10 Bin Tl Ye Kadar Cj 5 Yada Willys Jeep Arıyorum Yardımcı Olursanız Sevinirim...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan smtars Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,462
Ynt: 10 Bin Tl Ye Kadar Cj 5 Yada Willys Jeep Arıyorum Yardımcı Olursanız Sevinirim...

Bi kaç tanıdığım ustayla görüştüm sizlerin sölediklerine yakın şeyler sölediler bide benim cj den sonra ford consul yada granada alma planımı bildikleri için şöle bi teklifte bulundular birazda mantıklı gelmedi diil.

Vosvosun yanına temiz bi granada yapalım cj lerin fiyatları kışa düşer gibi söylemlerde bulundular bu işi kışa bırakmak mantıklı olurmu yoksa fiyatlar gene aynı ayardamı olur.Geçen kışa göre fiyatlar arttı tabi ötv zammından sonra tüm araçların piyasası yükseldi ama ustaların ön gördüğü şekilde bi düşüş olurmu kışın cj lerin piyasasının biraz daha durduğunu söylediler granada alıp kışa mı cj baksak...

Etiketler
Ynt: 10 Bin Tl Ye Kadar Cj 5 Yada Willys Jeep Arıyorum Yardımcı Olursanız Sevinirim...

:smiley: :smiley: cj nin yazi kisi yoktur buna emin ol yazin ustunu acar sahilde gezersin kisin tenteni kapatir ormanda offroad a cikarsin.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Birde her geçen yıl cj lere olan ilgi artıyor ve aynı oranda fiyatlarıda artıyor.
Eğer niyetin varsa araştır ve sana uygun ölçülerde bir cj al

Fakat cj almak için acele edilmez, önce versiyonlar iyi tanınır özellikleri bilinir (şanzıman difransiyel moror kupa vs) ve yapılan modifikasyonlar öğrenilir en sonunda da doğru bir cj alınır.

Yoksa bir cj alıp zamanla yanlış olduğunu anlayıp ya cj den soğunur yada satmaya uğraşıp zarar edip kazanılan tecrübeyle yeni bir cj alınır.

Yaklaşık olarak 5-6 aydır forumda takipteyim ama dediğiniz gibi araştırmalar yapmadım hani şöle anlatıyım bende hastalık biraz bişeyi kafaya taktımmı bodaslama dalıyom bu modeli tutulur şu modeli tutulmaz şu motor daha az arıza verir gibi şeylere takılmıyorum pek artık bişey almadan önce soruyorum ama hağla araştırmıyorum burda konuşmasaydık bilgilerinizi benimle paylaşmamış olsaydınız çok yüksek ihtimal linkteki aracı almış olcaktım.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-kupon-cj5-jeep-171415618/detay/

bu aracada takılmamım sebebi araçta ford granada motoru var granada motorunun sesi çok hoştur o üzden biraz takıldım araca.
6 silindir orjinal cj motorununda sesi çok hoş ama v motorun başka bi yeri olmuştur her zaman.

smtars' Alıntı:
Yaklaşık olarak 5-6 aydır forumda takipteyim ama dediğiniz gibi araştırmalar yapmadım hani şöle anlatıyım bende hastalık biraz bişeyi kafaya taktımmı bodaslama dalıyom bu modeli tutulur şu modeli tutulmaz şu motor daha az arıza verir gibi şeylere takılmıyorum pek artık bişey almadan önce soruyorum ama hağla araştırmıyorum burda konuşmasaydık bilgilerinizi benimle paylaşmamış olsaydınız çok yüksek ihtimal linkteki aracı almış olcaktım.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-kupon-cj5-jeep-171415618/detay/

bu aracada takılmamım sebebi araçta ford granada motoru var granada motorunun sesi çok hoştur o üzden biraz takıldım araca.
6 silindir orjinal cj motorununda sesi çok hoş ama v motorun başka bi yeri olmuştur her zaman.
Hiç tavsiye etmeyeceğim bir araçmış, hayırlısı olmuş. Araç cj değil tuzladan bozma. Çamurluklar ya sonradan takma yada macun ile yuvarlatılmış. Çok oynanmış duruyo . Birazdaha fazla verip daha iyi bir araç alabilirsiniz.

Cj lerde farklı motorlarda en büyük sorun şanzıman ile düzgün uyum sağlamaması ( yada ustanın motoru oturtmayı becerememesi ve aradaki flanşın yanlış ve uydurma yapılması)

Mesela size önerim araç alikarken şanzımanının ne olduğuna iyi bakın. Cj de bence en uydurma yapılan şanzıman işi. Para ediyor diye sr4 t4 ve t176 ları söküp yerine başka bir 4 ileri uydurulmuş bir sürü araç var piyasada.

He birde komple orjinal araç diyip aracının hiçbir mekaniğini tanımayan satıcıya da güvenmeyin.

Alıcı: abi araç nasıl
Satıcı: abi kpmple orjinal
Alıcı: abi şanzıman ne
Satıcı 4 ileri
Alıcı: 4 ikeride model ne
Satıcı: bilmiyorum orjinal işte ( ctongggg!!!!!)
Alıcı: difransiyel ne
Satıcı: abi orjinal ( ne olduğunu sormasa bari)

Bir aracın orjinal olduğunu idda etmek için aracı tanımak lazım nokta.

10 binliralık cj willys yada tuzla derken amacım tamamen farklıydı eylence amaçlı kullan at tarzı araç alıcaktım sizlerle konuştuktan sonra hiç te gerek yokmuş o nedenle alıcaksam (alıcam) eyer orjinal motorlu dediğiniz gibi orjinal toplanmış araç alıcam çok büyük faydanız ve yardımınız dokundu bana sizin dediğiniz gibi yapıp önce tarihçesini öğrenip araç hakkında gerekli bilgileri toplayıp gene sizin fikrinizi alarak orjinal toplanmış bi cj sahibi olurum inş. gene bizim ustaların dediğine gelicez granadayı alıp onla uğraşırken kış sonuna doğru cj hakkında gerekli bilgileri edindikten sonra gene sizin fikriniz ve bilginiz dahilinde bi cj sahibi olurum diye düşünüyorum deneme yanılma yönteminden iyidir sokağa para atmamış oluruz...

smtars' Alıntı:
10 binliralık cj willys yada tuzla derken amacım tamamen farklıydı eylence amaçlı kullan at tarzı araç alıcaktım sizlerle konuştuktan sonra hiç te gerek yokmuş o nedenle alıcaksam (alıcam) eyer orjinal motorlu dediğiniz gibi orjinal toplanmış araç alıcam çok büyük faydanız ve yardımınız dokundu bana sizin dediğiniz gibi yapıp önce tarihçesini öğrenip araç hakkında gerekli bilgileri toplayıp gene sizin fikrinizi alarak orjinal toplanmış bi cj sahibi olurum inş. gene bizim ustaların dediğine gelicez granadayı alıp onla uğraşırken kış sonuna doğru cj hakkında gerekli bilgileri edindikten sonra gene sizin fikriniz ve bilginiz dahilinde bi cj sahibi olurum diye düşünüyorum deneme yanılma yönteminden iyidir sokağa para atmamış oluruz...
Bu arada estafirullah bu araçların uzmanı değilim sadece tecrübelerimi aktarıyorum

ercanaslan' Alıntı:
Bu arada estafirullah bu araçların uzmanı değilim sadece tecrübelerimi aktarıyorum

Böle konularda çokta mütevazi olmaya gerek yok senelerdir bu işin içindesiniz bi çok insandan dağa çok bilgiye sahipsiniz hemen hemen cj hakkında açılan konuların çoğunda mantıklı açıklamalarınız var ben tekrar söylüyorum verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim bundan sonra cj le ilgili konuları daha dikkatli inceleyip takip edicem ve sizleri musait olduğunuz zamanlarda rahatsız etmeye devam edicem...

Ercan Abi'm ciddi bir çözüm getirmiş.

Gerçektende ucuz cj yok aslında. Aracın motoru Şanzımanı veya kaportadı gibi ciddi aksamları oynanmış veya değiştirilmiş oluyor. Maalesef 10 tl altındaki nerdeyse bütün araçlar gerçek cj değil. Ülkemizde Tuzla tipi araçların görev yapmış olması sık sık karıştırılmasına sebebiyet veriyor. Allah sabır versin. Ikinci el araç almak zaten zor bir de keyif arabasınolunca cj gibi Allah daha da zor.

ercan korkutma arkadaşı hemen :smiley:) öncelikle willys e o para verilmez bence tabi :smiley: cj içinse sadece düz bişe bulabilirsin muhtemelende üzerine 15 civarı harcarsın ama en önemlisi aracının orijinal olmasına bak senesine göre teknik donanımına bak gerisi halledilmeyecek iş değil her parçası bulunur ama her usta yapamaz bunada dikkat ettikden sonra ve araçda orijinal oem kullanırsan yani orijinal ekipman sorun yaşamadan uzun süre binersin

tüm yeni arkadaşlardan riça etmeme rağmen nedense bulundukları il konusunda ısrarla belirtmiyorlar yeni başlık olduğundan tekrar yazayım hangi il de olduğunuzu belirtirseniz o bölgede size yakın bu işlerden anlayan yardımcı olacak gönüllü arkadaşlar bulmanız daha kolay olur

unal' Alıntı:
tüm yeni arkadaşlardan riça etmeme rağmen nedense bulundukları il konusunda ısrarla belirtmiyorlar yeni başlık olduğundan tekrar yazayım hangi il de olduğunuzu belirtirseniz o bölgede size yakın bu işlerden anlayan yardımcı olacak gönüllü arkadaşlar bulmanız daha kolay olur

Kusura bakmayın yaklaşık 8 aydan beri forumu takip ediyorum genelde okuyodum ama haklısınız üye olduktan sonra tanışma bölümüne yazmam gerekiyodu...

Gezenbilir ailesine ıspartadan yazıyorum adım Samet 26 yaşındayım halk otobüsleri işletmeciliğinde çalışıyorum...

o bölgede maalesef bu araçlardan anlayan cok azdır sen öncelikle şuna dikkat et ruhsatta ne yazarsa yazsın 4 silindirse willys 6 silindirse cj sersindendir araç cünki gece geçmişin getirdiği bazı sebeplerden dolayı ya dış görüntsü yada ruhsat sebebi ile birçok willys marka yani 4 silindirli araçlar 6 silindirli cj ile karıştırılıyor sonrada o neden bu fiyat bu neden bu fiyat gibi anlamsız tartışmalar oluyor :smiley:) kolay gelsin sana

unal' Alıntı:
o bölgede maalesef bu araçlardan anlayan cok azdır sen öncelikle şuna dikkat et ruhsatta ne yazarsa yazsın 4 silindirse willys 6 silindirse cj sersindendir araç cünki gece geçmişin getirdiği bazı sebeplerden dolayı ya dış görüntsü yada ruhsat sebebi ile birçok willys marka yani 4 silindirli araçlar 6 silindirli cj ile karıştırılıyor sonrada o neden bu fiyat bu neden bu fiyat gibi anlamsız tartışmalar oluyor :smiley:) kolay gelsin sana
Tabi abi motor değişmiş olma ihtimalide yüksek oluyor bu ihtimalde var :smiley:

5 aracdan 1 araç yapanı gördüm ercan sonrada bu cj diye ısırarla savaşdı hş daha kötüsü benim acımdan yedek parça isteniyor sonrada uymadı deniliyor yahu arak kozmopolit nasıl uysun parça :smiley:)) sonrada ruhsatta şu yazıyor bu yazıyor deniliyor her tarafı sıkıntı oluyor o zaman :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri