Ynt: 17 Ağustos 1999 - 2009
Ben Ankara' daydım... Çok pis bi sıcak vardı o gece. Saat 2:30 gibi Annem, "bu sıcak hayra alamet değil" demişti. Hatta bu akşamda aynı sıcak oldu, korktuk ve konuştukta biraz bu konuda. Saçma ama, sonra serinledi hava, rahatladık biraz.
Kedimiz vardı. Bembeyaz Ankara kedisi. Fır fır.
Yattık 3' e doğru. Tam uyumamıştım, yatağımın ayaklarının ikisi tekerlekli. Birden yatak ileri geri gitmeye başladı. Fır fır geceleri hep koşturur dururdu ev içinde, koridorda felan, kendince, hayalinde avlanırdı
Nevresimlerle felan oynardı. Önce fır fır nevresimi çekiştiriyor zannettim. "Fır fır yapma" diye bağırdım. 2 saniye sonra bi aksilik olduğunu anladım. fırladım yataktan. Annemle koridorla karşılaştık, sarıldık birbirimize, bina sallanıyor..
Annem dua okuyor.... Ben onun omuzunun üstünden camı görüyorum. 8. katta oturuyoruz, üzerimizde de 8 kat var. Binamızın olduğu kat resmen 1 metre ileri geri gidiyordu, camdan, tül arkasından görüyordum bunu....
İğrenç, felaket bişey.... Sonra elektrik kesildi, aşağı indik felan....
Şimdi o korkumu, deprem bölgesindeki insanlarla kıyaslıyorum, kıyaslayamıyorum... Tüylerim ürperiyor....
Kalanlara sabır, vefat edenlere rahmet diliyorum içtenlikle...
İlave etmek istediğim bişeyler var....
Şu an Ankara' da yaşıyorum ama, depremden sonra, yıllardır Bodrum' da yaşıyordum ve hanımlara yönelen bi tekstil işi yapıyordum. Bikini, iç çamaşırı satıyordum. 12 ayda açıktı mağazamız, yani İstanbuldan 12 ay müşterimiz oluyordu. Ve İstanbul' lu hanımlarla hep sohbet ediyordum, yüzlerindeki korkuyu görüyordum konuşurken... Çoğu Bodrum' dan ev felan alıp, yavaş yavaş yerleşiyordu Bodrum' a.... Yakın arkadaşım olan müdürümüzde Kastamonu' lu. Birçok tanıdığı felan var deprem bölgesinden, içimiz kanayarak sohbet ederdik kendisiyle... Sonuçta anlıyorum birazda olsa...
İstanbul' da yaşayan arkadaşlar, sizi üzmek istemem ama, büyük İstanbul depremi olacak, olacak, olacak.....
Lütfen her türlü tedbirinizi alın. Her türlü, kayıtsız kalmayın...
Lütfen, lütfen, lütfen.... B C D.... Bütün planlarınızı yapıp, önlemlerinizi alın.. Lütfen...