1980 Cj 6 ÜntaşOto'da Doğuşu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan evedilaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 414
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 107,354

evedilaz

cj hayatdır
Yer
büyükçekmece / ist
evet arkadaşlar çok 4x4 aldım yapdım sattım en son 1 yılda biten 1974 model cj 5 imi 80 model 2 f toyota makineli cj 8 ölçülerinde uzatılmış bircj 6 alınca sattım
şindi bu cj 6 ÜNTAŞ OTO ve ahmet kardeşimin tecrubeli ellerinde özverili bi çalışmayla hayata döndürmeye başladık yapılan tüm çalışmaları burdan sizlerle paylaşmak istedim görüş ve önerilerinizi almak isterim
aracın komik bi hikayesi var bende 1974 cj 5 aracım varken ve sorunsuz gerçekden sıkı bi makineyken 16 binlira maliyetle şaseden rizede komple toplanmış bi cj 6 dostani bi alışverişle aldım 01.07 2009 tarihinde .
öncelikle araç garajda yattıgı için biten muaine için hazırlıklara başladık komple en ufak ayrıntıyı atlamadan bi ön takım yapıldı araca ve hasan ( hasanfb ) kardeşmizin marmaristeki harttabını getirtme kararı alık ve dün itibariyle harttap geldi ve işlemlere başladık
hedefimiz öncelikle geniş ferah bi iç mekan oldugu için gelen harttapda cj 8 jandarma tabir edilen model harttabı oldugu için tam istedigimiz gibi çıkmasada çalışınca güzel bi iş ortaya çıkarmaya çalışacagız
öncelikle harttap çok yüksek oldugu için kesme ve alıştırma çalışmalarına başladık 10 cm kadar alçalttık 8 cm kadarsa boydan kısalttık

harttap037.jpg
harttap006.jpg
harttap022.jpg
harttap006.jpg

Etiketler

Ynt: 1980 cj 6 üntaş otoda doguşu

yarın çalışmaya devam edecegiz alıştırma ekleme ve son montaj işinden sonra araç 0 lpg montajı için gazcının yolunu tutacak

Deniz abi sonucu merakla bekliyoruz,kolay gelsin...

Ben size demiştim daha aldığınızda bu araç neden uzun diye :D
Sanki cj6 gibi değil demiştim demek ki doğruymuş gördüğüm fark cj8 yapmılar aracı

hasanfb' Alıntı:
Hayırlı olsun Deniz abi.. ;)

Piyasada CJ gördükçe bu sevda dahada artıyor... ;)

CJ-6 çok özel sıkı bir offroad canavarı olucak sanırım...

Dana 44 ler ,SOA,Motor hp vs... ;)

özellikle harttap konusunda yardımların için teşekkür ederim hasan kardeşim

sagolun arkadaşlar azimle ortaya görsel olarakda güzel bi çalışma çıkması için çalışmaktayız şu bi gerçek SAO olması yükseltmenin saglam olması aracın 8 ölçüsünde olması harttapın tok hacmiyle gerçekten çüsseli ve hoş durdu bizce
Janrdarma harttapların piyasada tutulmama sebebi ön kısımdaki çirkin ve uzun bomeli kısmıdır bence. bizdeki harttapdada aynen öyleydi bizde kısaltma işlemi için alınan parçayı burdan aldık
ortayaçıkan görüntü sanki 4. 5 tane baba hella sisfarı için özel yalılan bi kısım olarak harttapın sis bölümü gibi orjinal bi görüntü çıkması çok güzel oldu normalde bütün sisler gerek olmadıgı zanman gökyüzüne bakacak şekilde duracak hem o düşük kısımı tam olarak dolduracak tok duracak hemde polisde laf diyemez kırılmazda içerden gerekdigindede elle yola çeviririz hepsini :smiley:
daha yola yeni çıkdık herkonuda fikir ve yardımlarınızı beklemekteyiz arkaaşlar daha neler olacak neler :smiley: :smiley:

paylaşım için teşekkür ederiz.. umarım istediğiniz gibi araba yapabilirsiniz.. işiniz rast gitsin..

Deniz bey öncelikle merhabalar

ben marmaristen Mehmet harttabın son halini merakla bekleyenlerden biriside benim
umarım usta ellerde görüntüsü hoş duracak

harttabın benim cj8 deki görünüşü ve son hali
1 2 resim paylaşmak istedim

paylaşım için reşekkürler 10 numara bir CJ olacağından eminim ALLAH kolaylık versin.

PIC_0087.jpg

PIC_0104.jpg

PIC_0031.jpg

hayırlı olsun usta.benim hardtop bitseydi sana yardımcı olurdum ama henüz bitmedi.havalar ısınır ısınmaz hızlandırıcaz inşallah.

mehmet arkadaşım gerçekten ugraştırdı ama güzel bi çalışma olacagına inanıyorum
harttap çok yüksek oldugu için 8 . 10 cm alçalttık öncam benim gerçekden çok degişik bi çalışma yapıştırma ve standart çerçeveden daka yatık bu nedenle boydanda 8 cm aldık ve bugün ekleme işleri tamamiyle bitti yarın tesviyesi ve araca oturtması kaldı sonrada kapılara gelek sıra bakalım neler çıkacak karşımıza

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR