110 Defender'a 2500 cc BMC (Nissan) Motoru Sorunsuz Takılabilir mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vosdost Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 62
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,340
Ynt: 110 Defender'a 2500 cc BMC (Nissan) Motoru Sorunsuz Tak?labilir mi?

Motoru dizele cevirmek zor.en riskli nokta ikinci el alinan dizel motor.
Aldiginizda iyi olabilir.iki ay sonra ne yapar bilinmez.bende benzinli motora masraf ettim.
Suan memnunum.

Etiketler
Ynt: 110 Defender'a 2500 cc BMC (Nissan) Motoru Sorunsuz Takılabilir mi?

bende masraf ettim daha bir ay olmadı motoru sıfırladım ama iki yıldan beri kaplumbağa gibi yol almaktan bıktım şu bürokrasi işini yapacak birini bulsam motor iyi diye alır takarsın arızası çıkar yaptırırsın adam gibi gider

safari2000' Alıntı:
bende masraf ettim daha bir ay olmadı motoru sıfırladım ama iki yıldan beri kaplumbağa gibi yol almaktan bıktım şu bürokrasi işini yapacak birini bulsam motor iyi diye alır takarsın arızası çıkar yaptırırsın adam gibi gider

keşke 2.5'a masraf yapana kadar 3.5 V8 taksaydınız. motor fiyatları yerlerde sürünüyor. en azından aracınız koşardı.... dizele geçemeyenlere tavsiyemdir, 3.5 V8 alın. 2.5 benzinle aynı yakar.

engin bey aracı asvatta da kullanıyorum hafta sonu köye gidiyorum 70km. mesafe ama 800mt rakım farkı var 70km. mesafede dönüşü 2. vitese düştüğüm oluyor yol bitmiyor ama bir dizel olsa aracım türkiye turuna çıkarım hatta uluslar arası giderim iki yıldır kullanıyorum aracı bu güne kadar motor hariç hiç bir problem yaşamadım bu güne kadar iki yılda 10-15 arası platin üç kez silindir kapağı bir kez motor revizyonu yaptım bana benzinliden bahsetmeyin sonuç ne olursa olsun dizele döneceğim araca 30un üzerinde masraf ettim çokta seviyorum aracımı yapacağım üç işlem kaldı dizel motor arka diferansiyele kilit 750kğ altı römork

O zaman size en iyi çözüm şu olurdu: gidip ankara'daki askeriye çıkması düz dizel motorlu araçlardan birini alın. yaklaşık 3000 TL civarı. yürümesi gerekmez. dizel ruhsatı olsun yeter...

şasesini temizletip bakım yaptırın ve boyatın. şuanki aracınızın kupasını, yürüyenini, aksesuarlarını vs tamamı ile dizel şaseye aktarın. beğendiğiniz motoru da bu şaseye taktırın. ruhsat sorunu olmadan paşa paşa yeni bir aracınız olur.

elde kalan dizel ve benzinli motoru, şanzımanı, hurda kupayı, benzinli şaseyi vs de parça parça satarsınız. baktınız benzinli şase ve motor satılmıyor; hurdaya ayırır kilo ağırlığınca satarsınız... o da para eder... diğer parçalar da, biraz zaman alır ama mutlaka satılır. :smiley:

bu gerçekten çok iyi bir fikir dizel motoru dizel motorla değişmek çok zor olmasa gerek puma motoru arabamın sırtına atmasam gözlerim açık gider

derdinizi anlıyorum da niye nissan puma değil
1 parcası daha pahalı
2 işcilik daha pahalı
3 fort motoru tr nin her yerinde tamir ettirebilirsiniz hatta köy bakkallarında parça bulma ihtimali bile var nissanda ise 1 hafta beklersiniz parcayı
4 81 ilin 81 inde de fort yetkili bayii ve büyük bircok ilcede de mevcut nissan ise 20 büyük ilde yetkili bayii mevcut
5 tra500060 nolu parcayı elde ettinizmi direk fort motor lanta bindirirsiniz 2402 cc yakıt az 134 ps / nissan 2698 cc 130 ps yakıt cok

ford un dizeli nisandan daha az yakacğını zanetmıyorum.japonlar yakıt konusunda avantajlıdır

eğer başarabilirsem ford motor düşünüyorum bu hafta çeki demiri ve vinci ruhsata işletme işini halletmeye çalışacağım

vosdost' Alıntı:
ford un dizeli nisandan daha az yakacğını zanetmıyorum.japonlar yakıt konusunda avantajlıdır

evet nissan motoru terranonun üstündeyken terranonun hafif olması ve dişli oranları nedeniyle reeldede ve fabrika deyeri olarakta az yakıyor konyada tornacı mehmet beyde land a takılı olanının ortalama yakıtı 11.5 l 100 km de arazide ne olduğunu bilmiyorum puma 130 ps inde 9.5 olduğunu arkadaşlardan duydum ayrıca benim için türkiyede bu motorun yan sanayisi yok ama pumanın var ve çok ucuz diye biliyorum

çok kıymetli form arkadaşlarım bu başlıktaki yorumları tek tek okudum ama bazı yorumlar bana garip geldi nedeni ise bazı arkadaşlar sadece duyumlarla yorum yapıyor vede az bilen arkadaşlarımızı yanıltıyorlar ben sanayiciyim ve 40 yıldır sanayide yedek parça işi yapıyorum yıllarca bmc -ford -dodge yetkili yedek parça bayiiliği yaptım ve birçok motoru yakından gördüm yada denedim defendere uyum sağlayacak tadilatsız motor (sadece ön motor kulak bağlantı yerleri hariç ) nissan 2500 ve 3000 ve terano 1 motorlardır ayrıca tck da d21 d22 kodlu nissan pick-up motorlarıdır çünki bu motorların blokları aynıdır ve en önemlisi bu motorların volant bağlantı ölçüleri bire bir aynıdır aradaki farkları piston çapı pompa basıncı enjektör basıncı gibi bazı özelliklerdir 2500 nissan motorları incelediğimizde bmc minibüste 83 hp d21 de 85 hp japon montaj aracta gene 85 hp dir ama katalok değerlerine baktığımızda tüm montaj parçalar aynıdır .... ? konunun özü Nissan motor ford'a göre çok çok daha tahammüllü ve sağlamdır ayrıca direkt takmaktansa niye kaynak vs vs ile uğraşalım bu arada en önemli özelliği tam açıklamadım özür nissan motorlu tüm BMC lerde 5 ileri land rover şanzuman vardır dolayısı ile volant bağlantısı ile ilgili hiç bir problem yoktur arazi şanzuman bağlantısındada hiç bir problem yoktur çünki kamalı mil aynıdır ve direk bağlanır görüş ve önerilerinizi bekliyorum hepinize bol çamurlu günler dilerim

selam..
huseyin bey tecrubelerinizi bizimle paylastiginiz icin tesekkurler,, lakin esas konu; isin burolsai bolumu... bu transfer islemini en basitinden nasil halledebiliriz??
saygilar,,

zinciros' Alıntı:
selam..
huseyin bey tecrubelerinizi bizimle paylastiginiz icin tesekkurler,, lakin esas konu; isin burolsai bolumu... bu transfer islemini en basitinden nasil halledebiliriz??
saygilar,,
ahmet bey şu an en kolay yol en ucuz dizel ruhsatlı veya çekme belgeli 1 araç alıp şasi ve motoru kullanıp mevcuttaki benzinlinin kupa döşeme vs yi aktarıp kalanını ya hurdacıya satıp yada yedek parça olarak bekletmekten başka çare yok :smiley: ancak kulağıma gelen bir fısıltı var oda yakında bir kanun değişikliği olacağı ve ab uyum yasasımıdır nedir bilemem ama motor numarası iptal olacakmış ama benzinli dizel ayrımına ne denecek henüz bilgi alamadım herkesin beklentisi bu illetin bir an evvel kalkması
bazı sitelerde offroad yarış veya gösterilerini izlerken çıldırıyorum adamlar neler yapmış bizde YASAK .. ! .. neden yada sanane benim aracımın motorundan anlamak mümkün değil
saygılar bol çamurlu günler

DEMİRAL' Alıntı:
ahmet bey şu an en kolay yol en ucuz dizel ruhsatlı veya çekme belgeli 1 araç alıp şasi ve motoru kullanıp mevcuttaki benzinlinin kupa döşeme vs yi aktarıp kalanını ya hurdacıya satıp yada yedek parça olarak bekletmekten başka çare yok :smiley: ancak kulağıma gelen bir fısıltı var oda yakında bir kanun değişikliği olacağı ve ab uyum yasasımıdır nedir bilemem ama motor numarası iptal olacakmış ama benzinli dizel ayrımına ne denecek henüz bilgi alamadım herkesin beklentisi bu illetin bir an evvel kalkması
bazı sitelerde offroad yarış veya gösterilerini izlerken çıldırıyorum adamlar neler yapmış bizde YASAK .. ! .. neden yada sanane benim aracımın motorundan anlamak mümkün değil
saygılar bol çamurlu günler

Merhaba,

Böyle bir yasadan hiç haberim yoktu, eğer çıkarsa gerçekten harika olur. Konu başlığındaki tüm yazılanları okudum, bilgiler için herkese teşekkür ederim.

Saygılar,

Barış

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,644
Kaydolan Son Üyemiz
sailortr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR