Evraksız Avrupa Karavana Ruhsat Çıkartma Yolu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mtalpan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 69
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,727
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
vPlL66.jpg

Q20lL3.jpg

RD4Vg6.jpg

BUNLAR NE..

EĞER BUNLAR KARAVANSA ONLAR NE..??

yukarıdaki avrupa karavan resimleri 1998 model bir karavana ait.
oysaki alt resimlerdeki yerli karakutular 2017-2018 model.

Etiketler
bu yerli karakutularla bir de yurt dışına çıkacağız.. düşünün bi kere.. Almanya'ya gitsek adamlar bizim karakutuya bakıp artık neresinle güler, gülerken çatlar mı, patlarmı o da belli değil..

aman bir de karakutuların içini görseler, kaçarken arkalarına bile bakmazlar.. Bakacak olanın da ağızları açık kalır bizim yüksek teknoloji ürünlerimize.

pnaoka.jpg

2aRkqA.jpg

yukarıda fotolarını gördüğünüz SPRITE 390 karavan şu an Almanya'da bir satıcı firmada satılık durumda..

dolar euro patlamasına rağmen fiatı ise bugünkü kurlar ile 28.000 tl.

üstte gördüğünüz yerli karakutular da 20 - 30.000 tl. aralığında.

şu karavana aşık oldum.. ama yurda gümrükten sokmanız imkansız.. katı kurallarımız izin vermiyor. kendimize ceza veriyoruz yani..

Son düzenleme:

7Dpbrl.jpg

bu karavanımız ise daha yeni alınmasına rağmen hiç kullanılmadan satılığa çıkarılmış. anlaşılan hiç beğenilmemiş.. ilanda yazanları aşağıya kopyalıyorum.. ilanımız 1 yıllık 27.000 tl. malolmuş karavan..

yeni karavan yaptırıyorsun içinde bir gün bile yatmadan, pat diye yazlık alıyorsun. sonra karavanı satıyorsun yazlık aldığın için.. yiyelim mi şimdi bunları..

''2017 ocak ayında manisa ahmetlide nkş karavan tarafından keyfekeder yaptırdığım karavanımı uygun yazlık aldığım için satmaya karar verdim , karavanımdaki duş ve wc henüz hiç kullanılmadı bir defa hafta sonu piknik için resimdeki sahile gittim birde bu resimleri çekmek için karavanımı aracıma taktım
karavanımda jel akü ve inverter cihazı güneş paneli vardır buzdolabı tv aydınlatma şarj cihazları için yeterli elektiriği sağlamaktadır ayrıca şehir şebekesi hattı mevcuttur, wc yat hiroforudur 200 lt temiz su ve 200 lt pis su tankı vardır. iniş emniyet freni vardır aracı iteklemez yenisini şu anda 27000 ltl ye yapıyorlar küçük çapta araç ile takas olabilir reno 9, doğan,şahin serçe uno gibi alıcısına hayırlı olsun.''

Son düzenleme:

Maalesef burası namuslu insanlara çile çektiren bir ülke oldu. Vergi borcun mu var ödemeyeceksin, silerler, evin mi yok, yap hazine arazisine(milletin arazisi demek) imar barışıyla barıştırıverirler. Ben evraklı, kanuna nizama uygun bir araç kullanayım, evraklarını çıkartayım dersen bu düzen adamım ümüğünü sıkıyor maalesef.

SM-A520F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bravo ne güzel açıkladınız durumumuzu.

1998 model sprite 390 karavanın içi. boş ağırlık 720 kg..

j6a2ML.jpg

oVaZ59.jpg
Merhabalar, bende sürekli mobile.de sitesinden Almanya" daki ikinci el çekme karavanlara bakıyorum, inanılmaz gerçekten. Oradan alıp getirme şansımız yok ne yazık ki. Ama Berlin'de yaşayan kayınbiraderim var, karavanı onun adına alıp Türkiyeye getirmeyi, süresi dolunca da tekrar yurtdışına çıkıp bir süre oralarda dolaşmayı ve sonra tekrar yurda dönmeyi planlıyorum, araştırıyorum. Avrupa çekme karavan kullanmak için başka çare yok gibi görünüyor.

vize sorunu olmayanlar ve yeşil pasaportlular,ülke dışında karavanı satın alıp kışlık karavan parklara bırakıp,yazın oraya giderek bütün ab de gezebilirler diye düşünce oluştu bende..

Merhabalar, bende sürekli mobile.de sitesinden Almanya" daki ikinci el çekme karavanlara bakıyorum, inanılmaz gerçekten. Oradan alıp getirme şansımız yok ne yazık ki. Ama Berlin'de yaşayan kayınbiraderim var, karavanı onun adına alıp Türkiyeye getirmeyi, süresi dolunca da tekrar yurtdışına çıkıp bir süre oralarda dolaşmayı ve sonra tekrar yurda dönmeyi planlıyorum, araştırıyorum. Avrupa çekme karavan kullanmak için başka çare yok gibi görünüyor.

Merhaba, yurtiçinde kullanma süresi nedir biliyor musunuz ?

Yanlış hatırlamıyorsam son düzenlemelerle yurtdışından gelen araçların Türkiye sınırları içinde kalma süresi 6 aydan 2 yıla çıkarıldı.İkinci yılın sonunda tekrar yurtdışına çıkması gerekiyor.Tam olarak öğrenemediğim konu ise ikinci yılın sonunda sadece yurtdışına giriş çıkış yapmak yeterli mi , yoksa çıktıktan sonra belirli bir süre orada kalması gerekli mi ? Muhtelif bilgiler var ama kesin bir bilgiye henüz ulaşamadım. Eğer bu konuda bilgi edinirsem paylaşırım.

bizim ülkemiz neden böyle içe kapanık. neden biz rahat değiliz. neden biz özgür değiliz..

avrupanın herhangi bir ülkesinde yaşayan bir kişi almanyaya gidip istediği karavanı 2. elden alıyor ve kendi ülkesinde 30 dakikada ruhsat çıkartabiliyor.

biz neden kendimizi cezalandırıyoruz. neden hep yasaklarla yaşıyoruz..

söyleyin bana... biz neden böyleyiz..

Bırakın !!! Bu sefer boynuma taş bağlayıp FSM köprüne gidip atacam kendimi..

vPlL66.jpg

Q20lL3.jpg

RD4Vg6.jpg

BUNLAR NE..

EĞER BUNLAR KARAVANSA ONLAR NE..??

yukarıdaki avrupa karavan resimleri 1998 model bir karavana ait.
oysaki alt resimlerdeki yerli karakutular 2017-2018 model.
Arkadaşım biz karavancılığımızı yıllardır bu karavanla yapıyoruz gayet de memnunuz. Sen benim karavanımın resmini alıp altında da ileri geri yorum yapmışsın yaptığın şey ayıptır. Bu karavanları kullanan ve gayet de memnun olan bir kitle var. Yaptığınız şey bu insanlara hakarettir. Birazcık haddinizi bilmenizde fayda var gibi geliyor bana.

SM-J710FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bizim ülkemiz neden böyle içe kapanık. neden biz rahat değiliz. neden biz özgür değiliz..

avrupanın herhangi bir ülkesinde yaşayan bir kişi almanyaya gidip istediği karavanı 2. elden alıyor ve kendi ülkesinde 30 dakikada ruhsat çıkartabiliyor.

biz neden kendimizi cezalandırıyoruz. neden hep yasaklarla yaşıyoruz..

söyleyin bana... biz neden böyleyiz..

Bırakın !!! Bu sefer boynuma taş bağlayıp FSM köprüne gidip atacam kendimi..
Güney karavan al , bak keyfine .

guneykaravan.com

Inanin bende cok soğumaya başladım. Yucel bey sayesinde güney karavan bana uygun gelmişti ama benim içinde olmazsa olmaz banyo. Guney karavanda bu sorunlu :( minibüs alıp moto Karavan yapsam mi tamamen vazgecsem mi bilemiyorum. Yerli karavanlar masallah hepsi mi 750 kg altı olur dev dev karavanlara 750 kg altı diyorlar. 2.el alsam evrak yok çalinti nasil bileceğim off ya offf :(((

Arkadaşım biz karavancılığımızı yıllardır bu karavanla yapıyoruz gayet de memnunuz. Sen benim karavanımın resmini alıp altında da ileri geri yorum yapmışsın yaptığın şey ayıptır. Bu karavanları kullanan ve gayet de memnun olan bir kitle var. Yaptığınız şey bu insanlara hakarettir. Birazcık haddinizi bilmenizde fayda var gibi geliyor bana.

SM-J710FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
mevcut fotonun altında size veya kullanan kişilere hakaret içeriği yoktur. genel anlam vardır. kişisel olarak değerlendirmenize ve yorumları üzerinize çekmenize gerek yoktur.

eleştiri iyi veya kötü yönde olacaktır. eleştiri olmaz ise gelişim olmaz.. lütfen yorumlara saygılı davranalım kişiselleştirmeyelim..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri