Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Konuya akılcı yaklaşımınıza teşekkür ediyorum, bende akıl mantık yürütüyorum ve sizle zevkli bir sohbet gibide olsa konunun çözüme kavuşmasını arzuluyorum, sizden farkım bu ürünü sipariş vererek yaptırmış satın alarak sahip olmuş ve kullanıyor olmam (sizde takdir edersiniz ki bu ürünün...
(Araçta açık kasa kamyonet olarak teknik değişiklik yapılmadığı, içinde motor ve yürüyen aksamında, dışında kaportasında, yük kısmı açık kasasında, iç oturma düzeni koltuklarında değişiklik yapılmadığı ortadadır.)
İşte bunun için mevzuat cevaz vermiyor diyoruz, sizin bizlerin yazdıkları...
İlginize tekrar teşekkür ederim, yan dikiz aynalarda römork uzatma ayna var, büyük kasalı araçlar yan aynaları kasadan daha dışarıda olur ki geriyi yanları görerek geri manevra yaparlar ve seyir haline geriyi görürler, benim geri görüş kameramda ekranda geriyi gösteriyor (büyük kasalı araçlarda...
Hayırlı olsun, Pickup araçlarımız mobil kabin kullanıyoruz beraber bilgi paylaşım sağlayabiliriz... iyi günler.
https://www.gezenbilir.com/konu/pikap-karavan-yasal-durumu-_pino-karavan-sahtekarligi_.119490/
Konuya katkınıza teşekkür ediyorum, Pickup karavanımla iki yıldır yurtiçi yurtdışı geziler yapıyorum sorun olmadı polis ve yol kenarı denetim istasyonu kontrollerine de rastladım.
Yukarıda belirtmiştim Kabinin (Yükün) esası kendisi bütün olarak kamyonetin kasasına oturuyor yan çıkıntılar taşma...
İlginize teşekkür ediyorum. 2 kişi için ideal rahat yeterli alan var, çift kişilik yatak (1.50x2.00 cm.) aracın üstüne uzanan alkoven kısım olduğu için oturma grubu masası (masa katlanarak istendiğinde oturma grubu 1.00x2.00 cm. ilave yatak oluyor.), elbise dolabı, malzeme eşya dolapları, mutfak...
Karavan gruplarında facebook Gezenbilir ve Karavan Kulübü ile Mitsubishi L 200 (Triton) TR grupların sayfalarında müteakip defalar geçen yıl, bu yıl daha yeni bu hafta Pickup karavan için paylaşım açıklamalarda bulundum...
iki yıldır yurtiçi yurtdışı geziler yaptım, bu konu açıklamaya ihtiyaç...
Üretici firmanın imalât satış faturası - ırsaliye fatura var paylaşabilirim...
Pickup araçlar yani ruhsat açık kasa kamyonetler kategori olarak hafif ticari araç sınıfına giriyor, benim aracım kendimin şahıs üzerine yani hususi ruhsatta kullanım amacı "Hususi Yük Nakli" yazıyor, eğer şirket...
Burada önemli konu karayolları yönetmeliği trafik mevzuat açısından trafiği tehlikeye düşürmayecek şekilde trafik muayenesi güncel, araç ağırlık ve boyut taşıdığı yük limitlerinde araçların karayolunda trafikte emniyetle seyretmesi.
Bence mevcut mevzuat cevaz vermiyor, açıklanması gerekiyor.
Yasak da değil, ben Mitsubishi L 200 Pickup karavanımla iki yıldır yurtiçi yurtdışı geziler yapıyorum sorun olmadı...
Sorun olmadı... Bir kere Jandarma iki kere trafik polis kontrolü rastladı onlarda bunu bilmiyorlar ilgilerini çekiyor ama sadece normal ruhsat ehliyet bakıyorlar, asıl yol kenarı denetim istasyononları var onlarada iki kere denk geldim onlar aracın ruhsat ağırlık boyut ölçüleri ve işin vergi...
Karavan kabin kısmı ayrılıyor, dört yerinden çelik kanca bağlantı kasa şaseye bağlı sabitleniyor ve çelik bağlamaları açarak karavan kabini ayırıyorsunuz dört krikolu ayağının üzerine çıkarıyorsunuz aracınızı kullanıyorsunuz. Üzerinize almak için ortalayıp geri geri yanaşıyorsunuz krikolu...
Neticede 3.50 mt. boyutunda 700 kg. ağırlığında bir karavan kabin ki, çekme karavan gibi altında römork dingil gibi tertibat yok, ama imalatı formu şekli biçiminden dolayı sanırım biraz daha zahmeti.
İnternette bahsedilen mahkemelik sorun 5-6 yıl önce yaşanmış internette gezenbilir de yazıları...
Pickup üstü karavan araçlar yani açık kasa kamyonetler karavan değil ruhsata işletilmiyor, çünkü araçta teknik bir değişiklik yapılmış değil, çünkü araç karavan değil, üstündeki yük durumunda ve demonte dört ayağının üzerine çıkarılabilir durumda, aracın üzerinde içinde tadilat yok, koltuk...
Mobil kabin yani demonte çıkarılabilir olarak Mitsubishi L 200 aracımla yerli imalat Pino karavan pickup üstü karavan kabin kullanıcısıyım imalat satış faturamdaki cins adı portatif " Taşınabilir Yaşam Kabini", iki yıldır yurtiçi yurt dışı geziler yapıyorum, size de hayırlı olsun.
Kabinin (Yükün) esas zemini tabanı kamyonetin kasasına zeminine oturmakta taşmamaktadır, yan çıkıntılar (ki bunlar yükün/kabinin tabanının taşması değildir) aracın yan dikiz aynaları kadar limitlerde olabilir ( ki daha geniş açık veya kapalı kasa kamyon ve kamyonetler vardır; bunların yan dikiz...