Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Hüseyin bey, yan kapıyı değiştirmemin nedeni sizin de belirttiğiniz gibi çarpma kapının daha pratik olması ve görsel olarak da aracın daha fazla karavana benzemesi. Arkayı ise ses, toz, ısı yalıtımı ve benim planıma daha uygun olacağı için değiştirdim.Malum benim planda aracın arka tarafında U...
Bu arada buzdolabı konusunu hallettim..
Uğur'un UES 273 tipi çift kapılı buzdolabını aldım. 166 lt soğutma 41 lt. dondurma hacmine sahip olan dolabın ölçüleri karavan için çok ideal.. E55×D55×Y143 cm.
Dolabın kompresörünü değiştireceğim..12V a çevireceğim. Onun için Danfoss kompresör aldım...
Herkese iyi dilekler için tekrar teşekkürler..
Sn. A. TURKOĞLU, Malzemeleri farklı kaynaklardan temin ettim, cam ve tavan havalandırmaları Bursa'dan Ertuğrul beyden aldım.( Fiyat malum kurdaki artış nedeniyle değişebilir güncel fiyatı Ertuğrul beyden isteyebilirsiniz.) Truma boiler, Thetford...
Merhaba Hakan Bey,
Öncelikle kolay gelsin.Ben henüz karavanı olmayan yeni bir gezenbilir kullanıcısıyım.Sizin yapmayı planladığınız modeli daha ideal buluyorum.Araştırmalarımın sonucunda bulmuş olduğum bu modelin size fikir olması açısından yararlı olacağını düşündüğüm için aşağıda linkini...
Maranga44, benim aracımda Safkar marka klima vardı. Onun kompresörünü kullandılar.. Bu değişimi Gaziemir'de bulunan Delphi firmasına
yaptırdım. Normal göğüs tipi klimayı 2.600 TL civarına takıyorlarmış, benimkinin işleminde dediğim gibi kendi malzemem kullanıldığı için farklı oldu.
sevket09...
Bu arada tavanda ve kabinde ciddi bir yer kaplayan ve aynı zamanda ağırlık yapan klimayı söktürüp,
yerine aracın ön göğsündeki menfezlerden hava veren klima taktırdım..
İyi dilek ve temenniler için teşekkürler..
Araçta arka oturma grubu tarafında 2. ad 110*55 cm ve 1 ad. 100*50 cm. mutfak kısmında ise 1 ad. 50*50 cm caravan cam kullanacağım..
Tavanda ise 2 ad. 50*50 led aydınlatmalı heki ve WC için 28*28 heki olacak..
28*28 heki hariç diğer cam ve hekileri...
Serkan bey, proje hakkındaki güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim..Bu tip paylaşımların en önemli özelliği ortak akılla en ideal, en optimum çözümü bulmak elbette..Ranza şeklindeki tek kişilk yatak için verdiğiniz fikirler çok değerli, ancak ben U şeklindeki oturma grubunun üzerine çepe...
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim sayın tam35..
Ancak 'sürüs' kelimesinden kastınız eğer 'sürü' kelimesi ise bu pek şık olmamış doğrusu..
Araçta seyir halindeyken yolcuların kemer takması olmazsa olmaz unsurdur bizim ailede. Bu nedenle düşündüğüm modelde arkada enlemesine bulunan oturma...
İç dizayna geçmeden önce kayar kapıyı iptal edip çarpma kapı yapmak ve arkadaki kapıları uçurup orayı da kapatmak istedim. İleride bana ısı yalıtım ve toz toprak girmesi konusunda bu değişikliğin fayda getireceğini umuyorum..:smiley:
Sn. ONEBUNE, Sn.erhanaydın41, Sn. maranga44, Sn. Akdeniz45, sn. kdrpnr ve Sn. bayar28 güzel temennileriniz için teşekkür ederim..
Aracımın planı şu şekilde olacak. Herbir kare 10 cm.ye tekabül ediyor..
Herkese merhaba,
Uzun zamandır hayalini kurduğum bir karavana sahip olma düşüncesi nihayet hayata geçmek üzere..
Bu hayale sahip pekçok kişi gibi benim de önce, acaba motokaravan mı? yoksa çekme karavan mı edinmeliyim? sorusu kafamı epeyce kurcaladı. Her ikisinin de kendisine göre avantaj ve...
Birbirinden değerli bilgilerle dolu günlükleri kaleme alan Özhan hanıma ve bu gezi yazısını bizimle paylaştığınız için size ayrı ayrı teşekkür ederiz.:smiley: