110 Defender'a 2500 cc BMC (Nissan) Motoru Sorunsuz Takılabilir mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vosdost Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 62
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,340
Ynt: 110 Defender'a 2500 cc BMC (Nissan) Motoru Sorunsuz Takılabilir mi?

vosdost' Alıntı:
3.0 lt almasına gelince 2500 turbo yerine 3000 düz motoru tercih ederim.

Sevgili dostum, İzmirde bizim grupta Utku, 110 defenderinde 3000 cc nissan motoru taktı, uzun zamandır kullanıyor ve bildiğim kadarıyla çok memnun. Ondan yakıt sarfiyatı ve akuplaj ile ilgili her bilgiyi alabilirsin.
sevgiler
Erdal

Etiketler

"Eksisi Japon" derken, Umut'a takılıyordum... Yoksa Japon motorların sağlamlığı bilinen bir olay. :smiley:

LR seri modellerde 88 lik olanlarda BMC TM 30 levent motoru flanşsız oluyor idi sebebide şanzıman ve motorun leyland orjinli olması,
110 larda BMC orjinli motor LT77 ye uyabilir LT 77 ve ana şanzıman leyland bakmak lazım.

Bmc ile aynı şanzımanı kulandığını sanayide duymuştum garip geldi biraz :smiley: Eğer lt 77 leyland larla aynı ise motor değişimi çok kolay olur. Kulakları ayarla oturt gitsin.

BMC firması Leyland motoruyla ve LR lisansıyla İzmir'de üretim yaptı bir dönem.
Benim aracım 75 model saç kasa ve benzinliydi. Tam net bir ipucu veremeyeceğim o yüzden.
Ama uyma durumu o dönemde üretilen Leyland kamyonetlerde aynı motor şanzıman ve gelişmiş modeli BMC minibüslerde de kullanılmasından mümkün olabilir.

Bmc servisine gidip araştırmak gerekir.

110 land motoru 2500 cc dır ama performansı dusuk bır motordur bu araca 2500 cc bmc levent motoru yanı nıssan motoru dıyosunuz eskısınden ıyı olur ama o masrafa ve o uydurma ıscılıgıne o emege degmez cunku land hem agır olması ve 13-46 defransıyel oranı cok hızlı sanjımanda hızlı o yuzden landı pek sallamaz nıssan 2700 cc daha guzel olur.mıtsubıshı pazero 2500 turbo dızel olabılır mercedes 250 turbo dızel olabılır.bu motorlar guclu motorlardır.bende 1991 110 land kamyonet var turkıyede sayılı temızlıkte ve orjınallıktedır.ben aracıma yanı 2500 kendı motoruna turbo takmayı dusunuyorum eksoz manıfolduna turbo uyduracagım.bır ıkıncısı mazot pompasını degıstırecegım kendı pompası eskı zaman motorların pompası oldugundan motorda depar yok mıtsubıshı 2500 veya ford 2.5 transıt pompasınıda uydurmayı dusunuyorum cunku hem ucuz mal etmıs oluyorum hem orjınallıgını koruyor hemde ıstedıgım guce cıkıyor.olay budur

Nissan bd 30 motoru 3000 cc ve 100 bg. 110 yeterli geleceğini düşünüyorum.

abi ya daha yarım saat önce kartepede fena fekilde kara sasplanmış range rower spoert çektim bd 30 motorlu defender ile... 10 numara motor ;)

selam . sayin efe,41 peki bu bd30 motorlarinini cikmalari kaca bulunur?? malumatiniz varmi???

Motorla şanzıman arasına flans var mı? Yoksa motor direk sanzımana bağlanabilmis mi ?

Arkadaşlar bana defender için yardımcı olacak kimse yokmu ???.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,644
Kaydolan Son Üyemiz
sailortr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR