1965 Dizel Tuzla Restorasyon

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ilkerilker Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 62
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 47,158
Ynt: 1965 Dizel Tuzla Restorasyon

dopamin' Alıntı:
Kolay gelsin siyah duman için avans ayarını bi kontrol ettirin iyi bir hava filtre sistemi de çok işe yarar seçtiğiniz motor yağı da buna etken en önemlisi enjektör memeleri iyi püskürtme yapabiliyor mu ona bakmak lazım trigerin zincir olması büyük avantaj hele ki bir arazi aracında motorun hacmi 1800 cc beygir gücü elli üzeri bir rakkam idi aklımda öyle kalmış güle güle kullanın
Tavsiyeler için teşekkür ederim. Avans ayarı sona geldiği için motorun önünü söküp kontrol edip zincirin uzadığını farkettiğimizden zinciri değiştirmiştik. Ustam üstünkörü bi avans ayarı yapmıştı ama olması gerektiği gibi yapmamış anlaşılan. Araca fazla gaz verip gaz pedalını bırakınca araç rolantiye düşeceği esnada sanki stop edecekmiş gibi bi durum var. Ama stop etmiyor. Bu aralar kaporta ile uğraşıyorum. Yolum düşse, ustam halleder ama boya işi bitene kadar uğrayamayız. hava filtresi eski tip yağlı hava filtresi temizleyip yağını değiştirmiştik. enjektörleri daha önce söküp kontrol etmiştik. Pompacımız bir miktar işeme var ama değiştirmeye değecek kadar değil demişti. araç 4 senedir yattığı için enjektör temizleyici ve motor silk veya bor power gibi birşey deneyeceğim. şanzuman difaransiyel ve motor yağlarının tamamı castrol marka.

Etiketler

Astar sonrası yoklama macunu ve sulu zımpara,,,

Aga1537.jpg

Aga1538.jpg

Uyku kaçmışken mazot pompası avans ayarı orta konumda olsun zinciri sente ye öyle alın aşağı ve yukarı ayar seçeneğiniz olsun

dopamin' Alıntı:
Uyku kaçmışken mazot pompası avans ayarı orta konumda olsun zinciri sente ye öyle alın aşağı ve yukarı ayar seçeneğiniz olsun
Notumu aldım ustama hatırlatacağım. Bu arada doğa yürüyüşü, hava muhalefeti ve beyanname verme sürelerinin yaklaşmasından dolayı çalışmalarımız biraz hız kesti. Kısmetse beyannameleri hallettikten sonra devam,,,...

Üstümüzdeki yoğunluğu atlattıktan sonra tekrar çalışmalara başladık... Aracımızın son rütüşlarını yaptık. Silikon çekilecek yerlere silikon çektik, aracın içine pütür sıktık... Sonra da doğru boyaya,,,...

Aga1545.jpg

Aga1549.jpg

Aga1548.jpg

Aga1551.jpg

Aga1552.jpg

Aracın altındaki tüm makaslar elden geçti.. Ön makaslar orjinal cip makası olduğundan eksiltme ihtiyacı duymadım ama arkalar daha önceden ford minübüs makası ile değiştiğinden birer yaprak aldırdım. Makas burçları değişti. Tüm köprüler değişti. Çok ters bi yerden geçerken yeni lastiklerin çamurluk davlumbazına sürttüğünü farkedince aracı azıcık yükseltmeye karar verdim.. Yeni küpeler yapıldı küpeleri biraz uzun yaptık... Bu arada makasçıdan yediğim kazığı daha ömrümde yememiştim...

Aga1577.jpg

Aga1581.jpg

Aga1582.jpg

Aga1582,.jpg

makasçıdan yediğimiz kazıgı hazmededururken ön siperliğimizi de boyatıp camını taktırmak üzere camcıya gittik... 8 mm mikalı cam taktırmak istedik ilk iki denemede camcının beceriksizliği tescillendi. bu yüzden biraz gecikme oldu.. ancak üçüncü seferde takabildi camımızı,,,...

Aga1579.jpg

Aga1583.jpg

Aga1585.jpg

ismail55' Alıntı:
kaç lira tuttu ön cam benimde çatlak var değişmek istiyorum
1 hafta önce arkadaşım cj2a için üstüne en eçık renklisinden film çektirip 110 TL ye taktırdı... ben kendi aracım için de aynı filmi çektirdim. yalnız benim cam biraz daha büyük bi de 3. denemede takabildigi için 150 TL verdim. Bu arada haftasonu kampının hazırlıkları ve yeni oyuncağımın için araştırmalarım yüzünden çalışmalarım biraz yavaşladı, Haftasonu kamptayız ama haftaiçi işten güçten fırsat bulabilrsem sanayi yollarını arşınlamaya devam edeceğim.. Bu da yeni oyuncağım,,,...

20130502_181305.jpg

Ustam kolay gelsin öncelikle bu yolda allah utandırmasın diyorum yeni aracında hayırlı olsun kazasız belasız bin inşallah, biliyosun aşağı yukarı bende aynı aracı topluyorum ama benimki basit toplamalar lastikler hoşuma gitti ne kadar acaba tanesi bide neden jant koymadın _?

arsenikli' Alıntı:
Ustam kolay gelsin öncelikle bu yolda allah utandırmasın diyorum yeni aracında hayırlı olsun kazasız belasız bin inşallah, biliyosun aşağı yukarı bende aynı aracı topluyorum ama benimki basit toplamalar lastikler hoşuma gitti ne kadar acaba tanesi bide neden jant koymadın _?
Teşekkürler,,, Lastikler Federal M/T 205/80/16 4 tanesi 1000 TL... Açıkçası bu lastikleri ilk alırken arkadaşın aracına aldık. ben 15'' jant düşünüyordum... idare eder denecek gibi de lastiklerim vardı, ama aldıktan 1 hafta sonra arkadaşım illa 15'' jant ve yeni lastik takacağım deyince ben 15'' düşüncemi ertelemeye karar verdim... Araç toplama konusunda sana da kolaylıklar dilerim. Elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR