1990 Discovery mi 1990 Defender mi ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Naturalist61 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,589
Ynt: 1990 Discovery mi 1990 Defender mi ?

tamer bey

öncelikle şunu söylememde yarar var, ben bu konuda fikri sorulacak en son kişiyim...

bence her ne kadar "disco 1" ile defenderin alt yapısı aynı/yada çok benzer olsa da aralarında özellikle konfor açısından gece ve gündüz kadar farklar var ... defenderim olabildiğince iyi toplanmasına rağmen ondan inipte discoma binince hep ohh dünya varmış diyorum, ikisi çok farklı karakterli araçlar...

arazi performansları birbirine çok yakındır ve bu üzerlerindeki motorla doğru orantılıdır, ben kişisel sebeplerden her ikisinde de V8 benzinli motor tercih ettim, ama dizel motorları tercih edenlerde kendi seçimleri doğrultusunda en az benim kadar mutlulardır herhalde...

sizi yanıltmak yada yanlış yönlerdirmek istemem çünkü ben şahsen bu iki araç arasında seçim yapmak istemezdim...daha önce de yazdığım gibi 200 tdi 3 kapılı manuel vitesli bir disco almayı düşünmezdim yada düz dizel motorlu bir defender beni mutlu etmezdi... tabi bütün bunlar benim şahsi düşüncelerim ve açıkçası böyle bir ortamda şu aracın burası kötü falan diyerek araç sahiplerini de gücendirmek istemem...

son sözüm araçları şehir içinde ve otoyolda kullanın, düz vitesle kullanmak sizi yormayacaksa arazi performansları birbirine yakın olacaktır... eğer arazi ağırlıklı kullanmayı düşünüyorsanız defender alın ama şehir içinde daha çok kullanacaksanız disco daha iyi bir seçim olur...

biliyorum çok yardımcı olamadım ama kelin ilacı olsa önce kendi başına sürermiş !!!

Etiketler

Naci bey
aslında çok yardımcı oluyorsunuz . sizin gibiler bu hastalığı bizede bulaştırıyor.
sonra ah bir kel olsak diyoruz. sonra ilaç aramaya çıkarız diye içimizden geçiyor. :D

değerli görüşlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.

rica ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu...

bu işe ayırdığınız bütçeyi bilemiyorum ancak bugün başka bir arkadaş haber verdi Reha arabasını satılığa çıkartmış, isterseniz onunla bir konuşun en azından bildik bir araç ve tamamen yapılı

naci bey
rehabeyin arabasını elbette gördüm eski bir tanıdık gibi geldi.
ancak benim boyumu bayağı aşıyor.
reha beyin çok masraf ettiğini biliyorum,
büyük ihtimalle yazdığından çok daha fazla masraf etmiştir.
ben enfazla o fiyatın yarısı civarında düşünüyorum.
dif kilidi, vinç ....vs zaman içinde yavaş yavaş toparlamayı düşünüyorum.
kedi uzanamadığı ete mundar dermiş misali benim için fazla tuzlu.

Naci bey kolay gelsin bende defender ve dısko arasında kaldım ben dıskoda mp motor olan birde v8 motorlara baktım defenderde de 2.5 benzinli düşündüm bu araçlara lpg yerine benzinle binmeyi düşünüyorum az bineceğim sadece hafta sonları ancak kafama takılan bir soru var mp motorlu dısko üzerine bineceği aksesuar ve ağarlıkla beni yolda
ve arazıde zorlarmı aynı yükle v8 li olan arac ayrıca bu araç otomatık bana performans bakımından üstünlük sağlarmı birde otomatiğin arazıde sizce bir dez avantajı varmı defender olarakta bana hangi model yılı almam hakkında bilgi verirseniz sevinirim şimdi size bir link veriyorum bir göz atarsanız sevinirim bana bu konuda yorum yaparsanız sevinirim teşekkürler saygılar

http://www.sahibinden.com/ozel_yapim_arazi_araci-60WQQaXQQ15737783WQQpXQQdisplayitem
http://www.sahibinden.com/orginal_lpgli_uygun_fiyata-10WQQaXQQ20002659WQQpXQQdisplayitem
http://www.sahibinden.com/land_rover_defender_110-07WQQaXQQ20204913WQQpXQQdisplayitem

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.