17-18 Mayıs Yedigöller De Kamp

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tiner Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,751
Ynt: 17-18 Mayıs Yedigöller De Kamp

Not: Eğer, sizlerde eğitim almak isterseniz ve sertifka sahibi olmayı hedefliyor iseniz Türkiye Dağcılık ve Dağcılar Federasyonuna kayıt olarak Trekking, Zirve, Yüksek irtifa eğitimlerinizi alabilirsiniz böylelikle filmlerde gördüğünüz o maceracı kampcı yada dağcılardan bir farkınız kalmayacaktır lakin dağcılık sporu oldukça pahalı sporlar arasında yer alr çünki profesyonel ekipmanlar oldukça pahalıdır örneğin 3600 liraya kadar uyku tulumu var yada Expedisyon ( 5 Mevsim çadırlar ) bunlardada 5000 tl yi bulabiliyor vs.vs.. dağcılık macera, serüven gibi görünüor olsada oldukça tehlikeli bir spordur, Amötör olarak başlayan tüm arkadaşlarıma tavsiyem bilmedikler yerlerde yılın bu dönemlerinde yanlarında tecrübeli kişiler yok ise Bivak ( Hayat Kurtarıcı ) yardımcı bir kit dir mutlaka almalarını tavsiye ederim..

shateiel : Kampa nasıl gitmeyi planladığınızı henüz bilmiyorum ancak alman gereken eşyalar doğru sırasıyla şunlardır.

Adventure ( 4 Mevsim ) Çadır
Şişme Mat ( en az 2.8 yada 3.8 cm. ) lik
Uyku Tulumu ( +5, -11 ) işinizi fazlasıyla görecektir ( Kaz tüyü olması gerekmiyor Sentetik de alsanız Ripstop teknoloji vb. daha bir çok özellik içerdiği için rahat sıcak ve konforlu bir uyku çekmenizi sağlar )
Eğer amacınız Trekking yapmak ise amaca en uygun olan şekilde 35 lt. ile 50 litre arası bir sırt çantası
Mutlaka alman gerekenler arasında Bivak 2kişilik elbette kız arkadaşın ile birlikte çıktığın için )
Her yerde ateş yakamayacağın için ( benzinli yada fuel içeren bir ocak ve 2 kişilik pişirme seti )
ilk yardım çantası
Kafa feneri, ve fener
eğer elektronik eşyalarınızı yanınızda getiriyor iseniz ( Solar bir unite ) telefon yada bilgisayarınızı şarj etmek için
Termal içlik ( yılın bu döneminde sabahları yürüyüş yaparken yada erken uyanığınızda üşümenizi engeller
Ayakkabı olarakda su geçirmez tutuşu güçlü bir ayakkabı öneririm yarım bot işini fazlasıyla görecektir
yılın bu dönemlerinde sabahları erken saatte çiği düşer dolayısıyla söylediğim ayakkabılar dışında ki seçiminde yürüş esnasında yada tırmanırken ayakkabın tutuş gücü düşükse kayarak düşme yada ayaklarında ıslanma mutlaka olacaktır
Ayakkabın için her ihtimale karşı kız arkadaşın için şiddetle öneriyorum ( cep ısıtıcısı ) en azında ayak tabanında kullanmasını tavsiye ederim
Doğru çorap seçmen de önemlidir.
Sentetik polypuren çoraplar ıslanmaz ve ter tutmaz bir çok insan pamuklu çorap tercih eder ancak bu alınacak en kötü kararlardan biridir lakin pamuklu yüzeyi dolgun oldugundan dolayı teri ve nemi içinde hapseder bu sebeple ayaklarında sürekli nemli kalır bir süre sonra pişik ve koku yapacaktır.

birde yürüşlerde işinizi ve yükünüzü hafifletmesi için özellikle kız arkadaşın için öneriyorum Baton ( Baton mutlaka almalsın )

imza: kırmızı başlıklı kızın arkadaşı kurt u kovalayan çobanı gören adamı gören adam..

tiner sen kaç günlük kamp yapmayı planlıyorsun? ban mesaj atarmısın detayları görüşelim e.jongurkan@aol.com

saygılar...

e.jon' Alıntı:
shateiel : Kampa nasıl gitmeyi planladığınızı henüz bilmiyorum ancak alman gereken eşyalar doğru sırasıyla şunlardır.

Uyku Tulumu ( +5, -11 ) işinizi fazlasıyla görecektir ( Kaz tüyü olması gerekmiyor Sentetik de alsanız Ripstop teknoloji vb. daha bir çok özellik içerdiği için rahat sıcak ve konforlu bir uyku çekmenizi sağlar )
Eğer amacınız Trekking yapmak ise amaca en uygun olan şekilde 35 lt. ile 50 litre arası bir sırt çantası
Mutlaka alman gerekenler arasında Bivak 2kişilik elbette kız arkadaşın ile birlikte çıktığın için )
Her yerde ateş yakamayacağın için ( benzinli yada fuel içeren bir ocak ve 2 kişilik pişirme seti )
ilk yardım çantası
Kafa feneri, ve fener
eğer elektronik eşyalarınızı yanınızda getiriyor iseniz ( Solar bir unite ) telefon yada bilgisayarınızı şarj etmek için
Termal içlik ( yılın bu döneminde sabahları yürüyüş yaparken yada erken uyanığınızda üşümenizi engeller
Ayakkabı olarakda su geçirmez tutuşu güçlü bir ayakkabı öneririm yarım bot işini fazlasıyla görecektir
yılın bu dönemlerinde sabahları erken saatte çiği düşer dolayısıyla söylediğim ayakkabılar dışında ki seçiminde yürüş esnasında yada tırmanırken ayakkabın tutuş gücü düşükse kayarak düşme yada ayaklarında ıslanma mutlaka olacaktır
Ayakkabın için her ihtimale karşı kız arkadaşın için şiddetle öneriyorum ( cep ısıtıcısı ) en azında ayak tabanında kullanmasını tavsiye ederim
Sentetik polypuren çoraplar ıslanmaz ve ter tutmaz bir çok insan pamuklu çorap tercih eder ancak bu alınacak en kötü kararlardan biridir lakin pamuklu yüzeyi dolgun oldugundan dolayı teri ve nemi içinde hapseder bu sebeple ayaklarında sürekli nemli kalır bir süre sonra pişik ve koku yapacaktır.

birde yürüşlerde işinizi ve yükünüzü hafifletmesi için özellikle kız arkadaşın için öneriyorum Baton ( Baton mutlaka almalsın )

imza: kırmızı başlıklı kızın arkadaşı kurt u kovalayan çobanı gören adamı gören adam..
Amacımız trekking değil, Ankara'dan Bolu'ya otobüsle geleceğiz Bolu otogardan yedigöllere servis yok sanıyorum o yüzden 40 km kadar bir trekking olacak bize onu kast etmiştim :smiley: Kamp kurucağımız yere geldikten sonra ayrıca bir trekking yapmayacağız, şimdi düşününce havalar soğuk olduğu için bu ürünler biraz pahalıya patlayabilir bize çünkü çoğu ürün elimizde yok, Antalya'ya kayabilir bizim kamp işi gibi gözüküyor.

Zaten 2 seçeneğimiz vardı, 1.yedigöllelerde kamp yapmak, 2.si ise Antalyadaki şelaleleri/kanyonları tek tek gezmek. Antalyada şuanda hava baya bir sıcak olacağı için yazlık kıyafetlerle gitmek daha kolay olur sanıyorum. Yedigölleri aracımız olduğu zaman senin söylediğin eşyalar ile gitmek en güzeli çünkü eşyalar 2 kişinin taşıyabileceği kadar bir şey değil :smiley: hele hele bunlarla 40 km yapmak hiç akıllıca değil o soğukta :smiley:

Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim bilgisayarıma kayıt ettim bundan sonra neler alacağımı biliyorum artık :smiley:

arkadaslar merhabalar ben 17 si cmt sabah 8-8.30 gibi yedigollerde olmayı planlıyorum bence erken gıtmekte fayda var :smiley: not:hareket nokamız ankara biz 4 yada 5 kişi olucaz

Erken orada olmak mantıklı. Günü öldürmemiş oluruz. Tamam, bende mümkün olduğunca erken gelmeye çalışacağım.
katılmak istediğini belirten arkadaşların özellerine (bazı arkadaşlarımızın öneri ve isteği doğrultusunda) mesaj gönderiyorum.

İstanbul istikametinden gelecek olanlar için "İstanbul-Düzce-Yığılca-Yedigöller" rotası öneriliyor birkaç yerde. Alternatif yol olarak bilgilerinize.

Herkese merhabalar; Bizde 4 kişiyle istanbuldan 17 si 2-3 gibi orda olmayı planlıyoruz. Sadece haftasonu yağmurlu gözükmesi çekindiriyor. Orda tanışma fırsatı buluruz işallah.

herkese gunaydın merhabalar yarın ankaradan yedigollere oglen vakıtlerınde cıkmayı dusunen ve arabasında 1 kişilik boş yeri olan varmı arkadaslar burdan bir kişi bize sonradan katılacak (biz sabah 5 gibi cıkmayı planladığımız icin) 3 gibi boluda olacak ve yedigoller kamp alanına gelmesi epey sıkıntılı gozukuyor ıstanbuldan gelecek arkadaslardan boludan alabılecek olan varsa oda olur yardımlarınızı beklıyorum :smiley: maıl adresım azakcan@hotmail.com ' dan ulasabılırsenız sevinirim...ayrıca kamp detayları ıcınde konusmak ısteyen olursa gorusuruz...
NOT:aldığım bır duyuma gore bolu yolu kapalıymıs arkadaslar yolu yenılıyorlarmıs ordan gelmek ısteyenlerın bılgısıne mengen yolunu kullanmanız tavsıye edılır zaten mengen yolu daha ıyı bır yol ımıs...

tiner, sen yarın campa çıkıyor musun ? eğer çıkıyor isen bana mutlaka bildir ben şu anda demrede Andriaka Camping deyim yarın bolu yedi göllere gideceksek benim buradan ayrılmam gerek senden gelen habere göre ayrılıp ayrılmamaya karar vereceğim ( Not ) istersen burayada gelebilirsin burasıda çok güzel hem isterseniz likya yürüyüşünü tamamlarız ) bu da bir fikir ve teklif elbette.. burasııı yanıyooooooooo koçççum :p~~~

E-hon ben Yedigöller'deyim. Cumartesi pazar olan programı pazar başka bir iş çıkması nedeniyle cuma cumartesiye almak zorunda kaldım. Buradan size haber vereyim dedim ama şifre meselesine takıldım, mail gelmedi vs.
bugün ve yarın buradayım, yarın ikindi gibi çıkarım.

Gelmek isteyen arkadaşlar için; öyle ciddi bir kamp ortamı yol, bildiğin mesire yerinin bir tık ötesi.
İstanbul istikametinden gelecekler duzce-yığılcadan gelecekse 75 km yi goze alsın.Tol çok da iyi değil. Acemilik varsa girmesin zaten. Son 10-15 km nemli be kaygan. Oncesinde kaymalar ve mucura,dikkat edin. Sakın hız yapmayın.

Hava durumu; şu saat itibariyle açık, 22\23 derece. Şelale yanı 105-16 derece
resim eklemeye çalıştım, beceremedim

tiner bu durumda ben demre de kalacağım senin zaten 3-4 gün kadar süren vardı! sanırım başka zaman artık, bu arada demre adriane camp harika gelmek isteyenler varsa sakin ve oldukça güzel ve ekonomik bir yer buyrun gelin eğer katılmak isteyen olur ise 3-4 gün sonra buradan likya yürüyüşüne çıkacağım olymposdan fethiye ye katılmak isteyen arkadaşlarımı davet ediyorum.

Merhabalar;

Ben foruma yenı katıldım ve acıkcası cokta uzuldum kacırdıgım ıcın kampı,size katılmayı çok isterdim.Önumuzdekı hafta sonu için yedigöllerde kamp yapmayı planlıyorum fakat elimde bu alet edavatların hiç biri yok, bende elimden geldiğince haftaya kadar temin etmeye çalışıp ilk kamp deneyimimi gerçekleştiricem. Teşekkürler bilgiler için :smiley:

e.jon' Alıntı:

ilk yardım çantası
Kafa feneri, ve fener

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,915
Kayıtlı Üye Sayımız
166,688
Kaydolan Son Üyemiz
turansezer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR