17-18 Mayıs Yedigöller De Kamp

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tiner Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,735

tiner

Ana Kamp
Merhaba arkadaşlar,
17-18 Mayıs da Yedigöller kampı planlıyorum. henüz kamp arkadaşı bulamadım. Katılmak isteyen arkadaşları beklerim.
Sevgi ve saygılarımla

Ynt: 17-18 Mayıs Yedigöller De Kamp

Merhaba, Arkadaşım belirttiğin tarihler arasında kampa gitmeyi planlıyorum eğer senin için de sorun değil ise birlikte gitmek ve tanışmak isterim Not: ( amatör bi kampçı değilim sertifikalıyım ) bu kamp ile ilk defa kamp yapan birine çok şey katacağımı düşünüyorum üstelik seni geceleri korkutmak zevkli olabilir diye düşünüyorum :smiley: umarım çok eğleniriz :smiley:)

Önemli Not ( Kamp ekipmanların hakkında, yolculuğumuza başlamadan önce beni bilgilendirirsen doğru ekipmanları seçmen konusunda yardımcı olabilirim ) " Elbette henüz çok geç değil ise "

merhaba arkadaslar bende o tarihlerde yedigöllerde olmayı planlıyorum size katılmak isterim. not:ilk defa kampa gitmiyorum ama sertifikalıda değilim ancak kampa gitmeden haberleşip ekipman konusunda konusmak faydalı olur :smiley:

e-jon sertifikalı ve deneyimli değilim ama (tabiri yanlış anlamayın lütfen) con con şehir çocuğu da değilim :smiley: Ava giderken avlanma da:smiley:

Sertifikalı kampçıdan bişeyler öğrenmek iyi bir deneyim olur. Diğer katılımcı arkadaşlarla iyi vakit geçirebiliriz diye umuyorum.

Malzemeler konusunda decathlon'dan ekonomik bir çadır ve şişme mat aldım. (mat 3,5 cm, çadır çift katmanlı kubbe şeklinde) n11'den de 10 derece bir uyku tulumu almayı planlıyorum. Bunun dışında çaydanlık, tava yeter gibi. Doğada tak teçhizat olmaktansa olanla yetinmeyi istiyorum diyelim.

sugural, szrcnzk ve katılmak isteyen tüm arkadaşlar. bakın bu fırsat her zaman çıkmaz, sertifikalı kampçı ayarladım size kamp için:smiley: hem eğlenir hem birşeyler öğreniriz (En azından ben kendi adıma öğrenirim)
ben İstanbul'dan geleceğim. Arabamda şu an 2 kişilik yerim var. katılmak isteyen ama ulaşım konusunda sıkıntısı olan arkadaşlara da yardımcı olmak isterim. Araba dolsa da yakın bir yerlere kadar gidebilecek olanları yedigöllere yerleştikten sonra inip oldukları yerden almaya çalışırım. Maksat şehir, iş stresinden uzaklaşıp eğlenmek ve "dost" sınıfına sokabilmeyi umacağımız arkadaşlar edinmek.

tiner biz kesin geliyoruz, sertifikalı kampçı arkadaşımızı kaçırmayız öğrenecek çok seyimiz olacaktır gerçektende,şimdilik kardeşim ve ben iki kişiyiz ama belki bizde 4 kişi olabiliriz. bizde ankaradan katılacağız.dediğin gibi maksat iş ve şehir sitresinden uzaklaşmak yeni arkadaşlar edinmek ve biraz rahatlayıp kafa dağıtmak. ekipman konusuna gelince çadır, mat, uyku tulumu olmazsa olmaz zaten. kaliteleri değişebilir özellikle mevsime göre ama bu mevsimde artık aldıkların işini görecektir.çadırın üzerine tentelik bir malzeme ve altınada ekstradan koruyucu bir malzeme alırsan daha iyi olur, yedek bir takım kıyafet, çorap ve ayakkabı getirmeyi sakın unutma :smiley:

konuyu takip ediyorum..aslında işlerimi ayarlayabilsem benim içinde çok güzel olur.haftasonundan sonra netleştiririm galiba..bu arada Ankara'dan geleceğim becerebilirsem ,aracım var netleştiği taktirde Ankaradan geraber gidilebilir diye düşündüm.sevgiyle kalın

Sertifikalı kampcı nasıl oluyor biri bana açıklayabilir mi? :smiley:
Bu arada, bu dönemler çok yağmur oluyor ve yedigöller tarafı geceleri halen oldukca soğuk olabiliryor. sadece uyku tulumuna güvenmeyin derim. Nasılsa araç ile gidiyorsunuz. Yanınıza kalın bir polar battaniye almanızda fayda olacaktır.
10 12mm lik bir mat yerine iki kişilik bir polar battaniyeyi tulumun altına koymanız sizi daha sicak tutacaktır ;)

18 inde işim olmasaydı size katılmak isterdim. Belki birdahakine..

CAN

Tavsiyelerin için teşekkürler Can.İnşallah bir dahaki sefere birlikte gideriz.

ee kesin tarih ne zaman ne zaman gidiyoruz buradan bildirin o halde tatilini uzatmak isteyen arkadaşlarıma duyururum ki ( ben 3-4 ay kadar kamp yapabilirim ) kıskaaanananlaaar çatlasın kıskananlar çatlasıın

tuner beni avlayabilirsin lebete buda mümkün benimde korktuğum şeyler var ebette mmmmm mesela ( Dinazorlar ve Ejderhalar ) gibi

17 mayıs cumartesi günü Yedigöller'de olmak planım.1-2 gibi orada olurum Allah kaza bela vermezse.

Merhaba vizelerden sonra ilk nefes alışımız olacak kız arkadaşımla bu. Bizde 15i veya 16sı yola çıkmayı planlıyoruz. Yalnız boluya kadar otobüs ondan sonra maalesef trekking yapmak zorundayız.

Orada yaz ortasında bile havanın soğuk olduğunu duymuştum. Kız arkadaşım daha evvelden baya büyük bir grupla kampa gitmiş oraya fakat benim bu denli zor bir yerde ilk kamp deneyimim olacaktır. Yaz için aldığım bir matım var fakat bu soğukta yetmez gibi geliyor. Kalın her türlü kıyafetin yanı sıra kamp malzemesi olarak neler almamız gerekir yanımıza bilmiyorum.

Temel ihtiyaçları düşünürsek yeme, içme ve barınma.

Yemek olarak yanımızda bir şeyler getirmeyi planlıyoruz. İçme olarak sanırım orada su buluruz diye düşünüyorum.
Tek sorunum barınma :smiley: Acaba almam gereken özellikle en önemli malzemeler ve nitelikleri neler olmalıdır? Uyku tulumunun soğuk hava için olanını almam gerektiğini biliyorum. Fakat diğer malzemeler hakkında bir fikrim yok.

Aklımdaki malzemeler;
Işıldak (kafa feneri)
Çakı
Ufak bir ilkyardım seti
Çakmak veya kibrit
Battaniye gibi bir şey kesinlikle olacak
Tuvalet kağıdı
1 ince 1 kalın alt ve üst yedek
Ayakkabı konusunda kararsızım çok kalın bir ayakkabı gerekir mi veya uzun bot? Çok hafif ve çok kalın su geçirmez bir botum var ağırlık olarak değil ama yer olarak baya bir kaplar.
4 veya 5 yedek çorap (ıslanmaya karşı)
Yedek iç çamaşırı

Benim aklıma gelenler şimdilik bunlar acaba almam gereken başka neler vardır?

:smiley: Cank Kardeşim; Battaniye taşımanıza gerek yok yılın bu dönemlerinde, +5, -11 uyku tulumu ve 2.8 Şişme mat işinizi fazlasıyla görecektir, üsteli konforlu bir şekilde uykunuzu rahat bir şekilde de alabilirsiniz bu sebeple yanınızda lüzumsuz ağırlık yapmanıza gerek yok

sertifikalı kampçı, yda dağçı K2 eğitimi almış ve tecrübe ile eğitimini tamamlamış kişiler oluyor daha da basitleştirirsek, yılın bu döneminde polar battaniyeyi lüzüm yere yük etmemesi gerektiğini ve hangi derecelerde tulum yada ekipman getirmesini bilen kişiler diye de özetleyelim :smiley:)

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,911
Kayıtlı Üye Sayımız
166,710
Kaydolan Son Üyemiz
HANLİFE

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR