Ynt: 1. Gezenbilir Doğa Sporları Festivali (28-29 Haziran 2008)
Merhaba yeniden,
Bölüm bölüm fotoğrafları aktarmak istiyorum. Hepsini düzenleyelim dediğimiz noktada genelde üzerinden epeyce zaman geçiyor ve sonunda olayın sıcaklığı geçiyor ve yüklemiyoruz diye bir tecrübe edindim.
Çeşitli aşamalarda fotoğraf çekmemiştim. O nedenle bazı bölümleri ister istemez atlamış olacağım.
Yaylaya yaklaşırken yolda koyunlarını otlatan çoban/köylü görmeyeli epeyce zaman olmuş.
Asfalt bitip tozlu yollara girdiğimizde konvoyun da etkisiyle ortalık fena halde toza dumana karıştı.
Kamp alanına yerleşme sürecimiz sonrası biz Photoworld'den Murat beyle birlikte kısa bir geziye çıktık. Bu esnada bir yöre insanı kampa gelen bizlere "manyak lan bunlar" bakışını atıverdi.
Bu ilk kısa gezimizde daha çok makro çalışmalar ile göl üzerinde çekimler yaptık. Tabi makro lenslerimiz olmadığı için çok başarılı olamadık.
Göl ve çevresi üzerine hayli fotoğraf çekmiştim. İlk geziden bir tanesini buraya da ekleyeyim:
Dönüşte o civardaki tek kaynağı Nesur sayesinde görmüş olduk. Kana kana olmasa da su içtik.
Ve ilk kısa gezimiz sonrası döndüğümüzde hazırlıklar başlamıştı. Kim neler hazırlıyor kontrolünü yaparak o masalara yanaşıverdik.
Zaman zaman bu arkadaşlar ortalığı "duman" ettiler.
Akşamüzeri günbatımı için bir grup arkadaş yeniden göle doğru gittik. Elbette hepimizin en yakın arkadaşı "face" bizi yalnız bırakmadı. Bataklıkta, gölde gezinip durdu. Nerede su gördü ise o ordaydı.
Ve Yusufçuk peşinde koştuk. Özellilkle yavru yusufçuklara çok rastladık.