10 Günlük Avrupa

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Devrimuy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,821

Devrimuy

Yeni Üye
Merhaba Arkadaşlar,
İsmim Devrim, 37 yaşındayım, İstanbuldayım. 10 günlük bir bisikletle Avrupa gezisine çıkma niyetim var. 30 yaşında 6 günlük bir İstanbul-İzmir gezisi yapmıştım tek tabanca. Daha öncesinde İzmir Çanakkale yapmışlığım var 3 günde. Üniversite yıllarında günlük 100-150 kilometrelik geziler yapardık bolca.

Ama göbek büyüttük, form yok, uzun aradan sonra 2 hafta önce tekrar bisiklete başladım, 2. günde son derece acemi biz kaza sonucu bacağa 11 dikiş attırdık. Yarın dikişler alınacak, motivasyonumu koruyabilirsem 15-20 gün form tutup sonra bir gezi yapmak niyetindeyim.

Kafamdaki düşünce, günde 100-120 km sürüp, öğleden sonraları istirahatle geçirmek. Ama nerden başlarım, nereye giderim, gümrük geçişleri sıkıntı olur mu, yanımda neler götürsem, herhangi bir bisiklete özgü ekipmanım yok tamir takımları dışında. Ucuz konaklama mekanları bulmak kolay mıdır, pansiyonlarda falan kalmıştım İzmir'e giderken. Yollar türkiye'dekine kıyasla güvenli midir, daha mı tehlikelidir, araç yolunda bisiklet sürmekle ilgili kısıtlamalar var mıdır, ne bileyim.. çok soru var kafamda. Hırvatistan'a gidip ordan İtalya'ya doğru mu sürsem falan diye düşündüm.

Ama şu ana kadar ciddi bir araştırma yapmışlığım da yok, gezerken buraya denk geldim. Her türlü bilgilendirme, yönlendirme çok makbule geçer.

Teşekkürler

Etiketler
Ynt: 10 Günlük Avrupa

Oncelikle gecmis olsun. Istanbul'da bisiklet ile dolasmak buyuk cesaret istiyor diye dusunuyorum acikcasi.

Siz hangi ulkeleri kapsamak ve ne zaman bunu gerceklestirmek istiyorsunuz oncelikle bunu sormak istiyorum? Araba ile mi yola cikacaksiniz yoksa bisiklet ile mi baslayacaksiniz ?

Ayse

15 gün içinde yola çıkarım sanıyorum. Rota hala belli değil, aslında bu konuda gitmiş gelmiş arkadaşlardan tavsiye bulabilir miyim ona da bakıyorum bir yandan. Hırvatistan - İtalya düşündüm, İsviçre İtalya düşündüm, Sırbistan Avusturya düşündüm ve İstanbul Yunanistan.

En çok Tuna nehri boyunca sürmek istiyorum aslında ama burdan bisikletle yola çıkmazsam, bisikleti hangi araçla nereye götürebilirim konusunu araştırmaya çalıştım ve edindiğim izlenim, bisiklet taşımanın problemli bir süreç olduğu. Daha detay araştırmak da gözümde büyüyor açıkcası, belki bu konuları tecrübe etmiş bir arkadaşa yol yöntem sorabilir miyim, ona da bakıyorum. Bir 3-5 gün içinde netleştirmem lazım artık.

Merhaba

Benimde ilk fırsatta yapmak istediğim rota ile ilgili tüm bilgileri aşağıdaki link de bulabilirsiniz
http://en.eurovelo6.org/rubriques/gauche/the-stages/the-danube-delta-and-the-romanian-coast

Gittik geldik. Kafamdaki mesafeyi gidemedim ama yanlışlarımızı ilerdeki gezilerde düzeltiriz inşallah.

https://devrimuy.wordpress.com/

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,623
Kaydolan Son Üyemiz
kalyoncusenol@gmail.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR