Egsoz muayenesinin tekrarına gittim geçen gün, sıra beklerken çay molası vermiş bir muayene görevlisinin iskelesine yanaştım hafiften "benim bir panelvan var, eskiden karavanmış, tavanında güneş paneli var ama sökemedim, muayenede bir sıkıntı olur mu" dedim önce olur herhalde dedi, sonra ben "e ama bazı minübüs ve panelvanlarda tavanda bagaj var" farkı ne ki deyince "evet haklısın, sıkıntı olmaz" dedi bu kez. Peki yanda birde 220v giriş şeyi var, onda sıkıntı olur mu dedim, yok olmaz dedi priz içinde. Biri 10 gün önce paneller için proje ister derken bir başkası istemez deyince anladımki iş şansa kalıyor gibi.
Bu arada tavanda klimanın önünde 100x60 ve klimanın arkasında da 140x120 boşluk ölçtüm. Öndeki 100x60 boşluğa koymayı düşündüğüm paneli ile resimdeki 12v 150w resistans için kullanmayı, bu resistans ile taş yünü ile yalıtılmış su deposundaki suyu "ılıtmayı" amaçlıyorum. Sizce resistansı panele direkt mi bağlamalıyım, araya regülatör koyup regülatörden mi beslemeliyim? (bu su ılıtma projesinde kesinlikle akü kullanmak istemiyorum) .
Ekli dosyayı görüntüle 509353