1993 4.0 Zj Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mr_e Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 66
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,839

mr_e

Kamp I
Yer
istanbul
arkadaşlar satıık bir araç var
http://www.sahibinden.com/1993_model_jeep_cherokee_128_000_km_de_tuplu_cok_temiz-69WQQaXQQ18339880WQQpXQQdisplayitem

takas yapmak istiyorum.yalnız birkaç sorum var!
+2 çeker olan tipten midir?
+13.000 lira sayıır mı takasta?
+burda 128.000 yazan km midir mil midir?
+eksiği fazlası nedir bilen gören varsa yazarsa sevinirim?

teşekkürler herkese şimdiden.

not:resimleri ekleyemedim link attım.yardımcı oursanız resim ekleme ve bilgi konusunda sevinirim.eğer burdan olumlu bir hava çıkarsa h.sonu gidip baktırıp alıp gelicem.şimdiden teşekkürler

Etiketler
Ynt: 1993 4.0 zj yardım

civciv' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/1993_model_jeep_cherokee_128_000_km_de_tuplu_cok_temiz-69WQQaXQQ18339880WQQpXQQdisplayitem

Bu araç devamlı 4 çeker
Takas yaptığınız araca ve fiyatına bağlı , 13.000 şu an arabanın değerinden biraz fazla.
Araç Amerikan versiyon olup gösterge mil üzerinden yazan rakamda mildir.
8 silindirden tek eksiği biraz performans ve ses başka eksiği yoktur.
Ama ben size 5.2 tavsiye ederim. ::smiley: ;D :D :p

ARSLAN67' Alıntı:
civciv' Alıntı:

Bu araç devamlı 4 çeker
Takas yaptığınız araca ve fiyatına bağlı , 13.000 şu an arabanın değerinden biraz fazla.
Araç Amerikan versiyon olup gösterge mil üzerinden yazan rakamda mildir.
8 silindirden tek eksiği biraz performans ve ses başka eksiği yoktur.
Ama ben size 5.2 tavsiye ederim. ::smiley: ;D :D :p

dize palio aracımı verip üstüne nakit alıcam.dizelden böyle bir arabaya geçmek nasıl olucak hiç bilmiyorum.sonuç olarak bu araç iki çeker olan tipten değilmidir?
ayrıca bunu(4.0) seçme sebebim 5.2 göre daha ekonomik olması yakıt açısından. ekonomik :smiley:)))

Dizel Paliodan ile CHEROKEE yakıt konusunda kuşkusuz kıyaslanmaz.Açıkça söylüyorum Sorunsuz Bir GRAND CHEROKEE'nin tadını,hazzını hiçbir araç vermez.Fakat madem niyetlisiniz çok çok iyi bir servise sokmadan kesinlikle almayın.Bende aracımı almadan çok bekledim araştırdım,tecrübeli arkadaşlar ucuz fiyatlı arabalara yaklaşma dedi hep.Benimde gözüm 12-13 000 liralık araçlardaydı.Ben kendi aracımı 4 ay filan oldu tam 17000 tl ye aldım,servise kontrol ettirdim içimede çok sindi özellikle motoru kayışına,yağına ,bujisine kadar yeni bakımdan çıkmıştı.Fakat geçenlerdede şanzıman sorunu yaşadım ve bir 3000 tl (küsuratını yazmiim) daha harcadım.Asla yanlış anlaşılmasın bir araba 13000 tl olup sorunsuz da olabilir.Bu forumda bu konular geçmiştede uzun uzun konuşuldu yazıldı,yazılmaya devamda edecek.Aracımı çok seviyorum,hala ilk günkü heyecanı duyarım,gece balkona çıkar bakarım,kullanmaktan müthiş keyif alırım.Size tek diyeceğim şey niyetlendiğiniz aracı çok iyi bir hatta yetkili bir servise sokmanız.Özellikle de otomatik şanzımanı iyice bir kontrol ettirmeniz.

Bu aracın aynısından kullandım zj lerln en sevdiğim modelidir.ama bu araçda sıralı sistem yok sanırım vede sürekli 4 çeker 2 çeker(seleck track şanzuman) özelliği yok olsa iyi olurdu (çokda önemli değil) biraz masrafla çok iyi olabilir.
bu araçlarda 4.0 şiddetle öneririm ama model yüksek olanını öneririm bana kalırsa.. yinede buranın ustaları bilenleri en iyi önerilerini yapacaklardır.10 bine xj aldım 15 bin masraf ettim babanın oğluna bile güvenme yetkili servisten expertiz yaptır derim selamlar..

JAMES BROWN' Alıntı:
Dizel Paliodan ile CHEROKEE yakıt konusunda kuşkusuz kıyaslanmaz.Açıkça söylüyorum Sorunsuz Bir GRAND CHEROKEE'nin tadını,hazzını hiçbir araç vermez.Fakat madem niyetlisiniz çok çok iyi bir servise sokmadan kesinlikle almayın.Bende aracımı almadan çok bekledim araştırdım,tecrübeli arkadaşlar ucuz fiyatlı arabalara yaklaşma dedi hep.Benimde gözüm 12-13 000 liralık araçlardaydı.Ben kendi aracımı 4 ay filan oldu tam 17000 tl ye aldım,servise kontrol ettirdim içimede çok sindi özellikle motoru kayışına,yağına ,bujisine kadar yeni bakımdan çıkmıştı.Fakat geçenlerdede şanzıman sorunu yaşadım ve bir 3000 tl (küsuratını yazmiim) daha harcadım.Asla yanlış anlaşılmasın bir araba 13000 tl olup sorunsuz da olabilir.Bu forumda bu konular geçmiştede uzun uzun konuşuldu yazıldı,yazılmaya devamda edecek.Aracımı çok seviyorum,hala ilk günkü heyecanı duyarım,gece balkona çıkar bakarım,kullanmaktan müthiş keyif alırım.Size tek diyeceğim şey niyetlendiğiniz aracı çok iyi bir hatta yetkili bir servise sokmanız.Özellikle de otomatik şanzımanı iyice bir kontrol ettirmeniz.
geçmiş olsun sizde benim gibi aracınızı sahiplenenlerdensiniz sanırım.ama artık içiniz rahat senelerce sorunsuz binebilirsiniz inş.
bu aracın fiyatı düşük gelmedi nedense bana çünkü hem model düşük hemde 4.0 oluşu. kmde çok yüksek.ama burda yazılanlardan okuduğum kadarıyla kmye takılmıyorum.aslında nesine bakmam gerektiğini bile bilmiyorum :smiley:
sadece zj sahibi olup gezilere katılmak doğayla bir olmak istiyorum.onun için bunu 1 adım olarak görüyorum inş. sizin gibi bilgili ve tecrübeli arkadaşların yardımlarıyla bulucağım inşallah

jeepXJ' Alıntı:
Bu aracın aynısından kullandım zj lerln en sevdiğim modelidir.ama bu araçda sıralı sistem yok sanırım vede sürekli 4 çeker 2 çeker(seleck track şanzuman) özelliği yok olsa iyi olurdu (çokda önemli değil) biraz masrafla çok iyi olabilir.
bu araçlarda 4.0 şiddetle öneririm ama model yüksek olanını öneririm bana kalırsa.. yinede buranın ustaları bilenleri en iyi önerilerini yapacaklardır.10 bine xj aldım 15 bin masraf ettim babanın oğluna bile güvenme yetkili servisten expertiz yaptır derim selamlar..
merhaba
teşekkürler önerini dikkate alıcam.aracın sıralı sistem lpg olmadığını nerden anladınız?sıralı olmaması bir sorun mudur?
kuandığınıza göre yakıtı lt olarak ne ölçülerdedir.
ordu'da gösterebiliceğim önerebiliceğiniz biryer var mıdır?bildiğim kadarıyla yetkili servisi yok ordu'da.

civciv' Alıntı:
merhaba
teşekkürler önerini dikkate alıcam.aracın sıralı sistem lpg olmadığını nerden anladınız?sıralı olmaması bir sorun mudur?
ordu'da gösterebiliceğim önerebiliceğiniz biryer var mıdır?bildiğim kadarıyla yetkili servisi yok ordu'da.

Dostum Ordu'da hatta tüm Karadeniz bölgesinde ne yazık ki göstereceğiniz bir servis yok sanırım.Benim size naçizane tavsiyem Böyle bir aracı İstanbul veya Ankara'dan almanız dır.Bu iki şehirde ki araçlar ların arızalarına bol servis ve yedek parça güvencesi ile anında müdahale ediliyor.Ben de Çanakkale de yaşıyorum örneğin burada iyi motor ustaları olsada yinede kendi servisleri gibi olmaz .Tabi benim canım otomatik şanzımandan yandığı için örnek veriyorum yine Bu işin ustalarıda bu iki sehirde var ne yazıkki.

İlgili arabaya istanbuldan bende talip olmuştum .. ancak 12.000 tl den aşağıya fiyat düşmedi
aracı Kullanan bayan telefon görüşmemizde bu aracı yaşlı bir adamdan aldığını söyledi. ayrıca ön camınında çaklak olduğunu hatırlıyorum
Birde bayan yanılmıyorsam çocuk yetiştirme yurdunda öğretmen diye hatırlıyorum. ve 7-8 aydırda araç satışta. ya tok satıcıdır diye düşünüyorum . yada araçta problem olabilir.( benim düşümcem bu yönde , maksat aracı kötülemek degil )
Mutlaka ehli bir ustaya götürüp gösterin...şehir dışında da olsa...
Yoksa cok üzülürsünüz.. ;)

Sn civciv; (isminizi ayazarsanız size civciv demeyiz en azından)

+2 çeker olan tipten midir? = hayır diildir bence çok da önemli bi fonksiyon diil. olsa tabiiki iyi olur...
+13.000 lira sayıır mı takasta?= zaman ve şarta bağlıdır nasip kısmet bu işler...
+burda 128.000 yazan km midir mil midir? = mildir
+eksiği fazlası nedir bilen gören varsa yazarsa sevinirim?= grand cherokeenin en boş modelidir. sanırım laredo modeli

b en olsam ne yapardırm bu arabanın yerine dolu bi araç alırdım yani limited.., ama tercih ve bütçe sizin, 13 olmaz da 15 olur vs vs vs...
zj yi övmek gibi bişi yapmıycam zaten sitede epey açıklama yapıldı, binerseniz başka arabadan zevk alamazsınız kolay kolay...
saygılar...

araç JEEP Cherokee Laredo dediğimiz ... araçlardan ne jeep xj nede grand cherokee zj 5.2 si yani ikisinin ortası bir araç motor evet 4000.cc 6 cilindir. vites sürekli 4 çeker aynı 5.2 ler gibi fakat ekonomik bir araç olur yakıt olarak .ki lpg side sıralı sistem ise .. yukarıda da söylendiği gibi araç ta km değil mil hesabı ..bu araçlar ve motorları iyi bakılıp üzülmediyse 4000 bini çok rahat çıkartır 500 binde yağı yakmaya başlar ...bence genel olarak motor yürüyen sorunsuz ise sahibinin eli tutulur ve 1 lira haliyle bırakır helalleşilir ...benimde baktığım araçlar arasında bence genel olarak güzel bir araç..

ah be levent arkadaşım hemen hemen aynı şeyleri yazıp birde aynı anda atmışız mesajı iki kişi tek kürek çektik gibi olduu ;)

ayhanayhan' Alıntı:
ah be levent arkadaşım hemen hemen aynı şeyleri yazıp birde aynı anda atmışız mesajı iki kişi tek kürek çektik gibi olduu ;)

Ayhan abi benim siteye ilk girdiğim zamanları hatırlarmısın.Amma dalga geçerdin benimle jeep im yok diye :D

JAMES BROWN' Alıntı:
Ayhan abi benim siteye ilk girdiğim zamanları hatırlarmısın.Amma dalga geçerdin benimle jeep im yok diye :D
....... sen oldun artıkkk şanzuman bile dağıtıp toplamayı öğrendin sennn sen artık ustasın yakında kulağıda geçicennn ;)

ayhanayhan' Alıntı:
....... sen oldun artıkkk şanzuman bile dağıtıp toplamayı öğrendin sennn sen artık ustasın yakında kulağıda geçicennn ;)

EEE artık yorum bile yazıyorum ufak ufak :D Aman ne yorum yazayım ne de ZJ arıza çıkarsın.

civciv' Alıntı:
merhaba
sıralı sistem olaydı sıralıdir diye yazarlardı sanırım.bu araçlarda performans güç açısından vede motorum ömrü acısından fark eder mesela benim aracı alırken dikkat etmediğim konuydu fakat kullanırken keyif alamadım 1.5 milyara atiker taktırdım uzun yolda 300 320 km gider sanırım 110 tl le sanırım şü an çok keyifli nekadar sahibini üzsebile biz mutluyuz çünkü gücünü sahibine hisettiriyor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR