1993 4.0 Zj Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mr_e Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 66
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,840
Ynt: 1993 4.0 zj yardım

ayhanayhan' Alıntı:
ah be levent arkadaşım hemen hemen aynı şeyleri yazıp birde aynı anda atmışız mesajı iki kişi tek kürek çektik gibi olduu ;)

evet abi doğu söylüyosun :smiley: saygı ve sevgiler...

Etiketler

CANADALI' Alıntı:
İlgili arabaya istanbuldan bende talip olmuştum .. ancak 12.000 tl den aşağıya fiyat düşmedi
aracı Kullanan bayan telefon görüşmemizde bu aracı yaşlı bir adamdan aldığını söyledi. ayrıca ön camınında çaklak olduğunu hatırlıyorum
Birde bayan yanılmıyorsam çocuk yetiştirme yurdunda öğretmen diye hatırlıyorum. ve 7-8 aydırda araç satışta. ya tok satıcıdır diye düşünüyorum . yada araçta problem olabilir.( benim düşümcem bu yönde , maksat aracı kötülemek degil )
Mutlaka ehli bir ustaya götürüp gösterin...şehir dışında da olsa...
Yoksa cok üzülürsünüz.. ;)

evet dediğiniz gibi araç sahibi bir bayan ve eğitmen.şimdi ben aracımı 17.000 lira sayıp üzerine nakit aırım dedim sorun değil dediler.
konuşmalarımdan anadığım kadarıyla tok satıcı dediğimiz türden kişier.çok sıcak ve samimi konuştular.
ama dediğiniz gibi aracın camı çatlaksa kaçpara sıkışmıştır?

üzerine 4000 demiştim ama 5000 de direticem birde yol parasını yarı yarıya paylaşmak lazım sanırım bu durumda?

jeepXJ' Alıntı:
sıralı sistem olaydı sıralıdir diye yazarlardı sanırım.bu araçlarda performans güç açısından vede motorum ömrü acısından fark eder mesela benim aracı alırken dikkat etmediğim konuydu fakat kullanırken keyif alamadım 1.5 milyara atiker taktırdım uzun yolda 300 320 km gider sanırım 110 tl le sanırım şü an çok keyifli nekadar sahibini üzsebile biz mutluyuz çünkü gücünü sahibine hisettiriyor
sizin bahsettiğiniz değerler 5.2 için midir?birde şehir içi değerlerini söylerseniz sevinirim sizin canavarın.
birde bunların şanzımanı 5.2 zj ie mi aynıdır 4.0 xj ie mi?

Merhabalar.Araç hakkında detaylı bilgi verebilirim sizlere.Bizde bu araca baktırdık.Bilgilrinize.Yanlış anlaşılmalara sebep vermemek için özelden lütfen.

ugur61' Alıntı:
Merhabalar.Araç hakkında detaylı bilgi verebilirim sizlere.Bizde bu araca baktırdık.Bilgilrinize.Yanlış anlaşılmalara sebep vermemek için özelden lütfen.

merhabalar uğur bey özelden ilettim mesajı cevabınız bekliyorum şimdiden teşekkürler

ayrıca arkadaşlar bu araba veya başka bir zj alsam bana maliyeti 16-17 olucak gezenbilirimizde veya diğer sitelerde okuduğum kadarıyla vitaralarda bu paralarda.yani bu 2 araç denk mi birbirlerine göre +,- leri neler siz olsanız hangi seçimi yapardınız?

civciv' Alıntı:
merhabalar uğur bey özelden ilettim mesajı cevabınız bekliyorum şimdiden teşekkürler

ayrıca arkadaşlar bu araba veya başka bir zj alsam bana maliyeti 16-17 olucak gezenbilirimizde veya diğer sitelerde okuduğum kadarıyla vitaralarda bu paralarda.yani bu 2 araç denk mi birbirlerine göre +,- leri neler siz olsanız hangi seçimi yapardınız?
cheroke ile vitara kesinlikle ikiside birbirinden uç larda olan bir araç... ikisininde birbirleri ile kıyaslanıp mukayese edilecek tarafı çok ..he ben cherokee kullanan birisi olarak kullanmış olduğum zamana bakarak ve amacıma ki çoğunlukla şehir içi ..bu gün içn vitara otomotik v 6 alırım yakıt açısından ..geri ye kalan her şey kişinin zevk ve amacına göre değişir

ayhanayhan' Alıntı:
cheroke ile vitara kesinlikle ikiside birbirinden uç larda olan bir araç... ikisininde birbirleri ile kıyaslanıp mukayese edilecek tarafı çok ..he ben cherokee kullanan birisi olarak kullanmış olduğum zamana bakarak ve amacıma ki çoğunlukla şehir içi ..bu gün içn vitara otomotik v 6 alırım yakıt açısından ..geri ye kalan her şey kişinin zevk ve amacına göre değişir

görünüş olarak ve donanım olarak grandcherokee daha bi alımlı geliyor.vitaralarda hoşuma gidiyor ama onlar daha kırılgan ve zayıf görünüyor.kaldıki aynı para karşılığında daha heybetli ve daha JEEP olanı almak daha mantıklı geliyor nedense

civciv' Alıntı:
görünüş olarak ve donanım olarak grandcherokee daha bi alımlı geliyor.vitaralarda hoşuma gidiyor ama onlar daha kırılgan ve zayıf görünüyor.kaldıki aynı para karşılığında daha heybetli ve daha JEEP olanı almak daha mantıklı geliyor nedense

Kesinlikle vitaralarda sağlam araç olup cherokee ile aynı kefeye koyamazsınız zaten aynı kategori içinde değiller. Fakat vitaralarda bulunmuş olduğu grupta ilk sıraları zorlar.

ARSLAN67' Alıntı:
Kesinlikle vitaralarda sağlam araç olup cherokee ile aynı kefeye koyamazsınız zaten aynı kategori içinde değiller. Fakat vitaralarda bulunmuş olduğu grupta ilk sıraları zorlar.
neye göre tercih farkı oluşabilir %30 offroad %70 yol olarak düşünürsek hangisini tercih etmeli?aracı çok yüklemeyide düşünmezsek

civciv' Alıntı:
neye göre tercih farkı oluşabilir %30 offroad %70 yol olarak düşünürsek hangisini tercih etmeli?aracı çok yüklemeyide düşünmezsek

Orana göre fark etmez her iki araçta bu duruma uyar fakat yakıtı sorun ederseniz vitara daha uygun gelir ama yakıt benim için sorun değil diyorsanız tabiki cherokee derim.Her iki araç için parça ve bakım masrafları aynı diyebiliriz , hafif offroad için iki aracın aksesuarları rahatlıkla bulunabilir vitaranınkiler biraz daha ucuza gelir.Sonuçta bu iki aracın kullanıcıları için maddiyat ön plana gelmektedir.

ARSLAN67' Alıntı:
Orana göre fark etmez her iki araçta bu duruma uyar fakat yakıtı sorun ederseniz vitara daha uygun gelir ama yakıt benim için sorun değil diyorsanız tabiki cherokee derim.Her iki araç için parça ve bakım masrafları aynı diyebiliriz , hafif offroad için iki aracın aksesuarları rahatlıkla bulunabilir vitaranınkiler biraz daha ucuza gelir.Sonuçta bu iki aracın kullanıcıları için maddiyat ön plana gelmektedir.

ikinci elde canıllıık olarak hangisi daha canlıdır peki?

Selamlar

1- aracın vites kutusunda qudra trac yazısı varsa benim anladığım kadarıyla araç devamlı 4 çeker değil çekiş kaybı olan tekere güç yölendiriyor normalde arkadan itiş inceleyin link veriyorum http://www.jeep.com/en/4x4/how_systems_work/quadra_trac_2/

2- garantisi olmayan 15 - 20 yaş arası bir araç alıyorsunuz iyi bir serviste kontrol ettirin çıkabilecek masrafları sorun

3-ne palio ile nede yakıtıyla mukayese etmeyin.

4- pahalı ise daha iyidir ucuzsa arızlalı kötüdür diye bir kural yok. çünki belirli bir kıstas yok zaten bu arabalar ilk alındıklarında 70 - 100 bin dolar aralığında idi nasıl bir piyasa belirlensin nasıl bir kıstas oluşsun? düşük kilometreli servis test sonucu 4 teker bakım mekanik ve kupa içi kontrol vs. belirleyici özelliktir.

5- ben bu motorlara lpg takılmasına karşıyım ama ille takılacaksa sıralı sistem olmalı sıralı sistem yakıtı ateşleme sırasına göre silindirlere dağıtır

6- alırsanız hayırlı olsun

saygılar

saelamlar 1996 model orjinal güvenerek binebileceğiniz suzuki vitara v6 ile düşünürseniz görüşellim

Amerikan merakı apayrı bir hastalıktır .Hele birde uzun yıllara dayanırsa tedavisi mümkün olmaz.Bunun ilacı (motor sağlıklı ise) V.8 in o muhteşem sesidir ,tabi meraklısına .Zaten anlamayan için sadece gürültüdür.Derim ki ne A ...Nede B.marka tek makina oda ZJ gerisi zevk meselesi .Ben arkadaşa derim ki biraz daha modeli yüksek bir araca bak 2000 tl daha ver orj olsun

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.