Merhabalar
Suziki vitara almayı düşünüyorum internette biraz satılıklarına baktım bütçeme uygun.
Fakat araç hakkında pek bilgim yok.
Bir kaç adet aracı ilanlarda favorilere ekledim fakat aklıma takılan bazı sorunlar var.
Bu aracın otomatik vitesi alınabilir mi ? Yada şu model yıldaki olanın otomatik vitezi alınır.
Hangi motor almalıyım ? 1.6 JLX ve 2.0 motorlularını görüyorum hangisi daha iyi.
Kaç model yıl olarak daha iyi olur.
Bütcem 550 civarı.
Şimdiden değerli cevaplarınız için teşekkür ederim..
Merhabalar, neredeyse 10 yıldır 1.6 motor 2004 model tek kapı otomatik grand vitara kullanıyorum, iyi bakarsan üzmez, alırken çok iyi bakman/baktırman gerekir, kendi aracim icin bildiğim/gördüğüm kadariyla, deneyimlerime dayanarak konuşmak gerekirse; motoru şanzimanına göre biraz daha nazlıdır, otomatik vitesi eski hidromekanik tipte 4 ileri şanziman olup, temiz durumda olanı iyi bakılmış kullanılmış olanı aracın ticari ömrü boyunca arıza çıkarma olasilığı düşüktür, motoru yüksek devirli ve ufak hacimli olduğundan kullanım şekline göre ticari ömründen daha erken de pes edebilir, rektifiye isteyebilir vb, parçası zor bulunur diyorlar ama benim şu 10 yıl icinde arayıp da bulamadiğım parçası olmadı, gümrük kanunu değişmeden önce yurtdısindan da hacimli parçalarından (motor parçaları, far grubu vb) aldığım olmuştu ancak şu güncel durumlarda yurtdışından parçasını siz kendiniz getiremezsiniz diye düşünüyorum, benim aracımın kronik sorunu hararetti, 2 3 yıl bu sorunla uğraştıktan sonra radyatörü sıfır radyatörle değiştirince sorun ortadan kalktı, yıllar sonra bir sabah saat 5bucukta eksi 10 derece havada hararet yaptı

büyük anahtarla bloğa iki vurunca düzeldi (termostat takılı kalmış) akşamına götürüp termostatı değiştirdim, yani çok sürprizi yoktur ama özen ister, dağda bayırda asla üzmez, keçi gibi tırmanırsin çıkarsin inersin ama modifiyesiz ağır offroad a gelmez, (belki modfiyeli haliyle de gelmeyebilir, offroad apayri bir olay tam bilgim yok) modifiyeli haliyle de 1.6 düz yolda bile gitmez , agır offroad hic deneyimim olmayan bir konu olduğundan yorum yapamıyorum, ama kamp dağ bayır gezi, şehirde işe gitme gelme, kisa / orta mesafe gezenti araci olarak ben cok memnunum. Şehirlerarası yolda kamyonlarla bol bol şerit savası verirsiniz geze geze uzun uzun gidersiniz. Vitara nın olayı bana sorarsanız asfaltta yavaş, çamurda savaş / bayırda yavaş, düzde savaş şeklindedir. Almadan önce öncelikle ustasını bulun, ondan sonra alın. Kullandıkça zaten huyunu suyunu detaylarinı her şeyini öğrenirsiniz vitara size öğretir, ama ilk başta yaşadiğınız / ya da kolaylıkla götürebileceğiniz bi yerde ustasını bulun, bulamıyorsanız da sadece kendi basinıza bi de eli takım tutan biri değilseniz çok yanaşmayın derim. Gözünüz korkmasın çok sorun çıkartan bir araç değildir genelde ama yine de kac yıllık arazi araçları bunlar artık. Bulabilirseniz 2004 civari tek kapı 2.0 otomatik çok eğlencelidir. Kasasına göre olması gücü veren motor budur. 1.6 tek kapıya bile yeri geliyor yetmiyor. 4 kapı 2.0 ile tek kapı 1.6 gidişte kaçışta vb hemen hemen aynıdır. ufak arıyorsanız tek kapı 2.0 (fiyatlarinı cok şisiriyorlar ve gorduklerim genelde hep haşat halde), biraz cüsseli olsun güclü olsun derseniz de 2.5 di sanırım uzun kasalı olanlar güzeldir, v6 olanlari vardı bir de sanırim, tek tük v motor ve hatta dizel olanı bile -ülkemizde var mı bilmiyorum- olanlari var, çok yanaşmayın ustası pek yoktur. Uğraşırim ustasini da bulurum derseniz v6 ile de baya keyif alacağınızı düsunüyorum. 2004 e kadar merdiven şase üzerine kupa şeklindedir, sonrasında monoblok gövde diye biliyorum, birlikte çalıstığım arkadaslardan birisi 2006 ya da 2007 model bir vitara almisti, bi gün benim araçla bi yere giderken "ya senin amortisörler ne kadar yumuşakmış, benimkinden rahat, bi de hic ses de gelmiyor, benim her yerden trim sesleri geliyor" vb demişti, ben hic binmedim ama kalitesi 2004 den sonra biraz düsmüş olabilir, 2004 üretimler orjinal japonya üretimi, sonrası hindistan diye biliyorum. gerek merdiven şase olması, gerek japonya üretimi olmasi sebebiyle 2004 civari modellere bakardim. jlx lere ben olsam bakmazdım onlar da cok güzel cok tatlı ancak artık çok eskidiler çok iş cıkartırlar, bakımından binmeye zevkini çıkarmaya vaktiniz kalmaz diye düsunüyorum. Yine akliniza takilan sormak istediginiz bir sey olursa yazabilirsiniz bilgim dahilinde cevaplamaya çalışırım