1958 Model Jeep ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Concus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,533

Concus

Ana Kamp
Yer
Bursa
Merhaba arkadaşlar ucuz yollu yürüyen aksağanında sorunu bulunmayan bir araç buldum.

Araç cj serisi değil willys olarak ilan vermiş fakat aracın burun kısmına bakınca cj serisine benziyor diğer willyslar gibi küt gelmiyor oval geliyor.

bu aracı alıp yavaş yavaş toparlamayı düüşünüyorum. Kaportası, Brandası tamponları vs.... ortalama olarak sıfırdan bir arazi aracı yaratmak için nekadar masraf yaparım acaba ? araçda hiç bişey yok sadece yürüyen aksağan var direksiyon hidrolik değil vs... boş bir araç koltuklar değişecek vs... kaba taslak fikir allabilirmiyim sizlerden?

Etiketler
Ynt: 1958 model jeep

Amacınıza bağlı olrak kullanım şartları ne olcaktır...Arazi aracı demişsiniz...Başta motor ufak gelebilir..cj lerde 3.8 ve 4.2 var 6 silindir...
Araç toplamak kolay değil doğru ustayı doğru parçayı kullanmak gerekir...
Eğer hazır bir araç alabilirseniz daha mantıklı fiyatlarla işlemler yapılabilir.. ;)

orjinal aksesuar ve parça kullanırsanız 20000 çok rahat bulucaktır...Jant lastik,yükseltme, vb...
cj-5 tenteleri sıfırı 2500 olması lazım mesela bir örnek.. ;)

Ynt: 1958 Model Jeep ?..

aracı öncelikli olarak gezme için kullanıcam.. Can sıkıntısına şalale ören yerleri vs... gezeceğim aracı bunu için toparlayacağım.. zaman zaman köyde bahçeye tarlaya giderken kullanıcam... ilerleyen zamanlardada bölgemdeki off road kluplerine katılıp etkinliklerine ortak olmayı düşünüyorum ama off road kluplerine katılmam zaman alacak gibime geliyor o yüzden ilk etapda gezmek için ve tarlaya bahçeye giderken kullanmayı düşünüyorum

almayı düşündügünüz araç cj ye benzese de bir willys dir...cj ile benzer yanları olsa dahii farklılıklarıda çoktur..kararınız hayırlı olsun..

şu iki araç arasında gidip geliyorum...

http://www.sahibinden.com/1958_model_ruhsata_isli_lpg_li_willys-68WQQaXQQ15020937WQQpXQQdisplayitem
bu ilandaki aracın masrafı çok fakat bu araçı alıp toparlamak güzzel bi eğlence olacak gibime geliyor..

http://www.sahibinden.com/super_jeep-20WQQaXQQ16222750WQQpXQQdisplayitem
bu ilandaki daha cazip gibi bunada ufak tefek ekelemeler yapılabilir diye düşünüyorum..

kararsız kaldım açıkcası sizlerden fikir almak isterim.

başka araçlarda var fakat şuanki maddiyat bunlara elverişli.... yapılacak eklemeler zaman içinde olacağından yapılacak masrafı pek fazla düşünmüyorum...

ilk ilandaki araça kaba taslak ne kadar masraf yaparım sizce ?

ilk aracı alıpta kanser olmaktansa ikinciyi al.Yada daha derli toplu bir araç al.Mesela bu ilana da bir bakın http://www.sahibinden.com/sahibinden_uzunsase_temiz_4x4_fiat_dustu-13WQQaXQQ13658252WQQpXQQdisplayitem

araba zaten yürür vaziyetteymiş..kullanırsınız kolay kolay problem çıkarmaz..sizin yapacagınız masraflar konfor veya aksesuar agırlıklı olucagı için bedelide tam olarak tahmin edilemez..ama uzun soluklu kullanımdan sonra cj hevesiniz kabaracaktır..bilginiz olsun..

Concus' Alıntı:
şu iki araç arasında gidip geliyorum...

http://www.sahibinden.com/1958_model_ruhsata_isli_lpg_li_willys-68WQQaXQQ15020937WQQpXQQdisplayitem
bu ilandaki aracın masrafı çok fakat bu araçı alıp toparlamak güzzel bi eğlence olacak gibime geliyor..

http://www.sahibinden.com/super_jeep-20WQQaXQQ16222750WQQpXQQdisplayitem
bu ilandaki daha cazip gibi bunada ufak tefek ekelemeler yapılabilir diye düşünüyorum..

kararsız kaldım açıkcası sizlerden fikir almak isterim.

abicim nasıl gidip geliyorsun. 2. olan 77 cj ye git ve daha gelme ;D 58 alınır mı. hayatını verirsin yürütmeye..

cj ve willys arasındaki farklılıklar nedir??

cj ye ne yönde hevesim kabaracak anlayamadım açıkcası ?

şöyle bir durumda söz konusu 1. ilandaki aracı alırsam onun toparlanması atıyorum tekrardan boyanması için bir paket sigara masrafım olacak çevremdekilerin aracılığı ile masraflarımı minimum düzeye indirgeye bilirim branda ve koltuklarda aynı şekilde çok çüzü rakamlara gelebilir. bu yüzden ilk ilandaki aracı düşünüyorum fakat

willys olması düşündürüyor??

Öncelikle aracı nerede kullanırsan kullan cj olması çok önemli. willys yani sizin ilanda yazdığınız araç orjinaline sadık kalınarak 30-40 bin dolarlar harcanıp amerikadan filan parça bulunarak restore edilebilinir. Şahsi kullanıcıya hizmet verirken verimli olmaz diye düşünüyorum. Neden derseniz willys de 4 silindirli cj den az yakmayan devamlı hararet sorunu olan bence sorunlu bir motor var. şanzıman oranları çok kötü. sürüşten zevk alamazsınız. parçasını her zaman her yerde bulamazsınız. Forumu biraz gezerseniz ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

eğer bütçen varsa hiç durma, mavi cj 5 i al. ötekini adam etmeye harcayacağın para emek ve zaman değmez. sonuçta bir cj 5 in olmuş olur.

4 milyarlık bir fark bütçemi fazla sasrsmayacağını düşünüyorum fakat ilk arabayı alıp onla uğraşmak onu toplamak zevkli gelecek gibime gelio acayip kararsız bi haldeyim açıkcası.... forumda sizlerle bu konuyu paylaşana kadar model farkını açıkcası pek gözetmemiştim sizlerinde yardımı ile model farklılığı gözüme çarptı ve gözümde büyüdü açıkcası

mavi aracda yapılacak masraflar ufak tefek aksesuar masrafları. Kırmızıya komple masraf gerekio...

Askerden geldim kararsızlık başladı hastalık oldu resmen bu bende :smiley: bi netbook aldım onumu alem bunumu alem abartısız 2 saat mağzada dolandım böle değildim ben ya :smiley: burada da kararsız kaldım şimdi allah sonumu hayır ettsin :smiley:

CJ yi alıp araziye çıkınca o zaman yandığının resmini göreceksin. Willys ile bu olmayacaktır. Aslında hem günlük kullanımda hemde arazide kullanacaksan Lada Niva lara bak derim. 4-5 milyara az masraflı uygun bir araç bulabilirsin. Yakıt ve vergi avantajı da sana kar kalır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

SON KONULAR

Geri