Ynt: 10 Bin Tl Ye Kadar Cj 5 Yada Willys Jeep Arıyorum Yardımcı Olursanız Sevinirim...
izrafeel' Alıntı:
Willyis cj7 cok iyi ya
))
Geçenlerde bir abimiz benzinlikte " bu willys midir nedir dedi" bende abi biraz daha farklı bir model bu dedim.
Cj diye geçiyor. "Yok ya ne cj si. O ne öyle. Willys bu " sen bilmiyorsun dedi. Hoba çattık. Sabah sabah .
" ben askerlikte cok kullandım dedi. " anlattı durdu. En son aynadan bakarken daha willys diye anlatıyordu.
Aslında artık bu konuda hiç yazmak istemiyordum ama;
Willys 1953 yılında son buldu.O döneme ait modeller:
1. Willys Quad
2.Willys MA
3.Willys MB Slat Grill
4.Willys MB
5.Willys CJ 2 Agri Jeep
6.Willys CJ 2A
7.Willys CJ3A
8.Willys CJV-35U
9.Willys M38
10.Willys X98,X151 ve CJ4 gibi yuvarlak hatlara geçiş modelleri(prototip ve test aşaması)
11.CJ3B ( Askeri versiyonu M 606)
12.M38A1 ( Bu son iki model Hurricane motorun geliştirilmesiyle birlikte 1953 yılında Willys tarafından ancak kısa bir üretim süreci yaşayabilmiş ve ardından Kaiser'e satılmıştır.1968 yılına kadar her iki model Kaiser tarafından üretilmiştir.)
13.Willys Wagon
14. Willys Truck(pick up)
M38A1 in sivil versiyonu olan erken dönem CJ5 ve CJ6 modeller 1969 yılına kadar Kaiser üretimidir.
1970-1986 arası ise bu kez American Motor Corporation'a satılan Jeep üretim haklarıyla birlikte bu firma tarafından üretilmiş olup en son Chrysler'e satılmasıyla birlikte ise Chrysler tarafından üretilmektedir.
Bu durumda ister Kaiser ve ister AMC dönemi olsun "CJ5" veya " CJ6" ifadesi yanlış değildir.Çünki her iki dönemde bu modeller dünya jeep literatüründe bu adlarla zaten anılmaktadır.Ancak "Erken dönem-Geç dönem" vurgusunu yapmakta yarar vardır diye düşünüyorum.AMC döneminde ayrıca CJ7 ve CJ8 modeller üretilmiş oldu.
Yaygın modeller olarak düşünürsek gerçek Willys olanlar MB,CJ2A , CJ3A ve M38 lerdir.( Çok az sayıda M38A1 ve CJ 3B den söz edilebilir.)
Türkiye'de "Tuzla" diye de tanınan erken dönem CJ5 ler de aslında Willys olmayıp Kaiser üretimidir.
Hurricane motorla birlikte CJ3B ve M38A1 modellere geçince bir önceki model olan CJ3A lara ait stokta kalmış olan kaporta aksamını eritebilmek için ayrıca bir miktar " Surrey Gala"
üretilmiştir.