1977 CJ-5 Off-Road'a Hazırlanıyor; Eşzamanlı Gezenbilir'de...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 64
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,758
Ynt: 1977 CJ-5 Off-Road'a Hazırlanıyor; Eşzamanlı Gezenbilir'de...

Kolay gelsin Göktuğ, her türlü bilgiyi burada paylaşabilirsin...

Etiketler

valla meraklanıyoruz goktug abı bayagı emek vereceksınız ve guzel bı cj olacak tahmınımce kolay gelsın resımlerı beklıyoruz. kılıtlerı taktınızmı ??bugun toplamaya baslayacakmısınız goktug abı

Arkadaşlar bu sabah Ankara dan geldik. Diferansiyeller hazırlandı yükseltme kiti ile birlikte yerine bağlandı. Duruşunu merak edip lastikleri de taktık. BU arada 33 lastik arayışımızın sonunda pekte içimize sinmese de mecburiyetten maxxis Mudzilla 33x13.50x15 lastik ve mangles jantları ( 10" )aldık. Ama sonrasında araca bağlayınca nefis oldu. Korkut henüz görmedi ama yükseklik ve lastiklerin duruşu çok güzel oldu. Gezi için hazırladığımız bu araçta mudzilla sanıyorum bize yetecek de artacak da. Birazdan fotoğrafları yükleyeceğim.

Aracı yola çıkmak üzere yüklemiştik. Son olarak orada kaldık sanırım. Devamında Pazar günü akşam Ankaraya vardık. Sabah 10.30 gibi Rauf ustanın işyerine geldik. Önceden hazırlanmış, kumlanmış olan Dana44 ve dana30 kovanlarımızı görünce sevindik ve hemen işe koyulduk.

[attachment=1]

gelişimizden az sonra da Tarkan abiden istemiş olduğumuz Arb havalı kilit geldi ve montajı yapıldı.

[attachment=2]
lastik şişirme aparatı

[attachment=3]

[attachment=4]

Sonrasında cherokee nin arkalarında çıkan limited slip bir kilit bulup ön dana30 taktık.
[attachment=5]

Fiyat işi biraz karıştı. Çok merak eden özelden mesaj atsın lütfen.

6.jpg

13.jpg

5.jpg

12.jpg

4.jpg

ARB kilit.

[attachment=1]

Önlere disk fren montajı, kovanların boyanması, arka dana44 ün kampana fren içi düzülmesi ilave 2 adet kilitli diferansiyel montajı gece saat 01 i buldu. ve biz malzemeleri aracımıza yükleyip gece yarısı saat 01.30 gibi yola çıktık.

Sabah Adana'ya yaklaşırken güneşin doğuşu.

[attachment=2]

Bu arada kendi işlerimizle de ilgileniyoruz arada ;D akşam saat 17 gibi tekrar Gaziantep sanayiye gittik ve kaldığımız yerden devam ettik. Yükseltme kitinin Makasları kovana bağlandı. Bütün olarakta araca bağladık. Ardından lastikleri jantlara taktırıp yerlerine taktık. Daha yapacak çoook iş var.

[attachment=3][attachment=4][attachment=5]

18.jpg

17.jpg

9.jpg

10.jpg

16.jpg

son halleri ama bitmedi devam edecek...

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

1.jpg

2.jpg

7.jpg

8.jpg

15.jpg

Teşekkür ederim. Ben birşey yapmıyorum, bana güvenip, önerilerime değer veren, maddi manevi yükü çeken Korkut arkadaşımızdır. Bende buradan beni bu zevkli işe bulaştırdığı için kendisine teşekkür ederim.

selam goktug bey ! bu yaptiklarinizi okudukca ve gordukce tahrik olmuyorum desem yalan olur! :smiley: yaptilarinizi dokumanlastirmanizda apayri bir sanat, benimde cj5 var 77 model suan islerin sikliginda ilgilenemiyorum , acaba yazabilirmisiniz alt takim : on arka difrensiyeller kaca maal oldu?ve sanzumanda bir degisiklik yaptinizmi?3 ilerimi 4 mu,, ilginize tesskkurler ,, elinize saglik,, dikkatle takipcinizim:smiley:):

onerılerınız gercekten onemlı oldugu ıcın korkut arkadasımız sıze guvenmıs guvenmektede haklı tecrubelerınızden bızıde konularda bılgılendırdıgınız ıcın ben tesekkur ederım goktug abı calısmalarını zevkle takıp edıyorum elıne saglık kolay gelsın
jeep' Alıntı:
Teşekkür ederim. Ben birşey yapmıyorum, bana güvenip, önerilerime değer veren, maddi manevi yükü çeken Korkut arkadaşımızdır. Bende buradan beni bu zevkli işe bulaştırdığı için kendisine teşekkür ederim.

zinciros' Alıntı:
selam goktug bey ! bu yaptiklarinizi okudukca ve gordukce tahrik olmuyorum desem yalan olur! :smiley: yaptilarinizi dokumanlastirmanizda apayri bir sanat, benimde cj5 var 77 model suan islerin sikliginda ilgilenemiyorum , acaba yazabilirmisiniz alt takim : on arka difrensiyeller kaca maal oldu?ve sanzumanda bir degisiklik yaptinizmi?3 ilerimi 4 mu,, ilginize tesskkurler ,, elinize saglik,, dikkatle takipcinizim:smiley:):

Normal şartlarda disk olmayan bir diferansiyeli disk yapmak için amerikan disk fren kiti geliyor fiyatı 2000 dolar civarında içeriğinde disk çatalı, disk aynası, kaliperler, balatalar, fren merkezi, rotiller, hortum vs. Bizim aldığımız çıkma cj-8 komple ön dingil. disk aynası balata ve merkezler yeni. Biz işi komple tek fiyattan anlaştığımız için parça parça fiyat vermek sizi yanıltabilir. Ama çıkma olarak parça alınırsa komple disk yapma maliyeti 1250 TL sanırım. Bulunabilirse tabi.

Arka diferansiyel için ise durum farklı bizim aldığımız arka dana44 scout dan çıkma sanıyorum 1971 model. Dış kovan 350 TL kumlanmış, Şapkalı akslar 600 çıkma, devamında iç kutu 750 kilitsiz ama biz ARB hava kutu aldık. Kampana takımı, bijon saplamaları, keçeler ve bilya içeriğinde. Komplesi kilitsiz 2250 civarında olması gerekiyor. Sizin arka dferansiyen AMC20 dir ve sizinkinden toplamda 15 cm daha geniş. Ayrıca akslar tek parça.

Şanzıman cj-5 T150 şanzımanı medium duty. 3 ileridir. Sağlam bir şanzıman olarak bilinir. Şu an içi kullanmadan 33 lastiklerle ve ön 45/11 , arka 41/10 ayna mahruti ile performansı hakkında bilgi veremeyeceğim. Çok sorun olursa şanzımanı da değiştirebiliriz.

ilginize cok tessekur ederim, tekraradan kolay gelsin!!

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri