1974 Model Defender Fikir

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CatRot Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,804

CatRot

Ana Kamp
Arkadaşlar Merhaba,

Land Rover Defender hakkında detaylı bir bilgim yok fakat bir tane 3 kapılı 1974 (1974 Defender 110 TD yazıyor) model buldum. Fiyatı 5000 TL civarı. Araç hakkındaki genel yorumlarınızı rica ediyorum. Amacım Off-Road değil ama normal işlerim için hafif engebeli ve kışın çamurlu bir arazide kullanacağım. Teşekkürler...

Etiketler
Ynt: 1974 Model Defender Fikir

slm 110 degıldır 90 lık tır 3 kapı diyorsa. bende land sevıyorum ama bide o paraya o model bide o iş için ben ce başka arac daha uygun olur bence lada gibi degilmi ?

İlginiz için teşekkür ederim. Bana 4-5 tane de süt güğümü koyabileceğim bir araç lazım yani bagaj biraz geniş olmalı yoksa dediğiniz gibi Lada çok daha iyi olabilir.

Araç bu:

Dediğiniz gibi modeli Defender 90 SW 2.5 sanırım...

Bu araca bende bakmıştım 110 değil 90 yanlış yazılmış/kategorilendirilmiş..

selam arkadaşlar 1974 model defenderlerin kısası 88 uzunu 109 diye adlandırılır türkiyede o yıllarda BMC izmir fabrikasında üretilmiştir
benzinlidirler 4 ileri şanzuman arazi standart önlere doğalmatik takılabilir makaslıdırlar aşağı yukarı yeni modellerln kasa olarak benzeridir
ön kapı camları sürgülüdür frende westenhaus yoktur o yıllara göre performası iyidir şahsen bulsam alırım alana ve satana hayırlı olması dileği ile aklıma gelenleri yazdım soracağınız başka şeyler varsa cevap verebilirim :smiley:

Yorumunuz için teşekkür ederim. Bu araçtan vazgeçtim LPG ruhsata işli değildi şaftta da boşluk varmış. Araba başkasının üstüneymiş o kişi de yurt dışındaymış vs. Şu an karar verdiğimiz araç 83 model defender 109 orj. ingiliz. yarın kısmetse bakmaya gideceğiz. Bu araç hakkındaki bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

CatRot' Alıntı:
Yorumunuz için teşekkür ederim. Bu araçtan vazgeçtim LPG ruhsata işli değildi şaftta da boşluk varmış. Araba başkasının üstüneymiş o kişi de yurt dışındaymış vs. Şu an karar verdiğimiz araç 83 model defender 109 orj. ingiliz. yarın kısmetse bakmaya gideceğiz. Bu araç hakkındaki bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Defender'lar 90", 110",130" olur. 88", 109" olanlar Series'dir. Series'ler ile Defender çok benzeseler de oldukça farklı araçlardır.

nkurtkaya' Alıntı:
Defender'lar 90", 110",130" olur. 88", 109" olanlar Series'dir. Series'ler ile Defender çok benzeseler de oldukça farklı araçlardır.

Peki Series'ler hakkında özellikle de 109 hakkında bilgi sahibi iseniz bizimel paylaşır mısınız?

Series'ler sürekli 4 çeker değildir, makaslıdır. Defender'lar sürekli 4 çeker ve helezon yaylıdır. En büyük fark bu. Bununla beraber 1971-85 arası üretilen Series III'lerdeki benzinli motor da 2.25 lt 73 HP olanlar yaygındır Türkiye'de. Defender da ise 2.5 benzinli, 2.5 mekanik dizel ve 2.5 Tdi, 3.5 V8 motorlar vardır. Forumda bunlarla ilgili birçok başlık mevcut.

Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. SERIES bölümü de yani açılmış sanırım. Oradan takip ediyorum şuan. Aracı aldığımda ilgili bölümde paylaşacağım :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,054
Kayıtlı Üye Sayımız
166,798
Kaydolan Son Üyemiz
VifoOBB

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR