mrock
Yeni Üye
Merhabalar, cekme karavan hususunda daha cok yeniyim.yaklasik bir hafta oldu hollanda mali 650 kg civarinda bir cekme karavan aldim ve aldigim gun karavanla ilk uzun yolumu yaparak eve getirdim.Uzun yolda seyir esnasinda 80 km/h ustune ciktigimda genelde yalpaladi karavanim.Bilhassa bir tanesi cok sertti ve kalbimden asagi sicak sular dokuldu resmen.Yol bos oldugu icin önümde 80 km/h hizla giden kamyonu sollamaya ciktim.hafif bir egim vardi ve benim hizimda 85 km/h civariydi.tam solamayi bitirirken direksiyon dalgalanmaya ve dikiz aynamdan karavanin bayrak gibi yalpalamasini gordum.ilk basta ayagimi gazdan cektim ama siddetle devam etti yalpalamaya sonra karavan yoluna girsin diye korkarakda olsa once bir fren duzelme olmayincada gaza bastim biraz.yoldaki araclarlarin hepsi yavasladi ve benim 1950 lerin rock n roll twist yapar halimi izlediler.direksiyonu sikica tuttum ve yaklasik 60 km/h hiza dustukten sonra tekrar yoluna girdi karavan.bunun gibi olmasada ufak capli bir cok yalpam oldu. Acikcasi bu isten gozum korkmustu zira esim ve cocugum aractayken ayni seyleri kesinlikle yasamak istemem. Formlari arastirdigim kadariyla cekme karavani dengeli yuklemek ve pilot tekerin ustune ortalama 50-70 kg bir agirligin binmesi gerekiyormus.fakat durum benim karavanimda hicte oyle degil.karavanim tek dingilli ve denge ayaklarini indirdigimde pilot tekerim en alt seviyede bile olsa karavan sahlaniyor ve ceki topuzuna koymak icin elimle sahlanan karavani basip kitliyorum.hal boyle oluncada kilit kitlenir kitlenmez aracimin arkasi havaya kalkiyor.tahmimce kollarimla bir 20-25 kg yuk verip topuza oturtuyorum.bu durumun ters oldunu anladim ve yalpalamanin bundan kaynaklandigini dusunuyorum.karavanin en arkasinda tezgah altinda bulunan 14 kg.luk tupu 2 kg.lik piknik tupuyle degistirdim.fakat arkada mutfak ve banyoda 15 kg kaset tuvalet olmasindan dolayi hala on topuza basacak bir agirlik dengesini yakalayamadim.son care olarak asansorlerde kullanilan agirliklari karavanin onunde bulunan dış sandik kisminin icine koyacagim.Sizin tecrubelerinize siginarak dogru bir is yaptigimi dusunebilirmiyim?simdiden tesekkurler.