek, siz hayallerini gerçekeştiriyosunuz, ben hayal kurmya devam ediyorum.

4.0 ZJ olması Öner'in aracını zaten ayrıcalıklı kılıyor.. Tekrar kazasız güzlerde kullanması dileği ile..

alihay' Alıntı:
Aracınız çok güzel bu bölümden öncede incelemiştim, of road seven herkesin hayalidir heralde aracı of roada hazır hale getirmek, siz hayallerini gerçekeştiriyosunuz, ben hayal kurmya devam ediyorum.

Herşey hayal kurmakla başlar. Umarım sizde hayallerini kurduğunuz araca sahib olursunuz.

Jeep34' Alıntı:
4.0 ZJ olması Önder'in aracını zaten ayrıcalıklı kılıyor.. Tekrar kazasız günlerde kullanması dileği ile..

İyi dileklerin için teşekkürler Uğur abi.

Pek yakında.....!! ( belkide Festivale yetişebilir....)
Önder, senin arabadaki *4x2h 4x4h ve 4x4l seçenekli (command track) şanzıman...
Benim 5.2'de olacak..... ;)
Şimdiye kadar takan yok (en azından Türkiye'de) bakalım, çıktık bir yola..... ;) :D ;D

beatrix' Alıntı:
Pek yakında.....!! ( belkide Festivale yetişebilir....)
Önder, senin arabadaki *4x2h 4x4h ve 4x4l seçenekli (command track) şanzıman...
Benim 5.2'de olacak..... ;)
Şimdiye kadar takan yok (en azından Türkiye'de) bakalım, çıktık bir yola..... ;) :D ;D

dün Tarkan abideydik. benim şanzımanın sıfırı vardı, fiyatta uygun sayılır.

yakışır sana abi. hadi hayırlısı.

gercekten aracınızı cok begendim.bugun arkadasımla (konuralp_niva) konusurken sizin aracınızdan bahsettik hatta.2h vitesi de var diye.gercekten aracınız cok guzel.kazasız gunlerde kullanmak dilegiyle.

jeeper' Alıntı:
gercekten aracınızı cok begendim.bugun arkadasımla (konuralp_niva) konusurken sizin aracınızdan bahsettik hatta.2h vitesi de var diye.gercekten aracınız cok guzel.kazasız gunlerde kullanmak dilegiyle.

öncelikle teşekkürler.

5.2 ve 5.9 zj lerden ayıran en önemli özelliği 4x2 olarakta kullanılması. yakıtta daha cimri (tabi bunda 4.0 motorunda etkisi var)

dronder' Alıntı:
öncelikle teşekkürler.

5.2 ve 5.9 zj lerden ayıran en önemli özelliği 4x2 olarakta kullanılması. yakıtta daha cimri (tabi bunda 4.0 motorunda etkisi var)

Yanlış, Pardon :smiley:

5.2 ve 5.9' larda Quadra-Trac isimli aktarma/arazi şanzmanı kullanılır.... 4.0' lardaki gibi sadece 2 çeker seçeneği yoktur....
İçinde ki, Viskon Couplin isimli balatalar grubuyla, gerektiğinde ön şaftda aktarımı otomatik verir. Ön şaft devamlı bağlıdır ama, yükte değildir, Arka şafta yüklü tork aktarımı devamlıdır... Bilindiği gibi devamlı dört çeker değildir. Gerektiğinde dört çekerdir. Aracın orasında burasında yazan "always" kelimesi; devamlı dört çeker manasına gelmez. Devamlı kullanılabilir manasına gelir...

4.0 olan Zj' lerde ve Xj' lerde Select-Trac isimli aktarma/ arazi şanzmanı vardır. Bu select-trac' larında 4H seçeneği olanı vardır, olmayanı vardır. 4h seçeneği olan select-trac daha makbüldür. Select-trac bu konumuna alındığında Quadra-trac gibi çalışır.....

Command-Trac Jeep artarma şanzmanının atasıdır.... Bildiğim kadarıyla CJ' lerdeki şanzmandır..... Viscoz Couplin felan yoktur....

5.2 ve 5.9' da tek fark motor motor hacmidir. Kapak dahi aynıdır. Hatta, bildiğim kadarıyla blokta aynı. Silindirin içineki, piston üstü hacim artışı, kısa piston veya kısa biyel/piston kolu kullanılarak sağlanmıştır....

Doktor beyin aracı ayrıcalıklıdır. Pahalıdır, ama hakkıdır :smiley:

Saygılarımla..

Alfonse' Alıntı:
Yanlış, Pardon :smiley:

5.2 ve 5.9' larda Quadra-Trac isimli aktarma/arazi şanzmanı kullanılır.... 4.0' lardaki gibi sadece 2 çeker seçeneği yoktur....
İçinde ki, Viskon Couplin isimli balatalar grubuyla, gerektiğinde ön şaftda aktarımı otomatik verir. Ön şaft devamlı bağlıdır ama, yükte değildir, Arka şafta yüklü tork aktarımı devamlıdır... Bilindiği gibi devamlı dört çeker değildir. Gerektiğinde dört çekerdir. Aracın orasında burasında yazan "always" kelimesi; devamlı dört çeker manasına gelmez. Devamlı kullanılabilir manasına gelir...

4.0 olan Zj' lerde ve Xj' lerde Select-Trac isimli aktarma/ arazi şanzmanı vardır. Bu select-trac' larında 4H seçeneği olanı vardır, olmayanı vardır. 4h seçeneği olan select-trac daha makbüldür. Select-trac bu konumuna alındığında Quadra-trac gibi çalışır.....

Command-Trac Jeep artarma şanzmanının atasıdır.... Bildiğim kadarıyla CJ' lerdeki şanzmandır..... Viscoz Couplin felan yoktur....

5.2 ve 5.9' da tek fark motor motor hacmidir. Kapak dahi aynıdır. Hatta, bildiğim kadarıyla blokta aynı. Silindirin içineki, piston üstü hacim artışı, kısa piston veya kısa biyel/piston kolu kullanılarak sağlanmıştır....

Doktor beyin aracı ayrıcalıklıdır. Pahalıdır, ama hakkıdır :smiley:

Saygılarımla..

bazı hatalar var. öncelikle benim araçta command-trac şanzıman var. seleckt-trac başka bir seçenek. seleckt-trac 2h-4hfulltime-4hpattime-4low seçenekleri var. command-trac şanzımanda 4hfulltime yok.

daha detaylı bilgiler için :

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=13205.0

ya da

http://www.jeep.com/en/4x4/how_systems_work/

Uzun süredir süren araştırma ve muhabbetler sonunda arka defransiyele lsd kilit almaya karar verdim. Sınırlı kaydırmalı olan bu tipi seçmemin nedenleri aracı günlükte kullanmam, sıkı off-road yapan kullanıcıların memnun olması, ses yapmaması ve 4x2 modunda bana biraz daha güvenlik sağlaması.

Dün sabah tarotodan aldığım kilidi arabanın diğer işlerini de yapan atilla özel'de taktırdım. Jeepi sehpaya aldık ve arka sağ tekeri öne döndürdük, arka sol teker geriye dönüyordu. kilit olup olmadığının ya da çalışıp çalışmadığının en kolay testi. sonra kilit montajı yapıldı ve arka sağ teker öne döndürüldüğünde arka sol tekerde öne dönüyordu. bazı jeeplerde kilit olsa bile balataları bitince iş görmeyebiliyorlar. arazide sık kullanılan lsd kilitlerin arada bir kontrol edilmesinde fayda varmış.

Grnt093.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
ALISH

Çevrimiçi üyeler

Geri