1977 CJ-5 Off-Road'a Hazırlanıyor; Eşzamanlı Gezenbilir'de...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 64
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,762
Ynt: 1977 CJ-5 Off-Road'a Hazırlanıyor; Eşzamanlı Gezenbilir'de...

Göktuğ kolay gelsin. Asıl sen arkadaşına teşekkür edeceksin ki, sana CJ ile uğraşma fırsatını verdiği için :smiley:

Fotoğraflarda görmüş olduğum bu makasların en altındaki düz makas dikkatimi çekti. Dün akşam İsoff'ta bir grup arkadaş geç saatlere kadar sohbet ettik. Şu sıralar ''Zor Yollar'' programı ile uğraşan arkadaşımız Mehmet Becce'yi yaz boyu görememiştik. Hazır kendisini yakalayınca gece 02.00 ye kadar Cj sohbeti yaptık. Kendisi çok eski CJ üstadı ve CJ yarışcısı olduğu için pür dikkat dinliyoruz :smiley:

Bu makasların en altındaki düz olan makasın stoper niteliğinde olduğunu anlattı. Her ne kadar bizim gezilerde yere takılma durumu olsa da, makasın ters dönmesini engelliyor ve araca gaz verdiğiniz zaman veya gaz kestiğiniz zaman sağa sola çekme problemlerinden birisi olan, diferansiyelin ileri geri hareket etme isteğinin önüne geçiyormuş.

Tekrar kolay gelsin.

7.jpg_thumb.jpg

Etiketler

Bilmiyorum bu özelliği. 74 cj de bu parça yoktu ve makas devamlı küpeden ters dönerdi.. O zaman makasları atmayalım ..

jeep' Alıntı:
Sonrasında cherokee nin arkalarında çıkan limited slip bir kilit bulup ön dana30 taktık.

Burası ilgimi çekti benim. Dana 35.lerin üzerinde ki LS.i Dana 30'a mı taktınız? Yanlış mı anladım.

Bu yapılabilir bir şeyse XJ.in önünde ki Dana 30'a da takılır mı acaba?

MC' Alıntı:
Burası ilgimi çekti benim. Dana 35.lerin üzerinde ki LS.i Dana 30'a mı taktınız? Yanlış mı anladım.

Bu yapılabilir bir şeyse XJ.in önünde ki Dana 30'a da takılır mı acaba?

dikkat ettim söküldüğü diferansiyelin üzerinde volvo markası vardı. Ustaya sorduğumda cherokee dedi. Hatta kapağında elektrikli hız ölçüm sensörü de vardı. Dana35 e benzemiyordu ama. Aradım dönüp bana bildirecek.

Teşekkürler arayıp uğraştığınız için, ben bir kaç kişiye sormuştum arkada ki LS kilit öne takılmaz mı diye, arkaya %100 alacaktım olsaydı; olmaz demişlerdi. Volvo'da olsa Dana 30'a takılan makul fiyatlı bir LS bulunabilinirse harika olur...

Yalnız klidin ortasında aksların girdiği yeri ikiye bölen bir mil var. Milin kalınlığı dana30 için gelen aksları sığdırmadı. Uzun aks 7 mm kesilerek montaj yapıldı..

Sağlıklı bir şekilde çalıştıktan sonra önemli değil, gereken modifiyeler yapılır... ;)

Göktuğ abi elinize sağlık ,güzel bir CJ ortaya çıkmış.

kolay gelsin
ön arka ayna mahruti oranı farklımı taktınız ?

göktuğ abi çok güzel çalışma sonunda canavar olacak ellerinize sağlık

Selam Goktug bey,

Suanki yapmis oldugunuz bu paylasimin bana nedenli faydasini oldugunu Size anlatamam cok sagolun ve kolay gelsin.
Ayni model 77 cj yi bende araziyi iptal etmeden asfalta hazirliyorum sizin kadar olmasada ordan burdan toplama bilgiyle ins basarili olurum.
Suanki en buyuk sykintim parca bulamamak bulduklariminda cok pahali olmasi ve buradaki ustalarinda cj den hic bir bilgi sahibi olmamalari.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

Yarın aracı yürüteceğiz sanırım.. Son hailinden görünüm olarak bir değişiklik yok. Yarın yürünce havalı kilit montajına geçeceğiz. İlave olarak mercedes G katıldı yeni gruba ilgimizde biraz ona kaydı. Yarın resim çekerim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR