Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhabalar. Referans olması açısından kendi kullanım değerlerimi yazayım.
1200W inverter kullanıyorum ve kılavuzunda şöyle bir ifade var: " P işareti ekrana geldikten sonra görünen rakam inverterin yük oranını yüzdelik olarak göstermektedir. 1000W inverter kullanılıyor ve ekranda 10 rakamı...
Kontrol cihazı 20 ampermis. Sizce bu sorun oluşturur mu daha yüksek degerde bir cihazla değiştirmeli miyim? Bir de kontrol cihazindaki liquid/gel seçeneklerinden liquid secili ve önerilen olarak geçmekte kullanım klavuzunda.
Ben de düz zeminde sorun yaşamıyorum, sistem de tıkır tıkır çalışıyor sorun yok. Tek sorun benim araziye çok çıkıp olmadık yerde geri geri gitmeye çalışmam.
Tesekkurler. Ender beyle paralel şeyleri belirttiniz. Duz yolda sorun yaşamıyorum ama oldukça hassas olduğunu düşünüyorum o yüzden iptal seçeneğini düşünmüştüm ama yok anlaşılan. Bir sefer hafif yokuş olan bir yerde geri geri gitmeye çalıştım rahatlatsam da olmadı. Elle çevirmek zorunda kaldım...
Yani bunun böyle olduğunu Ender bey belirtmisti. Geri geri gitmeye çalışıp gitmediğini farkedince kendisine telefon etmiştim. Fren iptalinden bahsetmemisti. Geri fren iptal dili mevcut mu? Eğer evet derseniz hemen karavanın yanına gidip bakacağım :smiley:
Merhaba. Sizlerden frenle alakalı yardım talep ediyorum. Güney midi kullanıyorum ve alko fren kullanılıyor. Geri gidişlerde frenin geri gittigimizi algılayıp fren yapmaması gerekiyor. Eğer düz bir zemindeyseniz ya da arkaya doğru meyilli iseniz sorun yok. Lakin tekerleklere bir engel denk...
Benim bataryalar hangisj oluyor peki? Yani panellerden cihaza gelen mesafe dediğim gibi 1 metre civarı. Cihazdan bataryalara giden mesafe de max 2 metre. Şimdi oradan yanlış bir seçim yaparsam bir zararı olur mu? Cihazın amper değerinde 20/30/40 yazmakta
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Bataryalarda Valve Regulated Lead Acid yazıyor. 2 adet 100 er amper. Paneller 170 170 340 watt. Panel ve cihaz arasındaki mesafe 1 metre yok. Set ayarlaması ve teknik konularda bilgim yetersiz. Sistemi karavanda kurulu bir şekilde teslim aldım.
Merhaba. Ben de güneş paneli ve akü kullanıyorum karavanimda. Şarj regülatöründe yer alan değerleri açıklayabilir misiniz? *Float charging de battery kısmında 13.7 olan değer, fast charginde sabah güneş yeni doğarken 12.6 idi. Dikkat etmem gereken nokta var mı? Aydınlatırsanız sevinirim.
Teşekkür ederiz :) en kısa zamanda bu günleri atlatırız dilediğiniz yerleri gezersiniz, buralara da bekleriz inşallah. Herkes için zor geçen bir süreç.