Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Alt şase haricinde metal kullanmayınız,kafkas profillerini 18 yada 20 mm kontradan istediğiniz kalınlıkta doğrayarak oluşturabilirsiniz,tahta gibi çalışmaz .Doğraycağınız genişliği izolasyonda kullanacağınız strafor genişliğinde yaparsanız iç ve dış kontra birbirine destek olur
Kavisler genişse...
Alt şase haricinde metal kullanmayınız,kafkas profillerini 18 yada 20 mm kontradan istediğiniz kalınlıkta doğrayarak oluşturabilirsiniz,tahta gibi çalışmaz .Doğraycağınız genişliği izolasyonda kullanacağınız strafor genişliğinde yaparsanız iç ve dış kontra birbirine destek olur
Kavisler genişse...
İç kısımda çamurluk çıkıntıları yoksa dingili biraz geri çektirmeye çalışın,her seferinde ön tarafa ağırlık ayarlamaktan daha iyi bir çözüm olabilir.Su debonuz eğer varsa karavanın neresinde kalıyor.
Güngör hocam karavanın önünün kalktığından bahsediliyor,bu nedenle dingilin birazdaha arkada...
Evet abi ikinci el diyebiliriz,faturasının olduğunu belirtti satan arkadaş
Bende fatura size ait ama demir benim araca takılacak sorun olmazmı dediğimde,hiçbir sorun olmayacağını belirtmişti
Sizin dediğiniz gibi yetkili firmadan almak daha mantıklı.montajını en iyi şekilde kendimde yapabilirim...
Evet Bosal firması üretmiş
Ama bayi fiyatı ile kullanılmış olan arasında sadece 100 lira fark olunca çekimser kaldım
Ama böylece birşey daha öğrenmiş olduk
Teşekkürler abi:)
Ayni konudan devam edeyim
Fatih beyin paylaştığı bilgilere bakılırsa olur gibi görünsede yinede danışmak istiyorum
Herhangi birinden satın alacağım Ce belgeli ve aracım için üretilmiş çeki demirini plan proje çizdirerek kendi ruhsatıma işletebilirmiyim
Tasarımı çok güzel olmuş elinize sağlık,ölçüler ve hangi malzemelerden imal edildiğini yazabilirmisiniz
Aksın çok geride olması çeki demirlerine verilen max dikey yük olan 75 kiloyu sanırım hayli geçiyordur,bu sorun oluşturmuyormu
Birde kapı açılımı neden araç gidiş yönüne değilde tam aksine...
Kolay gelsin
İmkanlar dahilinde bence elinizden gelenin fazlasını yapmışsınız
Yalıtımını yapabilirseniz dış kaplamayı hafif kontraplak kullanın,araya sıtrafor ve iç kısmıda kontraplak yaparsanız ve bu elemanlar arasına yapıştırıcı uygularsanız sağlam bir paneliniz olur
Krom civata çelikten...
Ayni işi görüyor,renkliler birazdaha kalın ,ben elyaftan sonra karavanın dış cephesine uyguladım kurusada biraz nemli hissi veriyor bu yüzden üzerine bir kat daha su bazlı başka bir boya uyguladım,yaz kış hiçbirşeyden etkilenmedi.Yüzde bin esnek bir malzeme olduğunu biliyorum
Kaplini bağlayacağınız V şeklindeki profillerin ana şaseye bağlantısı güvenilir olmamış.Siz onu profile kaynattığınızı ve sağlam olduğunu düşünebilirsiniz ama o sadece 3 mm bir saç plakaya kaynaklu.Karavan kasislere girip esnedikçe o saç uzayacak belkide zaman gelicek yırtılacak.Alttan eksiz...
İyi gidiyorsunuz Anıl bey
Aldığınız kilitler güzel fakat dıştaki kolun içerideki dili çelıştırmak için açılan delikten içeriye su girebilir,kol işide sizi bayağı uğraştıracaktır
100 tl lik olan kilidi biliyorum bayağı kaliteli ayrıca içeriden emniyet mandalı bulunmakta ama fiyat biraz fazla...
İşlerimin yoğunluğundan dolayı karavandaki düzeltmeyi daha yeni tamamlayabildim : )
Gofrajlı alüminyumun genleşmeden dolayı garip hal alan dış kaplamayı söktüm
Cam elyafı ve reçine kullanarak dışını komple kapladım ve özel bir boyaylada 3 kat boyadım
Şimdi sorun olmaz sanırım
Ufak bir...