Ynt: 1991 Model Kia Besta Hakkında
4x4'lerini bilmem ama bizde daha önceden 92 model mazda panelvan minübüs vardı. Kia Besta'ların 96'ya kadar olan modellerinde bu motorun aynısı kullanılıyordu. 2200 cc 64 hp.
Bu araçları alacaksanız tamamıyla yük amaçlı almalısınız. Çünkü süspansiyonu çok zayıf araçlar, virajlarda çok atıyor, yağmurlu havada frene bastığınızda şehadet getirecek durumlar doğuran bir araç.Frene bastığınızda kızak gibi kayıyor.Bunun yanında dayanıklı sağlam araçlardır. Süspansiyonda, salıncak vs,, gibi pek ayrıntı olmadığı için size pek masraf çıkarmaz. Düz burun araç olduğu için kaza anında kurtulma şansınız çok az. O yüzden araçları yakın mesafeden takip etmemelisiniz. Cahillik dönemlerimde,daha küçük yaşlarımda bu araçlarla sürat yapardım, şimdi o günleri düşünüyorumda gerçekten Allah'lık gitmişim.
Performans olarak dağ bayır sizi yarı yolda bırakmaz yalnız rampaya yüklü vurdunuz mu 2.vitese kadar düşebiliyor.Ağır şanzımanlı bir araç olup 1.vites 20 2.vites 40 3.vites 80 4.vites 110 5.vites düz yolda maksimum sürati 120'dir. Ben bir kere biraz rampa aşağıya tesadüfen 130 yapmıştım. Son sürati önemli değil zaten bu araçlarla hız yapmak deliliktir. O yüzden Japonlara ve Kore'lilere hak veriyorum.
Benim size tavsiyem bütçeniz az'sa bir VW T2-T3 minübüs alın 1,6td motorlusunu da bulabilirseniz çok iyi,yakıtta çok cimridir, düz burun olmasına rağmen iyi bir şasisi vardır,rahat ve virajlarda çok iyidir.
Besta'ların 97 ve yukarı modelleri 2.7 motordur ve performansı eskilerine göre çok daha iyidir. Japon araçlarından benim tercihimi sorarsanız ya 98-99 model mazda e 2200 olurdu ya da konfor açısından Hyundai h100. H100'ler hem konfor hem de performans olarak hepsinden daha iyidir. 2600 cc 80 hp'lik motora sahiptir.
Mazda e2200'ün 98 modelleri 71 hp'dir. saygılar.