10 Bin Tl Ye Kadar Cj 5 Yada Willys Jeep Arıyorum Yardımcı Olursanız Sevinirim...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan smtars Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,462
Ynt: 10 Bin Tl Ye Kadar Cj 5 Yada Willys Jeep Arıyorum Yardımcı Olursanız Sevinirim...

unal' Alıntı:
5 aracdan 1 araç yapanı gördüm ercan sonrada bu cj diye ısırarla savaşdı hş daha kötüsü benim acımdan yedek parça isteniyor sonrada uymadı deniliyor yahu arak kozmopolit nasıl uysun parça :smiley:)) sonrada ruhsatta şu yazıyor bu yazıyor deniliyor her tarafı sıkıntı oluyor o zaman :smiley:
Aynen öyle abi. Mesela willys cj7 gördüm geçen :smiley:)). Arkadaş aracım willys cj7 diye geçer yazmış :smiley:

Etiketler
Ynt: 10 Bin Tl Ye Kadar Cj 5 Yada Willys Jeep Arıyorum Yardımcı Olursanız Sevinirim...

Willyis cj7 cok iyi ya :smiley:))
Geçenlerde bir abimiz benzinlikte " bu willys midir nedir dedi" bende abi biraz daha farklı bir model bu dedim.
Cj diye geçiyor. "Yok ya ne cj si. O ne öyle. Willys bu " sen bilmiyorsun dedi. Hoba çattık. Sabah sabah .
" ben askerlikte cok kullandım dedi. " anlattı durdu. En son aynadan bakarken daha willys diye anlatıyordu. :smiley:

izrafeel' Alıntı:
Willyis cj7 cok iyi ya :smiley:))
Geçenlerde bir abimiz benzinlikte " bu willys midir nedir dedi" bende abi biraz daha farklı bir model bu dedim.
Cj diye geçiyor. "Yok ya ne cj si. O ne öyle. Willys bu " sen bilmiyorsun dedi. Hoba çattık. Sabah sabah .
" ben askerlikte cok kullandım dedi. " anlattı durdu. En son aynadan bakarken daha willys diye anlatıyordu. :smiley:

Aslında artık bu konuda hiç yazmak istemiyordum ama;
Willys 1953 yılında son buldu.O döneme ait modeller:
1. Willys Quad
2.Willys MA
3.Willys MB Slat Grill
4.Willys MB
5.Willys CJ 2 Agri Jeep
6.Willys CJ 2A
7.Willys CJ3A
8.Willys CJV-35U
9.Willys M38
10.Willys X98,X151 ve CJ4 gibi yuvarlak hatlara geçiş modelleri(prototip ve test aşaması)
11.CJ3B ( Askeri versiyonu M 606)
12.M38A1 ( Bu son iki model Hurricane motorun geliştirilmesiyle birlikte 1953 yılında Willys tarafından ancak kısa bir üretim süreci yaşayabilmiş ve ardından Kaiser'e satılmıştır.1968 yılına kadar her iki model Kaiser tarafından üretilmiştir.)
13.Willys Wagon
14. Willys Truck(pick up)
M38A1 in sivil versiyonu olan erken dönem CJ5 ve CJ6 modeller 1969 yılına kadar Kaiser üretimidir.
1970-1986 arası ise bu kez American Motor Corporation'a satılan Jeep üretim haklarıyla birlikte bu firma tarafından üretilmiş olup en son Chrysler'e satılmasıyla birlikte ise Chrysler tarafından üretilmektedir.
Bu durumda ister Kaiser ve ister AMC dönemi olsun "CJ5" veya " CJ6" ifadesi yanlış değildir.Çünki her iki dönemde bu modeller dünya jeep literatüründe bu adlarla zaten anılmaktadır.Ancak "Erken dönem-Geç dönem" vurgusunu yapmakta yarar vardır diye düşünüyorum.AMC döneminde ayrıca CJ7 ve CJ8 modeller üretilmiş oldu.
Yaygın modeller olarak düşünürsek gerçek Willys olanlar MB,CJ2A , CJ3A ve M38 lerdir.( Çok az sayıda M38A1 ve CJ 3B den söz edilebilir.)
Türkiye'de "Tuzla" diye de tanınan erken dönem CJ5 ler de aslında Willys olmayıp Kaiser üretimidir.
Hurricane motorla birlikte CJ3B ve M38A1 modellere geçince bir önceki model olan CJ3A lara ait stokta kalmış olan kaporta aksamını eritebilmek için ayrıca bir miktar " Surrey Gala"
üretilmiştir.

Tuzla üretiminede bir ara 1013 adı verilerek kopya şanzıman ve ford motor ile bir üsre tuzla fabrikalarında tuzla 1013 olarak üretilmiş.

Benim bahsettiğim araç ise 1952 model ve willys cj7 olduğunu idda ediyordu arkadaş :smiley:
Bilmemeye bişey demiyorumda birde de idda etmek sinirimi bozuyor.

ercanaslan' Alıntı:
Tuzla üretiminede bir ara 1013 adı verilerek kopya şanzıman ve ford motor ile bir üsre tuzla fabrikalarında tuzla 1013 olarak üretilmiş.

Benim bahsettiğim araç ise 1952 model ve willys cj7 olduğunu idda ediyordu arkadaş :smiley:

Bilmemeye bişey demiyorumda birde de idda etmek sinirimi bozuyor.

Tuzla'da Willys Overland ile yapılan bir lisans anlaşması sonucu önceleri tamamen montaj üzerine çalışan Verdi Limited Ortaklığı kuruldu.Willys den Kaiser'e geçen üretim dönemi boyunca da devam etti.Ancak 1960 ların ortalarından itibaren kademeli olarak artan oranda yerli üretim tarzı birşeyler başladı.Bu arada Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde de epeyce jeep olduğundan Kaiser '60 sonu itibariyle jeep üretimine son verince buradaki tesisler ordu tarafından satın alındı ve jeep ağır bakım ünitesi haline getirildi.İşte sözünü ettiğin modelde bu dönemde bu şekilde üretildi.
1952 yılında Willys CJ3A ve son üretim yılı olarak Willys M38 ler var.CJ7 Kaiser dönemi boyunca da yok.Sadece AMC döneminde var.

Ne kadar iyi yaptım bilmiyorum ama cj hakkındaki gerekli bilgiyi toplayana kadar ve arazi şartlarını daha yakından öğrenmek için suzuki sj 413 aldım düzgün bi cj bulana kadar buna bincem ankaradan ıspartaya getirdim 400 km nin üstünde bi yol biraz rahatsız edici bi araç konfor bakımından zaten aracıda konfor olsun diye almadık şuda bi gerçek hağla yine yeniden cj diyorum ama sj de şimdilik işimi görcek bi kaç denemeden sonra beklentilerimin üstünde bi araç...

DSC_0270.jpg

DSC_0271.jpg

DSC_0272.jpg

DSC_0273.jpg

Hayirli olsun

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Tadını çıkarın. Hayırlı olsun :smiley:

slm arkadaşım işine yararsa sahibinden.com da tuzla var motoru isuzu dizel ruhsata işli şanzıman 4 ileri yeni tip şanzıman üzerinden çıkan şanzımanda duruyor ilan no:177118436 işine yararsa bi bak.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri