1991 Model Kia Besta Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ygtgencer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 157
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 92,067

Etiketler

Ynt: 1991 Model Kia Besta Hakkında

hüseyin abi hayırlı satışlar umarım dilediğin şekilde satarsın araçlarını.ben sanırım cj 5 alıcam balıkesirden sizi aramıştım hatırlarsınız.isim yazmıyorum özellikle ;D

Sn. Akadaşlar bunlar kızılaydan alınma, sadece kızılayın da dışinda bir yerde bulmak olası birşey.Peki bu amcaları nasıl ve hangi yolla takip edip yakalşabşliriz(.Şimdi biz konuyu açtık mal kıymete biner.Kör ölür badem gözlü olur.Bitpazarına nur yağar.vs vs.)Yada bunları takip eden bir zümre varsa biz hiç boşu buşubna ihale falan filan bulaşmıyalım mı?İşte böyle biraz karmaışık bir yazı ile sanırım durumu anlatmaya çalıştım .Eyer birşey anlayan bir yardımsever kardeşiimiz olursa bize fikir ve yol göstersin selamlar .

bahsettiğiniz .Galiba Ankaradaydı.şimdi ben bu amcaları fark edeli kısa bir süre oldu.Kafamada yatmıyor değil.Ama gel gelelim hiç tanın mıyor ve bilinmiyor.Antalyalı abinin dediğine göre Koreden 200 adetmi yüzmü gelmiş.Bunun içinde 10 tane 4x4 varmış.2 tane ankarada 2 tane antalyada biride hurda belgeli galiba o da ankarada.Eryaman daki arkadaşa ömer beye sordum birşeyler.sağolsun hemen cevapladı.Şimdi benim tek referansım ömer arkadaş.bunu genişletmeye ve anlamaya çalışıyorum.Bu yüzden de temkinli ve sağlıklı davranmaya gayret ediyorum .yoksa cabuk karar veren biri olduğum için hata yapmak istemem bu zor zamanımda.!4 inç cant boyutu biraz alcak.mesela yükselirmi? usta parca vs.leri hala hava da .uzattım.kusura bakmayın.hal böyle artık bu hal içinde bir yol meselesi benimki.selamlar ve iyi gezmeler.sayın arkadaşlar ve Göktuğ kardeş.Antep e de ayrıca selamlar.

freegraf' Alıntı:
bahsettiğiniz .Galiba Ankaradaydı.şimdi ben bu amcaları fark edeli kısa bir süre oldu.Kafamada yatmıyor değil.Ama gel gelelim hiç tanın mıyor ve bilinmiyor.Antalyalı abinin dediğine göre Koreden 200 adetmi yüzmü gelmiş.Bunun içinde 10 tane 4x4 varmış.2 tane ankarada 2 tane antalyada biride hurda belgeli galiba o da ankarada.Eryaman daki arkadaşa ömer beye sordum birşeyler.sağolsun hemen cevapladı.Şimdi benim tek referansım ömer arkadaş.bunu genişletmeye ve anlamaya çalışıyorum.Bu yüzden de temkinli ve sağlıklı davranmaya gayret ediyorum .yoksa cabuk karar veren biri olduğum için hata yapmak istemem bu zor zamanımda.!4 inç cant boyutu biraz alcak.mesela yükselirmi? usta parca vs.leri hala hava da .uzattım.kusura bakmayın.hal böyle artık bu hal içinde bir yol meselesi benimki.selamlar ve iyi gezmeler.sayın arkadaşlar ve Göktuğ kardeş.Antep e de ayrıca selamlar.

Teşekkürler.. Benim dediğim Kemal abi var. Rauf ustanın yanında, onun devamlı bir müşterisi var Bodrum da. Aracı geçen sene ona satmışlar. 1yıl sorunusuz kullanmış. Sonra daha büyüğünü almış. Bunu tekrar onlara vermiş. Aracın fotoğraflarından fena durmuyor.
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

100_8489.jpg

100_8490.jpg

100_8491.jpg

100_8495.jpg

100_8496.jpg

4x4'lerini bilmem ama bizde daha önceden 92 model mazda panelvan minübüs vardı. Kia Besta'ların 96'ya kadar olan modellerinde bu motorun aynısı kullanılıyordu. 2200 cc 64 hp.

Bu araçları alacaksanız tamamıyla yük amaçlı almalısınız. Çünkü süspansiyonu çok zayıf araçlar, virajlarda çok atıyor, yağmurlu havada frene bastığınızda şehadet getirecek durumlar doğuran bir araç.Frene bastığınızda kızak gibi kayıyor.Bunun yanında dayanıklı sağlam araçlardır. Süspansiyonda, salıncak vs,, gibi pek ayrıntı olmadığı için size pek masraf çıkarmaz. Düz burun araç olduğu için kaza anında kurtulma şansınız çok az. O yüzden araçları yakın mesafeden takip etmemelisiniz. Cahillik dönemlerimde,daha küçük yaşlarımda bu araçlarla sürat yapardım, şimdi o günleri düşünüyorumda gerçekten Allah'lık gitmişim.

Performans olarak dağ bayır sizi yarı yolda bırakmaz yalnız rampaya yüklü vurdunuz mu 2.vitese kadar düşebiliyor.Ağır şanzımanlı bir araç olup 1.vites 20 2.vites 40 3.vites 80 4.vites 110 5.vites düz yolda maksimum sürati 120'dir. Ben bir kere biraz rampa aşağıya tesadüfen 130 yapmıştım. Son sürati önemli değil zaten bu araçlarla hız yapmak deliliktir. O yüzden Japonlara ve Kore'lilere hak veriyorum.

Benim size tavsiyem bütçeniz az'sa bir VW T2-T3 minübüs alın 1,6td motorlusunu da bulabilirseniz çok iyi,yakıtta çok cimridir, düz burun olmasına rağmen iyi bir şasisi vardır,rahat ve virajlarda çok iyidir.

Besta'ların 97 ve yukarı modelleri 2.7 motordur ve performansı eskilerine göre çok daha iyidir. Japon araçlarından benim tercihimi sorarsanız ya 98-99 model mazda e 2200 olurdu ya da konfor açısından Hyundai h100. H100'ler hem konfor hem de performans olarak hepsinden daha iyidir. 2600 cc 80 hp'lik motora sahiptir.

Mazda e2200'ün 98 modelleri 71 hp'dir. saygılar.

ademüçüncü kardeş selamllar. bizim bahsettiğimiz 4x4 Besta bunlar 1991 model özel üretilmiş Kıa lar.motor gücü emsallerinden 10 hb yüksek.
süspansiyonu mükemmel terazi kolu amartisörler vs. araca uyumlu torsiyon çubuklarını ayarlamak suretiyle aracın yüksekliği ayarlanabiliyor.Hidrolik direksiyon
kilima, ısıtma aracın konforu.arazi şartlarında, karda, çamurda, dik yamaçlarda iniş ev çıkışı mükemmel .düz yolda virajda yoltutuşu süper...
bildiğimiz klasik düz Bestalarla ve Mazda ile mukyase edilmez.. Saygılar.

sağolasınız yeni üye(ehz2004) arkadaş ben de konuya girip girmemek arasıda tereddüt yaşarken siz duruma bir acıklık getirdiniz teşekürler.Sap ile samanı ayıralım.ve damın kenarında dolaşırken her an düşebiliriz.Adem bey de biraz acele etti.Yoksa arkadaşın niyeti malum faydalı bir paylaşım için di ama biraz hızlı oldu.Ne demişler.SÜRAT FELAKETTİR.hepinize iyi sabahlar ve cumalar ve de muhabetler.

ehz2004' Alıntı:
ademüçüncü kardeş selamllar. bizim bahsettiğimiz 4x4 Besta bunlar 1991 model özel üretilmiş Kıa lar.motor gücü emsallerinden 10 hb yüksek.
süspansiyonu mükemmel terazi kolu amartisörler vs. araca uyumlu torsiyon çubuklarını ayarlamak suretiyle aracın yüksekliği ayarlanabiliyor.Hidrolik direksiyon
kilima, ısıtma aracın konforu.arazi şartlarında, karda, çamurda, dik yamaçlarda iniş ev çıkışı mükemmel .düz yolda virajda yoltutuşu süper...
bildiğimiz klasik düz Bestalarla ve Mazda ile mukyase edilmez.. Saygılar.
size katılıyorum diğer sınıfındaki araçlara kıyaslanamaz yani her açıdan farklı bi araç arazi vitesi yeterde artar bile fark konusunda :smiley:

Bu resimleri verilen araç satılık mı, gezenbilir den arkadaşların bildiği bir araç mı?
kimdedir sahibine nasıl ulaşılır?
Bi de bu araçların tamir bakım işlerini düzgün yapabilecek bi usta bulabilir miyiz?
Ben de bi tane edinmek istiyorum, belki otomobil niyetine de kullanabilirim eğer uygun olursa, görüş ve önerilerinize çok ihtiyacım var,

Antalya,da olacaktı satılık galiba

tornado57' Alıntı:
Bu resimleri verilen araç satılık mı, gezenbilir den arkadaşların bildiği bir araç mı?
kimdedir sahibine nasıl ulaşılır?
Bi de bu araçların tamir bakım işlerini düzgün yapabilecek bi usta bulabilir miyiz?
Ben de bi tane edinmek istiyorum, belki otomobil niyetine de kullanabilirim eğer uygun olursa, görüş ve önerilerinize çok ihtiyacım var,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR