Evraksız Avrupa Karavana Ruhsat Çıkartma Yolu?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mtalpan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 69
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,103
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar
Bu konunun konusuna yani attığım ilk mesajın konusuna dikkat çekmek istiyorum.
Gereksiz gerilimlere polemiklere gerek yok.
Mümkünse konu hakkında yorumunuzu rica edeceğim.
Yazılan cevaplar hoşunuza gitmemiş olabilir.Biraz daha hoşgörü lütfen :smiley:

Esasında kızgınlığımız bu sisteme.Devlet dediğimiz karavanlara diğer devletlerin yaptığı gibi ruhsat altına alma şansı verse ne bu konu açılır ne de polemikler yaşanır.
Yerli karavanları tercih edenlere saygılıyım, ama o yerli karavanlara istedeğim şekilde negatif yorum yapabilirim. Çünkü hak ediyorlar.

Adam gibi karavan yapsınlar biz de gidip alalım.Ama doviz, gelen parçalar pahalı,maliyetler diyorlarsa, yapmasınlar kardeşim. Buna rağmen memnun olup alanlar tabiki olacaktır,saygılıyım ama her türlü eleştriyi satsalar da hak ediyor karavan imalatçılarımız.

Teşekkürler hepinize
 

Etiketler


Cahilliğimi affedin, bir sorum olacak. 750 kg altında olunca da yurtdışına çıkış için ruhsat gereği var mı?
 

Cahilliğimi affedin, bir sorum olacak. 750 kg altında olunca da yurtdışına çıkış için ruhsat gereği var mı?

Yurtdışında özellikle Hollanda ve Almanya 750 altındaki her türlü römork vs için ruhsat istiyormuş. Ayrıca yurtdışı çıkışta yaptırılan yeşil sigorta için ruhsat gerekli diye biliyorum. Gerçi bu forumda bir arkadaşın İstanbul turingden ruhsatsız karavanı için yeşil sigorta yaptırabildiğini okuduğumu hatırlıyorum.
 




Esasında kızgınlığımız bu sisteme.Devlet dediğimiz karavanlara diğer devletlerin yaptığı gibi ruhsat altına alma şansı verse ne bu konu açılır ne de polemikler yaşanır.

Teşekkürler hepinize

Arkadaşım, yaptığınız yorumların son kelimesine kadar arkasındayım.

Burada bana tepki gösteren yerli karavan kullanıcılarının, avrupa marka karavanlar gibi, düzdün bir mühendistlik çalışma yapılmış her şeyi düşünülmüş ve ruhsatlandırılmış plakalandırılmış karavanlarla, gönül verdikleri karanvancılığı yapmalarını arzu ediyorum..

Böylesi aslında onlar içinde istediğimiz, olması gereken idael koşullardır. yollarda etiketinde 750kg yazan ama aslında 1400kg olan bir sürü muayeneden ve ruhsattan muaf sanılan karakutular gezmekte ve kendi canlarını riske attıkları gibi trafikteki tüm insanların can güvenliğini riske atmaktadırlar.

Avrupa ülkelerinde 750 kg altı 1990-1995 model karavanların bile ruhsatı ve muayenesi varken bizde durumun bu şekilde olması son derece üzücüdür..

Burada bazı gerçekleri dile getirdiğim için bir dayak yemediğim kaldı..

Ben kendimin, ailemin ve trafikteki diğer yurttaşların can güvenliği için tüm karavanların avrupada üretildiği standartlarda üretilmesi taraftarıyım. eğer bunu ülke üreticileri başaramıyorlarsa o zaman avrupadan 2. el ithal karavanların ülkemize girişine musaade edilip tüm karavanların ruhsatlandırılmasını arzu ediyor ve doğru buluyorum..

Sorunuzun cevabını umarım vermisimdir.. kısaca cevap; şu an için bir çözüm yoktur..
 

İngilizce bildiği için kendini bir şey zanneden Züppe bile olamamış kişi Mademki bu siteye geldin üye oldun burası Türkiye TÜRKÇE YAZACAKSIN bu bir vatandaşlık mecburiyetidir.kendini yüksek seviyelerde zannediyorsan önce bir yükseklik ölçer(altimetre) aletini ayarla (kalibre et) hani sen yüksekte sabit seviyede uçarken o beğenmediğin inmeyi kendine hakaret saydığın alçak seviye bir bakmışsın aniden yükselmiş(düz ova zannettiğin bilgi dağ olmuş) kibrinden seviyeni kontrol etmediğin için o bilgi dağına burnunun doğrultusunda çakılırsın pasaportsuz dünya değiştiriverirsin ama o alçak seviye diye hor gördüğün dağa bir şey olmaz.Bir kopya daha vereyim TABUTUNUDA beğendin mi diye bile sormazlar kuru tahtadan yerli malı imalattır.
İMZA:Emekli PİLOT İnşaat mühendisi Hüseyin Tayfun Durmaz buradaki lakabı ile (senin anlayacagın dilden Nick) İNCE999
Ne demişler taaaaa çok zamanlar önce anlayana sivrisinek saz anlamayana DAVUL ZURNA az; yani kimi kişiye bir tek cümle söylersin yani sivri sineğin zor duyulan sesi örneği, maksadı anlar ama kimisine de aynı maksat için davulun zurnanın her yerden duyulan sesi gibi yarım sayfa yazı yazarsın yine anlamaz .Ne dersin yüksek seviyeli KİŞİ sana da Türkçe konuşup yazman için Belediye bandosunu çağırıp İZMİR MARŞI nı mı dinletelim yoksa filarmoni orkestrasından Ravelin BOLEROSUNU mu icra ettirelim.


Lütfen kıymetli dostumuz, "HUYSUZ-BİLGE İHTİYARIMIZ" İNCEmizi incitecek, üsluplara yer vermeyelim.
Özellikle," Ben çook bilgiliyim, görgülüyüm, sizlerde bu yok maalesef.." ,
noktasına çekilebilecek yorumlarda bulunmayalım.

Bu başlıkda gereksiz ikaz ve imalara uğrayan;
Evliyaçelebi,
İnce 999,
Yugün
nickli arkadaşlarımız bu sitenin,kaliteli bilgili ve faydalı üyeleridir.
Bu arkadaşlarımıza ve tabii ki tüm diğer arkadaşlarımıza hitaplarda yazışmalarda
daha dikkatli olalım.
Bir de Türk adabında bir kural vardır;
büyüğe, ki bu üyelik bakımından eski olmayı da kapsar,
saygılı olmak...

Dilimizde,"Daha mürekkebin kurumadı." diye bir deyim var.
Değerlendirmek lazım.

Evliyaçelebi, İnce ve Yugün arkadaşlarımız bu sitenin gelişmesinde,
bilgileri ve paylaşımcı yorumları çok katkısı olmuş insanlardır.

Bu arkadaşlarımızla suhuletle yazışmakta fayda var.. ( suhuletle; sessiz ve sakin bir şekilde, yumuşaklıkla anlamına gelir. Suhulet: Kolaylık, yumuşaklık, naziklik; uygun ortam.)

Bazıları olmasa da olur,
ama zikredilen arkadaşlarımız olmaz ise,eksiklik hissederiz.
 

kalite farkı sadece karavanlarda değil,romen arabayla alman araba arasındaki fark gibi,bu fark tabiki daha yüksek bir fiyat farkıda getiriyor,nasılki bütçem,ze göre romen yada alman araç alıyorsak karavanıda bütçemize göre tercih edeceğiz,fakat devletimizinde karavancılara engel çıkardığı,vergi ve sigortalarla önümüzü kestiği doğrudur,karavan trafik sigortası fiyatına tatil yapabileceğimi gördüğüm için camper yapmaktan vaz geçtim,trafik sigortası ve vergileri otomobillerle aynı seviyeye gelirse hemen bir camper yapacağım.
 

Avrupa karavan yasak değil ki. 90 larda girmiş plakalı ruhsatlı Hymer'lar görebilirsiniz. Bugün ederini ödeyen herkes kendisine bir burstner alıp plakasını da çıkartıp kullanabilir. Ama burada konu edilenler yanlış yollarla girmiş karavanlar ki ben onlara ruhsat çıkarmanın mümkün olacağını pek sanmıyorum.


SM-J710FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 




Galiba istemeden de olsa sizi üzdüm.İçten gelen özür dilememi kabul edin lütfen.

Özrünüzün niçin ve kimi kapsadığı konusunda bir bilgi vermemişsiniz..

Size şahıs bazında, küfürü bırakın tek bir incitici ve kötü söz söylemedim. oysaki siz açık ve alenen şahsıma, hiç tanımadığınız halde ''züppe'' şeklinde hakeret içerikli yazı yazdınız..

Buna rağmen yine de sizi kırmamak mabında yaptığınız hakarete karşılık vermedim. Gerçekte bu hakaretinizin altında kalmam. Bu bağlamda benden özür dilemesenizde bunu olgunlukla karşılarım..
 



Bu arkadaşlarımızla suhuletle yazışmakta fayda var.. ( suhuletle; sessiz ve sakin bir şekilde, yumuşaklıkla anlamına gelir. Suhulet: Kolaylık, yumuşaklık, naziklik; uygun ortam.)

Suhulet yazışalım tamam. Ancak belirttiğiniz şahsiyetler daha ilk cevaplarında hakaret edici ve hesap sorucu, tartaklayıcı hüsumet içindeler.

Yazdıklarım ve eleştirilerim aslında onların da daha iyi şartlarda karavancılık yapması içindir. Gördümki ilkel sayılabilecek niteliklerdeki karavanlara rağzılar. Aynı paralara daha güzel avrupa karavanlarla hobilerini sürdürseler daha mı kötü olur sizce..???

Yoksa yurdum insanına bu ilkel karakutuları mı layık görüyorsunuz..??
 




Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,492
Mesajlar
1,518,806
Kayıtlı Üye Sayımız
172,155
Kaydolan Son Üyemiz
yusbay9


Geri
Üst