Ynt: 12m3 Camper Yapalım
Emeğiniz için teşekkürler Atiila bey. Ölçüler planların üstünde olsa daha iyi anlaşılacak ama, 1. planı ele alırsak, ön oturma grubu 200cmm diyorsunuz. Eğer duş/wc 100 cm ise geriye 35-37cm ranza için kalır. Eğer duş/wc 70 cm ise (ranzalar 65-67cm), bu sefer koridora 100 cm demektir ki karşıdaki dolabın da 40-50 cm olduğunu düşünürseniz, arada koridor olarak 30-40cm kalır. Ranzanın ne üstünden ne altından bu 30-40 cm lik koridora rahat çıkış mümkün değilidr. 2001 Ducato aracımın plan değişikliği için yaklaşık 3 ay kağıt üzerinde çizdim, yapılırken 3 hafta aracın içinde yattım, kalktım ve bu 3 hafta boyunca elimden kalem, kağıt, silgi eksik olmadı. PSA grubu araçlar sadece ve sadece 2 kişi içindir. Zorlamalarla 1 çocuk için yer açılır ama 1 haftadan fazla süreli gezilerde sıkıntı olur, ortalığı topla, aç, sıkıntılıdır. Cavid beyin de belittiği gibi, arkada 120 lik sabit yatak şart. 80 cm lik duş/wc ve önde şöför koltuğu dönmeli oturma grubu, karşıda mutfak tezgahı ve yolcu koltuğu arkası dolap, en uygun yaşam biçimidir. Bunlar da benim tecrübelerim.
Sevgiyle
Oğuz