1968 Land Rover Frenleri Hep Böyle midir?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özkan musal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,395
Ynt: 1968 Land Rover Frenleri Hep Böyle midir?..

kaptan10' Alıntı:
benim daha önce kullndığım 82 model aracımda fren müşürü pedaldaydı ve orjinaldi gerçi mesaj yazılalı çok olmuş ama bende derimki o pedal miüşüründen alıp fren pedalın a uygulayabilirsiniz

İlgin için teşekkür ederim abi, fren tutmaya başlayınca basınç müşiriyle çalışan fren lambaları da yanmaya başladı, ellememe gerek kalmadı :smiley:

Etiketler

ozcour' Alıntı:
İlgin için teşekkür ederim abi, fren tutmaya başlayınca basınç müşiriyle çalışan fren lambaları da yanmaya başladı, ellememe gerek kalmadı :smiley:
bu araçlarda fren tutmamasının çok çeşitli sebepleri var mesela çok fazla kullanılmayan bir araçta merkez lastikleri sertelme yapar yani daralma buda aracı kullanmaya başladığımız zaman frenin zayıfladığını ve teker merkezlerinin yada pedal merkezinin hidrolik kaçırdığını görebiliriz paniğe gerek yok belki merkez lastiklerinin bozulduğunu düşünebilirsiniz halbükü öyle değildir bir kaç kullanımda merkez lastikleri kullanımdan mütevelli yumuşayıp kendine gelicektir ve kaçırma derdi bitecektir ama fren havalarının alınması gerekir aksi taktirde tutşlarda zayıflamalar olması kaçınılmazdır bu söylediklerim debriyaj pedal yada alt merkez içinde gereklidir

Frenler sadece pompalayınca tutuyorsa, tekerler çıkınca büyük bilye gibi bişey vardır onun içinde yağ eksilmiştir. Tam adını bilmiyorum benim aracım series 3 ve onda da böyle bir problem vardı, yağ seviyesini düzeltince düzeldi. Devamlı yağ kontrollerinizi yaptırınız, malum hepsi yağ sızdırıyor :smiley:

Land'ın frenlerinden o kadar çok çektim ki.. Merak ediyorum acaba modern trafikte kaç tip aracın şöförü frenleri iki defa pompalayarak durmayı daha doğrusu durabilmeyi alışkanlık haline getirmiş olsun? Malesef serieslerin frenlerine düzgün bakımlar yapılmazsa çok kolay rastlanılan bir durumdur.

Aracın uzun süre yatması frenlerin baş düşmanı. Tekerleklerdeki fren merkezlerinin lastikleri özelliklerini kaybediyor. Yağ sızdırabiliyor. Kampanayı yağlayabiliyor. Korkunç sonuçlarını bizzat yaşadım. Kimi tamirci fren merkezlerini tamir edebilidiğini iddia ediyor. Mesela merkez lastiklerini mazota yatırıp şişiriyorlar. Ya da yayını sertleştiriyorlar. Sonuç 100 km sonra yine hüsran oluyor. En temizi paraya kıyıp iki ön teker iki arka teker fren merkezi alıp yeni balatalar eşliğinde taktırmak. Fren konusunda tasarruf yapmamak anlaşılabilir bir durum sanırım.

Diğer fren düşmanları ise yanlış çakılmış ya da yanlış istikamette yerleştirilmiş ya da ölçüsü balatalar.

Bir başka düşman ise motorun ısısına sürekli maruz kalan üst fren merkezi. Çoğumuz gözle görünür bir sorun olmadığı için Üst fren merkezini kullanmaya devam ediyoruz.. Ancak Üst fren merkezinini de sürekli kontrol altında tutmalıyız.

Türkiye'deki serieslerde pek rastlanmayan bir üst fren merkezi var ki ebay'dan getirtebilmek mümkün. Üst (ana) fren merkezinde ki çift çıkış sayesinde ön ve arka fren merkezlerine bağımsız basınç hortumları gidiyor. 88ler ve 109 lar için ayrı tiplerde. Bu sayede ön yada arka fren merkezlerden birinde kaçak olması durumunuda diğeri durumu idare ediyor. Tamamen frensiz kalmıyorsunuz.

Series 88''ime 109"'un normal fren merkezini taktırarak fren pedalında biraz yumuşama sağladım. Ancak aracımda bir Anadol westinghouse'u da bulunduğunu söyleyeyim. Keşke Bütçesini karşılayabilysem de disk frene geçiş yapabilsem. Ancak toplam tadilat masrafı hakkında net bir şey bilmiyorum.

zahiri müellif' Alıntı:
Land'ın frenlerinden o kadar çok çektim ki.. Merak ediyorum acaba modern trafikte kaç tip aracın şöförü frenleri iki defa pompalayarak durmayı daha doğrusu durabilmeyi alışkanlık haline getirmiş olsun? Malesef serieslerin frenlerine düzgün bakımlar yapılmazsa çok kolay rastlanılan bir durumdur.

Aracın uzun süre yatması frenlerin baş düşmanı. Tekerleklerdeki fren merkezlerinin lastikleri özelliklerini kaybediyor. Yağ sızdırabiliyor. Kampanayı yağlayabiliyor. Korkunç sonuçlarını bizzat yaşadım. Kimi tamirci fren merkezlerini tamir edebilidiğini iddia ediyor. Mesela merkez lastiklerini mazota yatırıp şişiriyorlar. Ya da yayını sertleştiriyorlar. Sonuç 100 km sonra yine hüsran oluyor. En temizi paraya kıyıp iki ön teker iki arka teker fren merkezi alıp yeni balatalar eşliğinde taktırmak. Fren konusunda tasarruf yapmamak anlaşılabilir bir durum sanırım.

Diğer fren düşmanları ise yanlış çakılmış ya da yanlış istikamette yerleştirilmiş ya da ölçüsü balatalar.

Bir başka düşman ise motorun ısısına sürekli maruz kalan üst fren merkezi. Çoğumuz gözle görünür bir sorun olmadığı için Üst fren merkezini kullanmaya devam ediyoruz.. Ancak Üst fren merkezinini de sürekli kontrol altında tutmalıyız.

Türkiye'deki serieslerde pek rastlanmayan bir üst fren merkezi var ki ebay'dan getirtebilmek mümkün. Üst (ana) fren merkezinde ki çift çıkış sayesinde ön ve arka fren merkezlerine bağımsız basınç hortumları gidiyor. 88ler ve 109 lar için ayrı tiplerde. Bu sayede ön yada arka fren merkezlerden birinde kaçak olması durumunuda diğeri durumu idare ediyor. Tamamen frensiz kalmıyorsunuz.

Series 88''ime 109"'un normal fren merkezini taktırarak fren pedalında biraz yumuşama sağladım. Ancak aracımda bir Anadol westinghouse'u da bulunduğunu söyleyeyim. Keşke Bütçesini karşılayabilysem de disk frene geçiş yapabilsem. Ancak toplam tadilat masrafı hakkında net bir şey bilmiyorum.
çok güzel açıklamışsınız....frenlerden bende çok büyük kazalar atlattım bir türlü düzen tutturamadım....dört tekeri diske çevirip vestighouse takınca kurtuldum......darısı sizinkinin başına diyorum....

Oktay seninle konuştuğumuz, bazı durumlarda balataları kampana ile temas ettirip denge kaybını önlemek veya su geçişi sonrası
balataları kurutmak, disk fren olmayan araçlar için çok önemli

Kampana frende tehlike büyük açıkçası

Abilerim benim de bir tane sağlam anadol ya da 50nc westinghouse una ihtiyacım var, zamanında alıp boruları da yaptırıp taktım ama bozuk çıktığından çalışmıyor, boruları da duruyor, bulursam takayım geçeyim, bu şekilde pedal çok sert ve yoruyor :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR