1.5 DCI 90 BG 4X4 YAKIT TÜKETIMI

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan create Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 66
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,397

create

Kamp I
km 4860 dayken depo fullendi 44 litre yakıt aldım.
km 5632 da kırmızı yandı. Zamdan önce aldıgım icin 3.90 dan aldım ve 178 TL tuttu.Bunun yarısı sehir ici yarısı sehirler arası harcandı.Yagmrlu havalarda 2wd de kullandım.Sehirler arası yolda da sürekli klima açıktı ve hava sıcaktı.Çıkan sonuç 100 km de 5.6 ortalama.Kullanım seklim zaman zaman agresif genelde 2500 devir ortalama.

Etiketler

Ynt: 1.5 DCI 90 BG 4X4 YAKIT TÜKETIMI

Satın Create, karma değer olarak çok iyi. Ben, araçlarımız aynı olmasına rağmen, sizin değeri ancak uzun yolda hep 5-6 viteslerle kulanarak sağlayabiliyorum. 45 litre motorin ile max. 800 km yapıyor. 5.6lt/100 km. Şehiriçi ise berbat, neredeyse 7 litrelere yaklaşıyor. 42 litre ile 600km zor buluyor.

Kış lastikleri mi bu kadar etkiledi, soğuk hava mı, şehir içi trafiğinde çok beklemeler mi bilemiyorum. Ancak, eski standart lastikleri takıp bir daha şehir içi ölçümü yapacağım. Yine aynı değerlere yaklaşırsa, servise gidip, yazılımı yenilettirip, motora baktıracağım..

çok pardon, yazım hatası olarak sayın yerine satın yazmışım.. :smiley: ne satması duster'larımızın daha çok keyfini süreceğiz inş. ))

Yaa ben de satın deyince bir anda ne oluyor dedim ;D bu değerleri ben de ilk defa ölçtüm ve cok memnunum da bu degerleri bu gidisle tutturamayacağız.Neden mi çünkü benzin fiyatları durmuyor çıldırmak içten değil bu nasıl iştir kardeşim bir bilen varsa açıklasın şaka gibi yaaa... ??? ::smiley: :p

Duster almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olmak adına kendi aracımın (4x2 dizel)yakıt tüketim değerlerini veriyorum.

Şehiriçi 5Lt. Şehir dışı 4,5 Lt. Tabii bu değerleri normal kullanım koşullarında elde edilmiş olup performanslı kullanılmamıştır.Burda amacım yeni duster alacakların önceliği yakıt tüketimiyse kesinlikle 4x2'yi tercih etsinler.Zaten altını çizerek söylüyorum kendi adıma konuşuyorum,bence çok afaki bir fark yok 4x4 ile 4x2 arasında.

Burda kafa karıştıran şey katalog verilerinde aralarında az bir fark gözükmesi ama gerçekte en az %20-30 fark var.

Bende İstanbul şehir içi (her gün 60 km yol yapıyorum) 5.1 görüyorum genelde.
Geçen bir kaç gün sakin trafikte kullandım şu an 4.7 gösteriyor.
Uzun yolda 90 la sabit gidersem 4.0
100-110 km hızla gidersem 4.3
Uzun yolda 80-90 km hızla ve eğimlerde gaz pedalını kullanmazsam 3.7

Artık ben ne yakıyor diye soranlara '' Symbol'' kadar diyorum ;D
Symbollerin ekonomik olduğu algısı ve gerçeği Türk Halkınca yaygın olarak biliniyor ne de olsa...

Zaten bu şekil devam ederse at arabası bile alsak atın gözüne bakacaz az ye de rejim yap diye... ??? 8) ;D

create' Alıntı:
Zaten bu şekil devam ederse at arabası bile alsak atın gözüne bakacaz az ye de rejim yap diye... ??? 8) ;D

;D ;D ;D Çok güldüm ama maalesef öyle artık. Benzin istasyonları vergi dairesi gibi çalışıyor artık. Devir 2.500 değil ekonomi devri ;D ;D ;D

Tam 500 KM, 4x4 mod + 2wd + genelde 4x2 arada agrasif + tepe çıktım devamlı, 5.5 değerlerini yakalayabildim bende geçen gün. Bu arada benim ki 110 bg

Maşallah diyelim Serkanefe bu arada araç kaç km de söylersen biz de mukayese ederiz...

create' Alıntı:
Maşallah diyelim Serkanefe bu arada araç kaç km de söylersen biz de mukayese ederiz...

Masallah ustadim, 1.bakimini yaptirdim 15bin km'de suan aracim yanlis olmasin ya 20 bun yada 22 o civarlarda.

SERKANEFE' Alıntı:
Masallah ustadim, 1.bakimini yaptirdim 15bin km'de suan aracim yanlis olmasin ya 20 bun yada 22 o civarlarda.
Hımmm çok güzel ,bu demektir ki benim aracım daha 6000 küsürlerde ve ileriye dönük daha da aşşağı dusecek yakıt tüketimim.Bir de şu dizel fiyatları dursa daha da moralimiz düzelecek ama neyse.Böyle bir arabaya binip normal dizel küçük sedan araba gibi yakmak bu devirde gene çok iyi.Bazen Donanım Haberde Kia Sportage köşesine giriyorum ne diyorlar diye adamlar gülerken ağlıyor kendi kendilerini teselli ediyorlar arabam çok havalı herkes bana bakıyor falan sonra harcamaları akıllarına geliyor bir buruk oluyorlar ....yazık ;D Allah korudu az daha ben de o sitede olabilirdim ... :eek:

create' Alıntı:
Hımmm çok güzel ,bu demektir ki benim aracım daha 6000 küsürlerde ve ileriye dönük daha da aşşağı dusecek yakıt tüketimim.Bir de şu dizel fiyatları dursa daha da moralimiz düzelecek ama neyse.Böyle bir arabaya binip normal dizel küçük sedan araba gibi yakmak bu devirde gene çok iyi.Bazen Donanım Haberde Kia Sportage köşesine giriyorum ne diyorlar diye adamlar gülerken ağlıyor kendi kendilerini teselli ediyorlar arabam çok havalı herkes bana bakıyor falan sonra harcamaları akıllarına geliyor bir buruk oluyorlar ....yazık ;D Allah korudu az daha ben de o sitede olabilirdim ... :eek:

Tam 7 bin ve üstünde düşmeye başlıyor, normalde şehiriçi 7.0 ile 7.3 kışın ise 7.6 civarında oynuyor tabi, bu yukarda söylediğim verilerin tümü ş.dışı.

hocam şimdi kusura bakmayın da 45-50 yerine 75-90 arası para basıp jip alan adam 100 kilometrede 3-4 litre mazotun hesabını yapmaz... dolayısı ile boşuna üzülmeyin onlar için.

ağlıyorsa da kendi cimriliğinden ağlıyordur , o kadar parayı basarken bilmiyor mu aldığı arabanın özelliğini , daha az yakacak diye araba bakan adam 90 bin tl yi basmaz arabaya.

yok çıkarıp verdiyse o zaman da aaa duster ne güzel az yakıyormuş tüh demez , geçin bunları...

bir sportage nin içine ve donanımına bakın bir de dustera... aynı mı şimdi ?
hesap kitap yapacaksa , 100 kilometrede vereceği 10 - 15 tl önemliyse o zaman sportage almazdı zaten , 90 bin tl de vermezdi anlatabiliyor muyum ?

s.forester' Alıntı:
hocam şimdi kusura bakmayın da 45-50 yerine 75-90 arası para basıp jip alan adam 100 kilometrede 3-4 litre mazotun hesabını yapmaz... dolayısı ile boşuna üzülmeyin onlar için.

ağlıyorsa da kendi cimriliğinden ağlıyordur , o kadar parayı basarken bilmiyor mu aldığı arabanın özelliğini , daha az yakacak diye araba bakan adam 90 bin tl yi basmaz arabaya.

yok çıkarıp verdiyse o zaman da aaa duster ne güzel az yakıyormuş tüh demez , geçin bunları...

bir sportage nin içine ve donanımına bakın bir de dustera... aynı mı şimdi ?
hesap kitap yapacaksa , 100 kilometrede vereceği 10 - 15 tl önemliyse o zaman sportage almazdı zaten , 90 bin tl de vermezdi anlatabiliyor muyum ?
Araç alırken aracın fiyatı etkilemeyebilir ama yakıt cepten günlük çıktığı için etkiliyor. ;) http://forum.donanimhaber.com/m_42257295/mpage_221/key_sportage/tm.htm

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR