1958 Model Jeep ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Concus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,537
Ynt: 1958 Model Jeep ?..

Acele etme acele işe şeytan karışır bende çok uzun yıllar önce Jeep hastalığı başladı araştırma yaparken bir tane toplanmış cj5 bir tanedetoplanmakta olan orjinalcj7 buldum istersem bir ay içerisinde teslim edebileceğini söyledi ben beklemeyi göze alamadım ve cj5 i aldım kullanmaya başladım araç güzeldi fakat uzun yolda çok zıplıyordu,inip binme problemdi bu arada kış geldi serin havalarda binmek bir işkence oldu en sonunda çinede normal fiyatın iki katına branda yaptırdım ama ne branda güneşe çıktığında içerisi sauna yağmurlu havada içerinde buğudan göz gözü görmüyor biraz hız yapayım desen rüzgar sesinden durulmuyordu bu arada bir haylide ona buna masraf yaptıktan sonra bir tanıdığıma sattım hemen cj7 nin peşine düştüm araştırdıktan sonra uzun bir aramanın sonunda buldum ve sahibine satarmısın diye teklif ettim oda satılık olmadığını söylediysede ben arabaya iki kat fazla para verdiysemde olmadı aradan bir yıl geçtikten sonra aynı araç satılıktı hemen pazarlık yapıp aldım ve 20 seneden beri zevkle biniyorum.Yazım biraz uzun oldu ama bunu sizinle paylaşmak istedim .Unutma sabrın sonu selamettir.

Etiketler

teşekkürler arkadaşlar tavsiyelerinizi dikkate alacağım aracı aldığım zaman sizlerle paylaşacağım

hepinize verdiğiniz bilgilerden ve paylaştığınız anılardan dolayı tekrardan teşekkür ederim..

hocam willys e hiç bulaşma kanser olursun sorunları bitmez askerdeykende çok uğraştırıyodu bizi düzgün bi cj al acele etme illa uygun fiyata düşürürsün bitane birinci ilanıda unut gitsin o araca 20000 harca gene bişeye benzemez parana yazık

Arkadaşlar sonunda bir araç buldum ve aldım sizlerden yorumlarınızı bekliyorum..

Araç ortalama 1 1,5 yıldır yatmaktaymış.... Üzerinde Ford Tanus 1,6 Motor bulunmakta... Motorda herhangi bir sorun bulamadı tamircim.. Ufak tefek parçalar değişti... (bujler, Buji kabloları, benzin hortumu, benzin otomatiği vs...) çürüyen hortumlar falan değişti motoru sağlam... Aldığım ilk gün ilk yolda kalma maceram gerçekleşti :smiley: Gemlik den Bursa ya getirirken benzinlikden çıkarken gaz telini kopardım :smiley: resmen bisiklet teli bağlamışlar bursaya kadar götürecek şekilde yaptırdım yenisini taktırdım bursaya gelince :smiley: el freni telinide koparmışlar onuda değiştirdim :smiley: akü yoktu yola çıkmadan önce gemlikde aküsünü değiştirdim vs.... şuanda parçalar akü ve işçilikle birlikte 430 tl masraf yaptım..

Kaportada herhangi bir çürük bulunmamakta pastapolij çektirdimmi yetecek...

Araçta branda yok bi iki brandacı ile konuştum ortalama 750 tl ye branda yaptıracam..

Koltukları değiştirmeyi düşünüyorum. Çıkma koltukara baktım çiftine 200 300 tl arası fiyat veriyorlar ve düz koltuk spor falan değil.. Spor yarış koltuğu düşünüyorum ama pahalıı geliyor uygununu henüz bulamadım.. Fiber koltuk döktürüp döşemeciye götürüp kaplattırmayı düşünüyorum... yaptığım kaba taslak masrafla ortalama 250 300 tl ye mal olacak gibi fiber koltuk.. Koltuk için önerilerini bekliyorum elinde fazla spor koltuk olan vs... varsa paylaşırsanız sevinirim uygun fiyata anlaşırsak bende fiber döktürmeye uğraşmam...

Şimdi fren ve elektirik kontrolüne sokacağım aracı... Oralar bana kaç mal olacak bilmiyorum...

Ön paneli komple değiştirmeyi düşünüyorum muhtemelen yeni saç kestirecem.. Göstergeler bozuk sanırım.. Gösterge sordum komple panele 360 tl gibi bir fiyat verdi bursada bulunan bi jeep aksesüarcısı ve çok pahalı geldi bana o fiyat... Netteki resimlerde gördüğüm panellerdendi 4 tane düğme ve klasik benzin hararet vs.. göstergeleri olanlardan... Ön panel için sizlerden tavsiyeler beklemekteyim..

Bursa da bildiğiniz parçacılar varsa yardımcı olursanız sevinirim.. şimdilik benden bu kadar yorumlarınızı beklemekteyim.
Dip not: Aracı şuan için arazide kullanmıyacağım off road için düşünmüyorum.. Off road ilerleyen zamanlarda düşünmekteyim...

SDC10251.jpg

SDC10253.jpg

SDC10255.jpg

SDC10252.jpg

SDC10254.jpg

jeep' Alıntı:
abicim nasıl gidip geliyorsun. 2. olan 77 cj ye git ve daha gelme ;D 58 alınır mı. hayatını verirsin yürütmeye..
göktuğ abi 77 dediğin araç verildiği gün satılmış adam ilanı kaldırmayı unutmuş

Çok zor bir yola girmişsin bu zorlu yolda sana allah kolaylık versin.Yeni aracın hayırlı,uğurlu olsun,kazasız,belasız sürmen dileğiyle tekrar hayırlı olsun.

iyi dilekleriniz için teşekkürler arkadaşlar.. Sizlerin aracılığı ile kendime bir harita çizmeyi düşünüyorum (tamir ve aksesuar olarak) yarım öneri ve tavsiyelerinizi beklemekteyim tekrardanteşekkürler....

saolasın... alalı 6 gün oldu ama bıktım diyebilirim :smiley: daha doğrusu sabırsızlanıyorum gezmek için ama eksikleri tamamlamadan gezmekte istemiyorum... :smiley: alette bir türlü çıkamadı tamirciden :smiley: bugünde baskı balatasını değiştittirdim :( 110 + işçilikde bugün yara açtıı daha ne yaralar açacak merak ediyorum :smiley: ama bugünkü işlemle yürüyeni biitmiş olacak inşallah :smiley:

Selamlar Halil bey,

Oncelikle araban Hayirli Ugurlu olsun, moralini duzeltmek icin sana monza yarış koltuğu ( 250 TL cifti elini cabuk tut hemen ara ) linki veriyorum,

http://www.sahibinden.com/monza_yaris_koltugu_kacmaz_kelepir_tofastan_sokuldu-54WQQaXQQ17222477WQQpXQQdisplayitem

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

Ali Bey öncelikle tavsiyen için teşekkür ederim...

bu ilanı daha önce incelemiştim.. Açıkcası şu şekilde düşünüyorum mantığım yanlışmı bilmiyorum.. 60 tl ye 3 kat fiber koltuk döktürüp 60 tl gibi bir rakamada sünger ve kaplamasını yaptırabiliyorum... Ortalama 120 tl ye tek koltuğun maliyeti oluyor.. çifti içinde 240 tl oluyor.. ray sistemi vs.. ortalama 300 tl ye sıfır koltuklarım olmuş olacak... Bu rakamdan daha uyguna çıkma bulmam zor gibi... kafamdaki rakam 150 tl civarında bunun üstüne çıkarsam fiber koltuğa yöneleceğim açıkcası...

tavsiyen için tekrardan teşekkürler...

saygılarımla...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.