1991<.>2011 Vitara Rehberi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oguz1134 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 76
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 58,130

Etiketler
Ynt: 1991<.>2011 Vitara Rehberi

sfk53' Alıntı:
Dizel büyük motor birde arazi aracı olunca insanlar tedirgin davranıyor . Çip uygulamasıyla birlikte çok daha başarılı bir vitara olacağına inanıyorum .

>>işin aslı 1750 kg agırlıgı olan aracı 109 beygirlik motor zar zor götürüyor..

suzukinin arazdeki başarısının sırrı hafifligi dir,, xl7 nin 2.0 td si aynı sınıfta degil bence..

Çip uygulaması cok güzel bi olay 2. bir aracım var ona yaptırdım ..5000km dir problem yok ..>>ileride piston erimesi+enjektör bozma ihtimali oldugundan bahsedilyor ???..duyunca can sıkıyor,moral bozuyor 8) ,,ama chiptuning her şeye deger.. ;)

"sizin gibiler için yeni arac almayı düşünen kişilere hitaben yapmıştım orayı inceleyin en alta bir de mesaj atın konu öne cıksın derim..lazım olanlara bilği kaynagı.."

Yeni Suzuki alacaklar için çok iyi bir kaynak olmuş. Oğuz Bey elinize sağlık.. Paylaştıklarınızı okudukça aydınlanıyoruz.. sağolunuz..

çok ama çok kararsız kaldım bunca sayfayı okuduktan sonra.aklımdan geçen almak istediğim araç 2.0 v6 ama insan düşünmüyor da değil bazen.şimdi karar zamanı ve 16 şubatta istanbula gideceğim bir tane 2.0 v6 98 model bir tanede 99 1.6 var bakalım hangisi olacak alınca yazarım...

Merhaba Arkadaşlar,
bir konuda bilenlerin fikirlerine danışmak istiyorum.
büyük hayaller ile ekim ayında samuray long 1.3 aldım.
sonunda hayallerimi gerçekleştirecek idim :smiley:
dif değişikliği + 35'lik lastik + spor koltuk küçük bir big foot yapacak hem şehirde hem de bağda bahçede dağda bayırda kullanacak idim.
Buraya kadar her şey çok güzel gitti :smiley:
maliyetleri çıkartmaya başladım, parçaları araştırmaya başladım, yapabilecek ustaları buldum.
ortalama 4-5 bin arası bir maliyeti bulunca eşimden veto yedi :(
"madem bu kadar harcamayı düşünüyorsun, yokmu daha yüksek model bir araç bunu satalım onu alalım" dedi.
önce düşük model xj ya da zj mi alsam diye düşündüm. ama hem vergileri hem de yakıtı yüksek samuraydan sonra çok zoruma gider
o kadar vergi yükünün altına girmek diyerek vaz geçtim.
forumlarda dolaşırken 5 kapı vitaralar dikkatimi çekti. bir arkadaşımız forumda hem günlük hem de dağ bayır gezerken kullanılabilecek bir araç diye yazmış. benim de istediğim hem günlük hem de dağ bayır gezmelik bir araç almak yönünde. otomatik tercihim olacak, kullanımından memnun kalırsam günlük kullandığım aracımı bile satıp tek araç devam edebilirim. 1,6 motorun zayıf kalabileceğini düşündüğümden, 95-97 arası 2000 motor v6 güç yönünden daha cazip geldi. sadece yükseltme (get yada kit) ile ve ayna mahruti değişikliği falan yapmadan en büyük kaç'lık lastik takabilirim? LPG'den biraz korkuyorum açıkçası ve günlük arabama lpg taktırmadım, ağırlıklı olarak şehiriçi kullanıyorum ve 9 lt falan benzin yakıyor, standart lastikli 2000 motorun yakıtı ne civardadır? ayrıca LPG sistemleri bu araçlarda sağlıklı çalışıyor mu? yada bu araçlara en iyi uyum sağlayan LPG sistemi hangisi?
bu sorular hakkında aydınlatıcı bilgi verebilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

standart v6 13 lt /100 km/h. yakar..

modifiyeli olursa 15+> diyebiliriz

otomatik olursada +%20 ilave edin derim.,,keyfi her şeye deger ..arızası aracı sattırmya + kel etmeye kadar da gidebiliyor..gidilen ustaya baglı olarak.. ;)

tartarini tavsiye ederim 1300 euro ..6cl. problemsiz..

misal brc iyi + pahalıdır..ama uyum problemi var v6 ile olmuyor..

v6 konusunda 2 ayrı forumda en cok yazan cizen benimdir her sorana 2 sayfa yazmakta beni baymaya başladı ..benim profilime tıklayın verdigim cevaplar sizlere bir yol cizecektir.. :smiley:

oğuz bey hoşbulduk.aracı istanbuldan aldım ve sağolsun cemafer usta bakımlarını yapıyormuş zaten.dolayısıyla çok da detaylı incelemedim zaten.dört teker bir direksiyon bir kutu civata somun ve dört köşe saç işte ama keyfi harika şimdiden.umarım birgün yolunuz balıkesire düşer ve misafirim olursunuz saygılarımla

Ben2006-2007 2.0 TDİ XL-7 almayı düşünüyorum. Bu araçların motorunun sorunlu olduğunu bir kaç servis yetkilisinden duydum. Ve alacaksan düzenli motor bakımı yapılmış olanı al dediler. Benim merak ettiğim, bu 2.0 TDİ iler HDİ' mi ikisi de dizel ama teknoloji farkları var diye biliyorum...

> bir kaç servis yetkilisinden duydum..?

fransız motorlu araclara suzuki elemanları fransız olması normaldir.

piyasa da adet olarak az olan tutulmaz diye gecer.. ;) ama bu kötü yada dandiktir anlamına gelmez.. ;)

bulacagınız arac 200bin civarı olacagından yan cepte 4<>5 binlira motor için bulunursa iyi olur derim..

xl7 kasa agır ve büyük +seri degil azcık da hantaldır..gezi için mükemmel bir aractır..

hıdır 'ise motor haric gerisi vitaradır ..her yola gelir..adı üstünde vitara..derim.. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,581
Kaydolan Son Üyemiz
dr.cenkay

SON KONULAR

Geri