Ynt: 1991<.>2011 Vitara Rehberi
Merhaba Arkadaşlar,
bir konuda bilenlerin fikirlerine danışmak istiyorum.
büyük hayaller ile ekim ayında samuray long 1.3 aldım.
sonunda hayallerimi gerçekleştirecek idim
dif değişikliği + 35'lik lastik + spor koltuk küçük bir big foot yapacak hem şehirde hem de bağda bahçede dağda bayırda kullanacak idim.
Buraya kadar her şey çok güzel gitti
maliyetleri çıkartmaya başladım, parçaları araştırmaya başladım, yapabilecek ustaları buldum.
ortalama 4-5 bin arası bir maliyeti bulunca eşimden veto yedi
"madem bu kadar harcamayı düşünüyorsun, yokmu daha yüksek model bir araç bunu satalım onu alalım" dedi.
önce düşük model xj ya da zj mi alsam diye düşündüm. ama hem vergileri hem de yakıtı yüksek samuraydan sonra çok zoruma gider
o kadar vergi yükünün altına girmek diyerek vaz geçtim.
forumlarda dolaşırken 5 kapı vitaralar dikkatimi çekti. bir arkadaşımız forumda hem günlük hem de dağ bayır gezerken kullanılabilecek bir araç diye yazmış. benim de istediğim hem günlük hem de dağ bayır gezmelik bir araç almak yönünde. otomatik tercihim olacak, kullanımından memnun kalırsam günlük kullandığım aracımı bile satıp tek araç devam edebilirim. 1,6 motorun zayıf kalabileceğini düşündüğümden, 95-97 arası 2000 motor v6 güç yönünden daha cazip geldi. sadece yükseltme (get yada kit) ile ve ayna mahruti değişikliği falan yapmadan en büyük kaç'lık lastik takabilirim? LPG'den biraz korkuyorum açıkçası ve günlük arabama lpg taktırmadım, ağırlıklı olarak şehiriçi kullanıyorum ve 9 lt falan benzin yakıyor, standart lastikli 2000 motorun yakıtı ne civardadır? ayrıca LPG sistemleri bu araçlarda sağlıklı çalışıyor mu? yada bu araçlara en iyi uyum sağlayan LPG sistemi hangisi?
bu sorular hakkında aydınlatıcı bilgi verebilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.