1991<.>2011 Vitara Rehberi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oguz1134 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 76
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 58,082
Ynt: 1991<.>2011 Vitara Rehberi

oguz1134' Alıntı:
4 yada 6 pistonlu ,silindir li anlamında ingilizcesi : cylinder ..kısaltması olarak oto terimi olarak kullanılıyor. cl

cc kısaltmasıda ..santimetre küp..cubic centimeter..motor hacmi olarak kullanıyor.

ilk mesajı ispanyolca olan bir yerden alıntı yaptım orada gecen cv de kw : kilovat motor gücü anlamında kullanılmış.

otomobil neticede hobim ;) meslegim oto mühendisligi degil .,amatörce bilgim dahilinde arkadaşlara yardımcı olmaya calışıyorum ,

hatalarım olabilir ,,%100 verdigim bilgiler dogrudur ,konunun uzmanıyım filan gibi iddaları olan birisi degilim ;D 2005 grand vitarayı listelerken unutmuşum mesela.. ;) ..hatalarım varsa affola derim dogru bildiklerizi paylaşın ..hebberaber dogruyu bulalım.
her gün bir arkadaş bir arac alıcam şu nasıl bu nasıl sorup duruyor hergün aynı şeyleri boş ,boş tekrarlıyoruz ..
daha geniş kapsamlı bir rehber yapıp ,vergisi bu yakıtı şu ,bu kadar lpg yakar şehir içinde vs gibi ..sonrasında moderatörlere rica eder üst tarafa silinemeyen,içine konu yazılamayan bir şekil ,yaptırırsak daha faydalı olur . :smiley:

Teşekkürler.

Etiketler

V6 2000cc vitaralara gözüm bu ara takılmıyor desen yalan olmaz parça sorunu yüzünden uzak durmaya çalışıyorum yeni aracım zannedersem vitara v6 2000 yada bir üstkasa 4 silindir 2000cc lerden olacak aracımız satıldı yeni araç bakıyorum baya başınızı ağartacağım arkadaşlar haberiniz olsun parça ve servis konusunda sıkıntı çekermiyim gözüme takılan bir kaç tane var birde modifiye olunca v8ler katar yakıyor diyorlar doğrumu
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-vitara-japon-2-litre-v6-mt-off-road-donanimli-35755406/detay
mesela bu araçım satılmadan önce araç sapancada satılıktı 18 -19 arası idi plaka kapalı ama zannedersem araç o birkaç gün içinde galeride aynı ilanla karşılaştım araç hakkında bigisi olan varmı varsa lütfen bilgi verebilirmi teşekkürler

oguz bey yönlendirme için sağ olun göstermiş olduğunuz topigi zaten takip etmekteyim yazılanlardan anlaşılan ne kadar yüksek model olursa daha iyi ozaman 2004-2005 4 silindir 2000cc olanlarına bakmak yanlış anlamışsam düzeltin.

az kilometre ,yüksek model,kötü dür demek akılla mantık la bagdaşmaz .. :smiley:

v6 nın motor olarak hurdacılarda parcası nadir bulunur ..sebebi adet olarak piyasadaki azlıgıdır.
yan sanayii olarak pistonu,yatagı yorganı zincir takımı ,sibobları,fincanları ,sensörleri.vs her şeyi var diyebilirim.
kasa olarak da uzun dönem üretimde kaldı 1988-2003 (jlx le aynı kasa ) hurdacılarda ve yan sanayide kaporta vs parcaları bol ve ucuz.
grandlar 1998 de cıktı 2005 de bitti 7 sene üretimde kaldı,..v6 lar 3 sene üretimde kaldı ..jlx ler 15 sene..

şöylede bir orantı hesabı veriyim >>yan sanayii bir parca buldunuz fiyatı da>>100 tl olsun bunun orjinal olarak kaça alırım ..orjinali daha iyidir diye aklınızdan geciyorsa fiyatını en az 3 << hatta 4 ile carpabilirsiniz >>bazen gectigide oluyor.. :eek:

v6 tı grandın atası diyebiliriz ön salıncak, frenleri ,debriyaj,hava f. ,kule gergisi,grand larla aynıdır ..
arka dingil yarış maksatlı jlx lerden daha salamdır..ama jlx kasa artikilasyon oranı fazla ve kabiliyetlidir .ucmalara konmalara dayanamaz fazla..sadece.. ;D
ön de direksiyon kutusu grandın ..nerede ise bir tofaşla aynı sisteme sahip en altta olmasından kutu içine su cabuk girer bozar..mesela ..standart olanın la 30 cm suya girilirse .... :mad:
jlx kasada ..direksiyon kutusu 115 kasa mercedes lerinkine benzer bozmaya ömrünüz yetmez diyebilirim.bozulursada tamiri yok sanırım çöp ..
ön hublar grandda vakumla 60-80 km hızda bile giderken devreye alınır aksları hareketlenir sisteni degişik ve lüx tür..konforludur..ama .. kibardır .. yarışan tüm grandlarda jlx ön defransiyeli vardır..kendininkiler iptal edilir..sıkıya gelmezler..v6 ların hubları japon ve sorunsuz,,ispanyollar sorunludur jlx kasada..

standart v6 da grand da arazide iş yapmazlar ..yükseltme ,lastik,dif.k.,alt muhaf.,vinç,tampon vs liste uzar gider,,keyfe ve para oranına göre de liste uzunlugu degişim gösterir.. ;D

günlük kullanımada uygun araclardır eve işe gitmeyede tek arac olarak kullanabilirsiniz .. bir defender,ünimog ,gibi degillerdir. ;D

v6 fiyatları 15000-20000 tl arası .. ortalaması 17,500 gibi + 10-15 binde arazi modifiye işleri tutarı .

grand fiyatları 26000-33000 tl arası .. ortalaması 30,000 gibi + 10-15 binde arazi modifiye işleri tutarı .

arada en az 100bin km fark vardır..arada en az 10 sene yaş farkı vardır

45 bine mal olan aracı ben ormana rahat sokarım altını vurunca boyasını çizince içim cız etmez deseniz birazda lüx isterim derseniz grand dogru secimdir..

10 yaşından eski ler bildigim kasko olmuyor olursada ödenen para aşırı oluyor.

ormanda gezerken takla atıp pert etmekte var . camurdan yan yatıp bir tarafı baştan sona haşat etmekde var vs alınca nerelere gidip neler yapacagınızla ilgili ..tercih meselesi..??

ben v6 alırken dag yollarında uzun geziler yayla vs gezecektim planlarımda dif kilit ve lastık dişinda bir şey yoktu v6tı beni off roadcı yaptı zorla.. aradan gecen 3 sene zarfında olanlara bakıp kendime inanamıyorum .[attachment=1]
ben bu degildim ..şimdilerde böyleyim .. ;D

PC051845.jpg

MTV (vergi)sini dikkate almaz isek; 2500 cc V6'lar nispeten daha yüksek model ve daha düşük km'de bulunabildiğinden, 2000 cc V6'lara tercih edilmeli mi edilmemeli mi?

iyi tarafları. az yakması,konforudur,+yüksek beygir güçü

kötütarafı ..agırlıgı arazide sorun cıkardıgı ön dif + aks arızası nadiren de olsa yapıyor..

1,6 jlx kum üzerinde dans edebiliyor ,,ondan 150kg agır olan v6 kumda batıyor..2,5v6 yıda kullananlara sormalı derim.

2 karış çamura girilmiyecekse.günlük kullanım + geziler türü için en uygun, konforda ,yakıtta ,güçünde >>>suzukide rakibi yok ..en iyisir ..de denilebilir..

v6 motor ...2.0....2.5....2.7.....v6 olarak 3 çeşittir ..hiçbir servis ,,motorcu sevmez ,,hangisine sorsan yaramaz alma der..v6 kullanıp keyif yapmak istiyen arkadaşları kulakk'larını tıkayıp bu tip şeyleri duymamak için özel çaba sarfetmesi gerekecektir.

suzuki işi ..bir zamanlar taksi esnafının kuş serisi araclara yönelip ..parcası bakkalda bile var abi hesabı..muhabbetleriyle ilerlemiş ..araclar cok tutulmuş yer gök kuş seri aracla dolmuştu ..

1.6 jlx kasasına ufak gelen zorlandıgında hararet yapan,kapak ve blok catlatabilen ,200bin km yi görmeden motor yaptırılan da cok kişi var..ama en çok kullanıçı sayısına sahip olduğundan en iyi en tulan arac suzide jlx dir..geri kalan yaramaz..dır.. ;D

xl7 2,0 hdi Modeline 109 kw belirtilmiş 109 kw 148 beygire denk geliyor ama çoğu yerde 109 beygir olduğu belirtiliyor çip uygulamalarında maximum 148 beygire çıkartılmış . Genel olarak motor gücü 109 kw mıdır ?

Aile için çok başarılı bir araç!
Çoluk çocuk ne var ne yok herşeyi koyabiliyorsunuz. Yakıt tüketimi normal 1.6 benzinli araçlardan dahi az. Bence XL7 kamp gezi ve de onroad offroad arası soft bir çizgiyle tatminkar derecede.
Peki sizce pek tutulmamasının nedeni neler?

Dizel büyük motor birde arazi aracı olunca insanlar tedirgin davranıyor . Çip uygulamasıyla birlikte çok daha başarılı bir vitara olacağına inanıyorum .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR