1987 Ln65 2.4 Dıesel

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Beemer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,873

Beemer

Kamp I
Mesajlar
156
Tepkime Puanı
18
Selamlar,
Oldukça uzun zamandır araç arayışındaydım.Bu sürede Land Rover Defender,Ford Explorer ve Jeep Grand Cherokee 4.0 araçlarla yakından ilgilendim.LN 65 ise hep aklımdaydı fakat gerek keseme uygun araç bulamayışım gerekse teknik olarak uygun olan araçlara çok fahiş fiyatlar istenmesi dolayısıyla bir süreliğine LN 65 ile ilgimi kesmiştim.
Fakat ani bir kararla diğerlerini hemen eleyip LN 65'e dönüş yaptım.Bu ani kararın gerekçeleri arasında mümkün olduğunca sorunsuzluk başta geliyor.Bence arazi ve asfalt birbirleriyle ters orantılı ikisi bir arada pek olamıyor.Oluncada mutlaka bazı sorunlar oluyor.Ancak asfaltta idare etsin,arazide de sorunsuzluk isteniyorsa bana göre Hilux ilk sırada geliyor.
LN 65'i az sorun çıkartan ve yetenekli bir araç olarak biliyorum.Araçta radyo ve alternatör harici elektronik devre olmayışı ve sağlam yapısı sayesinde kolay kolay bizi üzmeyecek bir araç olarak değerlendirdim.İzlediğim bir dünya video bu konuda karar vermemde etkili oldu.Hilux'a ilgisi olan herkesin neredeyse tamamının bildiği BBC Top Gear programında ''Killing Toyota''bölümü ve bu forumda siz değerli arkadaşların kıymetli yorumları en büyük etkendir.
Sonuçta İzmir'den yola çıkıp Elazığ'dan bir LN 65 satın almak nasip oldu.1350 km yoldan daha dün akşam üzeri geldim.
Araç aslında Bingöl'den geldi.Aracı satan Orhan Bey'den Elazığ'a gelmesini rica ettim.Sağolsun kırmadı.Araç orjinal bir araçtı.Beğendim ve noter işlemlerinden hemen sonra yola İzmir'e doğru yola çıktık.
Başka illerden araç almak biraz sorunlu olabiliyor bazen.Aracın yanına gittiğimizde hayal kırıklığı olabilir,söylenilmeyen bir arızası olabilir,araç siz gitmeden satılabilir,aracı siz beğenmiyebilirsiniz ya da fiyatta anlaşmazlık olabilir.Allah'tan bunların hiç biri olmadı.
Telefonda salı günü görüşmelerden sonra cuma günü saat 08:00'de yola çıktık samimi bir dostumla.Öğlen 12.30'da Elazığ'dan Orhan Bey bizi karşıladı.İşlemler vs derken biraz geç bir saatte 16:30 gibi depomuzu fulleyip yola koyulduk.195 TL Euro Dizel ile fullendi.
Elazığ-Malatya-Kayseri(bu yol gerçekten zor)Nevşehir-Aksaray-Konya-Afyon-Uşak-Manisa-İzmir güzergahı 1350 km tuttu.Toplamda 90 dk mola ve araçta fren problemi dolayısıla 80-90km hızla geldik.465 TL mazotla almışız.İzmir'de biraz dolaştıktan sonra hala depoda 20-30 TL'lik mazot var.Gerçekten böyle bir araca göre yakışı oldukça az ve memnun edici.Kaldıki Malatya-Kayseri yolu oldukça engebeli sürekli iniş ve dik çıkışlar var.Aracın yakışına zaten hayran kaldım.Hararet diye bir şey söz konusu değil.
Tek sorun aracın atmosferik dizel olması dolayısıla rampalarda çok performans sorunu yaşamamız.Onun dışında hiç bir sorunu yok.Düz yolda performansı güzel.Ancak fren problemi yüzünden fazla hız yapamadık.Sonunda İzmir'e sağ salim vardık.Fren sorunu westinghouse contasından kaynaklanıyormuş onuda pazartesi halledeceğim.
Aracın geçmişi kısaca şöyle:Orman Bölge Müdürlüğü çıkışlı bir LN 65.Anlatılana göre aracın şoförü emekli olduktan sonra aracı unutamamış ve ihaleye girip aracı satın almış.10 yıl araç kendi şoföründe kalmış.Daha sonra benim satın aldığım arkadaşa 8 ay kadar önce satılmış.Aracı satan eski şoförü o kadar titizmişki,benim satın aldığım arkadaş aracı denemeye gittiğinde aracı vermeyip kendisi kullanmış,test için bile başkasına vermemiş noterden sonra anahtarları vermiş.Aracın orjinal anahtarı bile duruyor...
2010 yılından beri hayalim olan LN 65 sonunda gerçek oldu.Allah sizlere daha iyilerini nasip etsin İnşallah.
Bu araç için olumlu bende düşüncelerin oluşmasında bu forumda görüşlerini yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Saygılar...
 

Ekli dosyalar

  • IMG_0368.JPG
    IMG_0368.JPG
    199.3 KB · Görüntüleme: 813

Etiketler
Ynt: 1987 Ln65 2.4 Dıesel

Hayırlı olsun,diri görünüyor.Titiz birinin aracını bulmak her zaman denk gelmiyor.
İyi günlerde keyifle binin.
 

Ynt: 1987 Ln65 2.4 Dıesel

Teşekkür ederim Bahadır Bey.Araç gerçekten temizmiş.Dün akşam biraz temizlik yapıyordum koltuk döşemeleri çok kötü durumdaydı.Koltuk döşemelerini söktüm alttan orijinal deri döşemeleri çıktı.Sanıyorum devlet dairesinde yaptılar satan arkadaşında haberi yoktu muhtemelen.
 

Ynt: 1987 Ln65 2.4 Dıesel

Her zaman olumsuz sürprizler değil zaman zaman böyle güzellikler de olabiliyor demek ki !
 

Ynt: 1987 Ln65 2.4 Dıesel

Evet hoş bir sürpriz oldu.Genelde kazıklanıp hayal kırıklığı yaşadığımız için bu gerçekten hoş bir sürpriz oldu.
 



Ynt: 1987 Ln65 2.4 Dıesel

İlk bakımını geçen gün yaptım.Motor yağı,filterler değişti.Diferansiyelerin yağları,şanzımanların yağları tamamlandı.Araçta bir kaç tane gresörlük var oralardan greslendi,fren problemi vardı westinghouse çalışmıyordu,keçesi değiştirildi...175 TL tuttu hepsi.
Sırada ön ve arka poryaların sökümü ve greslenmesi keçe değişimleri ve rulmanların kontrolleriyle açılmışken fren tertibatı bakımı var.
Bu fren ve porya işlemlerini buradan fotoğraflayacağım isteyen arkadaşlarım bilgilerden yararlanabilir.Bu tür işleri genelde kendim yapıyorum.Bakalım fırsat bulunca başlayacağım.
Bir de beyler arka kasanın kapatılması işleri var.Fiber kabin için istenen fiyatlar biraz yüksek ancak alternatif olarak kullandığınız farklı fikirlerinize ihtiyacım var.
 




Ynt: 1987 Ln65 2.4 Dıesel

Selamlar,
Şu an için son durum arka kasa aluminyum ve profil konstrüksyon ile kapatıldı ve branda çalışması yapıldı.
Sis farları, iki adet mobil telsiz cihazı ve bağlantıları yapıldı,jantlar değiştirildi.
Yakıt pompası revizyonu yapıldı.
Bunun dışında ileride düşündüğüm turbo uygulaması ve hidrolik direksiyon uygulaması planlarına ek olarak vinç düşünüyorum.
Parça konusunda sadece kapı cam kollarına ihtiyaç oldu onuda Japon araçları yedek parçaları satan yerden bulabildim.
 





Ynt: 1987 Ln65 2.4 Dıesel

Merhaba,

Yedek Parça konusunda bendede sorun var. Yurt dışında 10 TL olan ürün bizde 100 TL.

Neyse,dış kapı kollarını satan yer bilen var mı?
 

Ynt: 1987 Ln65 2.4 Dıesel

Ben cam açma kollarını bulabilmiştim tanesi 7.5TL.Telefonunu bilmiyorum ancak yolum aradabir düşüyor sorarım.
 




Ynt: 1987 Ln65 2.4 Dıesel

Piyasadan bulduğunuz metre ile satılan fitillerden sizde yapabilirsiniz.
Aslında bundan sonrası için bir sistem oluştursak yurt dışından parça getirtmenin yollarını bulsak e-bay'de bir dünya parça var ve hesaplı bizim buraya göre.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,497
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst