1.4 16v Chevrolet Kalos 94 bg ile 750 kg altı karavan çekebilirmiyim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yavuz1987 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,801

yavuz1987

Yeni Üye
Karavana olan sevdam bu siteyi didik didik ettikten sonra kat ve kat arttı Allah nasip ederse bu yaz bi çekme karavan alacağım. Aracımın Ruhsat Bilgileri
chevrolet kalos
1.4 16valf
94 beygir
Maksimum Güç
6200 rpm
Maksimum Tork
3400 rpm (130 Nm )
Net Ağırlık
1105 kg
Azami Yüklü Ağırlığı
495 kg
Katar ağırlığı ve römork azami yüklü ağırlığı hakkında bilgi yok zaten

Bu araç ile 750 kg altı 320 350 çoğunlukla hafta sonlarını geçirecek bir çekme karavanı rampalarda sıkıntısız çekebilirmiyim

hemen hemen her firmaya baktım fiyat aldığımda oldu erbanın hafta sonu karavanı cazip geldi 650 kg olması lazım

http://www.erbakaravan.com.tr/site/?hafta-sonu-karavan,20

siz değerli abilerimden kardeşlerimden fikir almak istedim rampalarda bu araç ile çekebilirmiyim tecrübelerinizden faydalanmak istedim teşekkür ederim

Etiketler
Ynt: 1.4 16v Chevrolet Kalos 94 bg ile 750 kg altı karavan çekebilirmiyim

Yavuz Bey Merhaba,

Aracınızın çekme kapasitesi 1100 kg görünüyor.

Bahsettiğiniz karavanı çekebileirsiniz.

Aşağıda www.towcar.eu sitesinde aracınızın 850 kg lık bir karavanı çekerken göstereceği performans için simulasyon raporu var.

Mutlu geziler dilerim.

Doğan Böncü

Ekli dosyalar

• chev kalos.JPG
    chev kalos.JPG
    83.7 KB · Görüntüleme: 549

dogan124' Alıntı:
Yavuz Bey Merhaba,

Aracınızın çekme kapasitesi 1100 kg görünüyor.

Bahsettiğiniz karavanı çekebileirsiniz.

Aşağıda www.towcar.eu sitesinde aracınızın 850 kg lık bir karavanı çekerken göstereceği performans için simulasyon raporu var.

Mutlu geziler dilerim.

Doğan Böncü

Selam kardeşim,
Benzer bi araçla ilk seferinde 2500 km civarı karavan çekmiş biri olarak söyleyeyim, için rahat olsun çekecektir.
Benim karavanı içinde yastık yorgan akü vb ile tarttığımda 700 kg geliyordu. sanırım 2,900 kg katar ağırlığımız vardı.
Güç olarak sorun yaşamazsınız, benim araç da 99 model 1,6 16v Fiat Palio 101 beygir 145 nm tork. güç olarak sizinki de benimkine yakın güçte.
Arkanızda karavan olduğu sürece sürüş tarzınız da ona uyum gösterecektir.
Mesela Sinop-Gökçebey(Zonguldak ilçesi) arası 360 km, normalde 4,5-5 saatte gidiyorum, karavan takılı iken 8-8,5 saat sürüyor. Özellikle inşat vb zeminin kötü olduğu yerlerde oldukça yavaş gitmeniz karavanın sarsıntıdan etkilenmememsi için önemli.
Benim aracımla karavanın boyutlarına bakarsanız arada bayağı bi fark var. ilk görenler bu araba bunu çekmez diyor :smiley:
Çekme konusunda içiniz rahat olsun, hele bi karavanınızı alın, sürüş konusunda Doğan abi başta olmak üzere tüm arkadaşlar size yardımcı olacaktır, hayalinizdeki karavana kavuşmanız dileği ile..

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=87248.0

bir iki resim var ebatlar açısından

tornado57' Alıntı:
Selam kardeşim,
Benzer bi araçla ilk seferinde 2500 km civarı karavan çekmiş biri olarak söyleyeyim, için rahat olsun çekecektir.
Benim karavanı içinde yastık yorgan akü vb ile tarttığımda 700 kg geliyordu. sanırım 2,900 kg katar ağırlığımız vardı.
Güç olarak sorun yaşamazsınız, benim araç da 99 model 1,6 16v Fiat Palio 101 beygir 145 nm tork. güç olarak sizinki de benimkine yakın güçte.
Arkanızda karavan olduğu sürece sürüş tarzınız da ona uyum gösterecektir.
Mesela Sinop-Gökçebey(Zonguldak ilçesi) arası 360 km, normalde 4,5-5 saatte gidiyorum, karavan takılı iken 8-8,5 saat sürüyor. Özellikle inşat vb zeminin kötü olduğu yerlerde oldukça yavaş gitmeniz karavanın sarsıntıdan etkilenmememsi için önemli.
Benim aracımla karavanın boyutlarına bakarsanız arada bayağı bi fark var. ilk görenler bu araba bunu çekmez diyor :smiley:
Çekme konusunda içiniz rahat olsun, hele bi karavanınızı alın, sürüş konusunda Doğan abi başta olmak üzere tüm arkadaşlar size yardımcı olacaktır, hayalinizdeki karavana kavuşmanız dileği ile..

sıkıntı yok yani :smiley: teşekkür ederim

Yavuz bey merhaba
Öncelikle sizi karavan edinmeye karar vermeniz nedeniyle kutlarım. İnanın çok keyifli günler yaşayacaksınız. Hele çekme karavanla yolda olmanın zevki bir başkadır. Bu konu ile ilgili olarak http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=73802.0 konusuna bakabilirsiniz.
Burada size cevap veren çekme karavancı arkadaşlarımın dediklerine aynen katılıyorum. 750 kg altı bir çekme karavanı aracınız çok rahat çekecektir. Ancak ilk mesajınızda belirttiğiniz karavanın ağırlığı konusunda emin olun derim. Benim 3 metrelik fiber karavanımın boş ağırlığı 630 kg geliyor. Belirttiğiniz karavanın gerçek ağırlığı ancak kantarda belli olur. Birde ruhsat sorunu yaşamayın derim. Selamlar.

Tuzgölü.JPG

abimiz önemli bir konuyu dile getirmiş "ağırlık" sıfır yada ikinci el farketmez mutlaka kantara çıkarıp öyle alın, benim ilk pazarlık ettiğim karavan a 350-450 kg deniyordu, kantarda 920 kg gelince o kadar yolu boşa gitmemiş oldum :smiley:

Dedikleriniz çok önemli şeyler bunları kulağıma küpe ettim teşekkürler

TERRANO 1.' Alıntı:
aman dikkat
750 kg üstüne çıkmayın !!!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jGkG0fZbprk[/youtube]

Bizim sonumuzda böyle olmaz inşallah :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR