Motokaravan Ruhsatta Yolcu Sayisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan DOKTOR63 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 537
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 159,970

Etiketler

başvuru yaptım dün TSE de muayene oldum sonucu bekliyorum . ruhsat çıkınca paylaşacağım ayrıntıları .karavan %95 bitti içime sindi ,mobilyaları hepsini söküp yeniden yapmıştım bence çok güzel ve kullanışlı oldu

Dr.Bey arada kaçırmış olabilirim ilave tadilat yaparak mı ruhsata başvurdunuz?Yoksa ilk başvuru mu bu ?Ve tabiki altın soru Koltuk sayısı kaç olacak ruhsatta 3 +1 görecek miyiz?
Bu arada Viya karavanın Mayıstan sonra bütün motokaravanlarımız 2+2 olacak şeklindeki reklamı ile ilgili bigisi olan var mı dostlar? Sanki adamlar tip onay belgesi alarak bombayı patlatmaya hazırlar gibime geldi.Selamlar...

Dr.Bey arada kaçırmış olabilirim ilave tadilat yaparak mı ruhsata başvurdunuz?Yoksa ilk başvuru mu bu ?Ve tabiki altın soru Koltuk sayısı kaç olacak ruhsatta 3 +1 görecek miyiz?
Bu arada Viya karavanın Mayıstan sonra bütün motokaravanlarımız 2+2 olacak şeklindeki reklamı ile ilgili bigisi olan var mı dostlar? Sanki adamlar tip onay belgesi alarak bombayı patlatmaya hazırlar gibime geldi.Selamlar...
Viya Karavan 1 yıldan fazla süredir koltuk projesi üzerine çalışıyordu. Proje ve onaylar konusunda bayağı uğraştılar. Fuara getirdikleri Avis aracı 2+2 şeklinde. Öndeki 2'li yolcu koltuğunu kaldırıp onaylı belgeli tekli koltuk, ve arkaya onaylı ikili koltuk şeklinde yerleşim düzeni var. Ben de Fuarda sorduğumda Mayıs ayını işaret etmişlerdi.

Karavan bitmişti mobilyaları söktüm arka yatak kısmını 145X177 den, 205X177 ve baş üstü dolapları değiştim ruhsata yeni başvurdum ruhsatı alınca paylaşayım ayrıntıları
Sonuç olarak minibüs gibi araçlardan koltuk çıkarma ile 2+1 -3+1-4+1 5+1 olması daha kolay
Kamyonet lerde 2+1 olan aracı 3+1-4+1 yapmak çok zor

Son düzenleme:

herkese merhaba.
saatlerdir koltuk konusunu okuyorum fakat anlamadigim su, koltuk sayisini 1+2 den, 1+1 e dusuremiyor muyuz?
yaklasik bir sene kadar once babam karavan yaptirdi Ankara'da ve tuvturk gidip gelirken koltuk ile ugrasiyor. ben babama maddi acidan destek verip gerekirse yasal yollara basvurmasi acisindan ikna etmeye calisacagim eger TSE onay vermiyor ise.

Son düzenleme:

herkese merhaba.
saatlerdir koltuk konusunu okuyorum fakat anlamadigim su, koltuk sayisini 1+2 den, 1+1 e dusuremiyor muyuz?
yaklasik bir sene kadar once babam karavan yaptirdi Ankara'da ve tuvturk gidip gelirken koltuk ile ugrasiyor. ben babama maddi acidan destek verip gerekirse yasal yollara basvurmasi acisindan ikna etmeye calisacagim eger TSE onay vermiyor ise.
klavyem maalesef ingilizce karakterli bunun icin kusura bakmayin.
Koltuk orjinal kemerli olacak ve her muhendislik yapamıyor

herkese merhaba.
klavyem maalesef ingilizce karakterli bunun icin kusura bakmayin.
Koltuk orjinal kemerli olacak ve her muhendislik yapamıyor

tesekkurler doktor63.
her muhendislik yapamiyor derken? belirli bir kriteri mi var yoksa arayp sormamiz mi gerekiyor ? tesekkurler
Benim öğrendiğim Proje çizimi yapan her firma kapsamlı değil bir firma olmaz diyor diğer firma yapıyor ,söylemek istediğim biri olmaz derse pes etmeyiniz.yapamıyoruz demiyor lar olmaz diyorlar
Sonuç karavanda koltuk sayısı istenilen şekilde yapılabiliyor
Koltuk çıkarma proje si daha kolay oluyor
İlave de prosedürler var ve gerekli evraklar ,her muhendislik firmasında olmuyor ve her firma da yetkili olmuyor

Son düzenleme:

Merhaba Dostlar, Yılan hikayesine dönen bu konuda Panelvan dan/Minübüsten dönüşüm konusunda "miş" li rivayetler dışında somut iki veriye rastladım onlarca sayfa forum ve dış kaynak taramasında .Birincisi Sahibinden de uzunca süre ilanda kalan Manisalı Hakan Bey in Müthiş Sprinteri ki kendisi Minübüsten Koltuk eksilterek sanırım 4+1 tescilletmişti ve büyük maliyetten bahsediyordu.2.si İse Viya Karavan ın Mayıs tan itibaren 2+2 lansmanı ve fuarda sergilediği AVIS aracı.Bu firmamız ise görüştüğümde ellerinde PSA gurubu için alınmış tip onay belgesine dayanarak bu iddiasını fiiliyata dökecek görünüyor. Bunlar dışında Panelvan gurubunda ;rivayetler dışında giili olarak "2+1 den 3+1 yada 4+1 e döndüm işte ruhsatı da burada " diyebilene rastlayamadım.Varsa böyle bir babayiğit çıksın artık orta yere.Hangi mühendislik girmasında Hangi TSE bölgede bu işi yapmış anlatsın hikayesini ve dua alsın bir çok kişiden.Karavan dünyası bunu hakediyor, şikayet etmekten öteye geçebilmek için somuta ihtiyaç var.Saygılarımla,

Herhalde 2+2 tip onay belgesini sadece 1 firmaya vermezler.Üretici firmaların ve mühendislik firmalarının bu konularda kendilerini update etmesi gerektiği fikrindeyim.

Az önce 5 kişilik motokaravan ruhsatını aldım

sketch-1554905214218.jpg

Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,645
Kayıtlı Üye Sayımız
170,377
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR