Ducato 17m3 Yapımına Başlamak Istiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rcagatay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 411

rcagatay

Yeni Üye
forumda yeniyim mesajları okumaya çalıştım. makine öğretmeniyim. eskiden çekme karavanım vardı. şimdi 17 m3 karavan yapma projem var. aracı aldım. tasarım programı bilgim var fakat. karavan yerleşimiyle ilgili çizim ve ölçülere ulaşamdım. elinde taslak da olsa çizimleri olup paylaşmak isteyenler olursa çok sevinirim. Autocad, solidworks ve Fusion kullanıyorum. yardımlarınızı rica ederim. iç ölçüler davlumbaz yükselik kapı vs bu gibi ölçülerde olsa işime yarar. açık kaynaklarda çok detaylı bilgilere ulaşamadım. belki de ben bulamamış olabilrim. forumun da acemisi olup göremediğim bir başlıkta varsa bilgilendirirseniz sevinirim.

Etiketler
ducato

Selamlar,

Ekte ki pdf dosyasının içinde işinize yarayacak bir çok bilgi bulacaksınız.

Şimdiden kolaylıklar diliyorum.

Ekli dosyalar

• ducato.pdf
    9.6 MB · Görüntüleme: 45

Ramiz Bey sizin proje ne oldu son durum nedir?
Fırsat buldukça yapıma devam ediyorum.

Daha önce kısmen bahsetmiştim. Son bir senedir yurtdışı'na çok sık gidip geldiğim için çok fazla ilgilenemedim.

Son 7-8 haftadır, c.tesi-pazar günleri çocukları alıp karavan yapımına devam ediyorum.

Projeyi hatılarsınız diye tahmin ediyorum. Çift katlı, teraslı gövde uzunluğu 740 cm olan bir çekme karavan idi.

İzolasyon bitti, Teras çıkışını kapattım. Şu an elektrik kablo hortumları ve petek- su tesisatı aşamasındayım.

Akabinde nem bariyerini uygulayıp, parke döşeme işini de bitireceğim. Sonrasında mobilya işlerine başlayacağım.

Yeri burası değil ama sizin için bir kaç görsel paylaşayım.

D5_Image_20240112_105706.jpg

IMG_20250703_123314.jpg

IMG_20251109_164232.jpg

IMG_20251115_184227.jpg

IMG_20251213_174246.jpg

IMG_20251214_180659.jpg

Sona yaklaşmıssınız. Bitiş fotolarınıda görürüz inşallah.Kullanımla ilgili tecrübelerinizi bekleriz.
Haklısınız, yarıyı geçtim sayılır. Bu aşamalardan sonra, ince ve asıl işçilik gerektiren aşamalar gelecek.

Mesela ön tarafta yer alan oturma grubu gibi. Mobilyaların teknik resimlerini çizdim.

TV KOLTUK AÇIK GRİ  LAKE.jpg

İki- üç haftaya kadar mobilya kısmına geçmeyi planlıyorum.

Merak eden arkadaşlar olabilir.

Karavan şu an da 1100 kg. En başta planladığım gibi,, bittiğinde 1600-1700 kg civarında olacak.

Kaplin'e bağlanan çeki topuzu tartısı ile güncel olarak burun ağırlığını ölçüyorum.

Şu an da araca binen yük 64 kg. Hesaplamalarıma göre, bu ağırlığın 120 kg olması gerekiyor.

Bu konu ile ilgili bir yazılım yaptım. Karavanın tabanını 18 parçaya bölüp, her bir kareye düşen net ağırlığı, sağ-sol dingil ağırlıklarını hesaplayıp, karavanın ağırlık merkezini görüyorum.

ağırlık hesaplama programı.jpeg

Gelişmelerden haberdar edeceğim 🖐️

Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,838
Kayıtlı Üye Sayımız
166,939
Kaydolan Son Üyemiz
Madafak

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR