Arama sonuçlarınız

1. ermus35

Mercedes Sprinter Minübüsten 4+1 Karavana Dönüşüm Hikayesi.

webastoyu ön ikili koltuğun altına monte ettim. koltuğu da yerine taktım. fotoğraf çekmemişim fotoğraflarını daha sonra koyarım. daha sonra taban çıtalarını yerleştirip aralarına 2cm xps strafor ile yalıtım yapıp, üstünü 12mm kavak kontra ile kapattım. çıtaları tabana dyson ile yapıştırdım...

2. ermus35

Eski havalandırma kapağı su alıyor diye yerine yapıştırılmıştı, yine de su alıyordu. kesip yerine 50*65 ölçüsünde 90 derece açılabilen havalandırma taktım. buradan gerektiğinde güneş panellerini temizlemek amacıyla çıkış olarak kullanmayı düşünüyorum.
  3. ermus35

Güneş panellerini tavana monte edebilmek için bu modellerde tavanda bağlantı noktası bulunmadığından yan tarafta bulunan yağmur oluğuna bağlantı yapabileceğim çözüm araştırmasına girdim. Hazır satılan ürünlerin ayak yüksekliği yeterli olmadığı için basit çizimini yapıp 2.5 mm sacdan CNC de...

4. ermus35

Sinyal kolu ve kalorifer yönlendirme düğmesi düzgün çalışmıyordu. Sinyal kolunun siparişini verip geldiğinde ön göğüsü sökebildiğim yere kadar söktüm. Çıkardığım parçaları evde, çıkaramadığım yerleri de üzerinde temizledim. Kalorifer düğmesinin teli boşa çıkmıştı sabitledim. Sinyal kolunun...
  5. ermus35

Burada sadece ekleme yapılan parçaların üzerine pütür uygulandı, tavanın tamamına uygulamadık. Ama tabana da pütür attırdım. Antipas gerekli mi açıkçası bilmiyorum, boyacı bir şey demedi.

6. ermus35

Evet, tavan ek yerlerinden su almış ve iç kısımda türbün tavan kaplaması olduğundan bütün nem tavan altında kalmış bu sebeple yavaş yavaş çürümüş. Kaplamayı sökünce hepsi çıktı. Bütün çürükler kesilip çıkarıldı, gazaltı kaynak ile galvaniz parçalar ucu ucuna kaynatıldı. Tavan dıştan macun...

7. ermus35

Daha sonra boya işlemine geçildi. Aracın üstündeki boya hava tabancası tutunca kolaylıkla çıkıyordu. Kaynatılan parçalara macun çekildi, tavan ek yerleri tekrar silikon çekildi ve tavanın tamamı boyandı. Klimayı tekrar takmamaya karar verdim, tavandaki bütün delikler de bu süreçte kaynakla...
  8. ermus35

Herkese iyi akşamlar, geçen süreçte yapılanları aktarayım. Koltukları sökmeden önce aracı tartıya çıkarmıştım 2840 kg gelmişti. İçini boşaltınca tekrar tartıya çıkardım 2230 kg geldi. Tavandaki çürükleri kaportacıda keserek yerlerine galvaniz sacdan parça kaynattık.

9. ermus35

teşekkür ederim. planı kabaca yaptım fakat üç boyutlu bir çizim oluşturamadım. şoför koltuğundan arkaya 430 cm mesafe var. bu alana hem arka yolcu koltuklarını koyup hem de dört kişilik yatak alanı yapmak zorluyor. önceki yaptığım karavanda iveco iç alanı biraz daha uzundu ve en arkaya 180*200...

10. ermus35

teşekkür ederim. planı kabaca yaptım fakat üç boyutlu bir çizim oluşturamadım. şoför koltuğundan arkaya 430 cm mesafe var. bu alana hem arka yolcu koltuklarını koyup hem de dört kişilik yatak alanı yapmak zorluyor. önceki yaptığım karavanda iveco iç alanı biraz daha uzundu ve en arkaya 180*200...
  11. ermus35

Devamı.. taban en altta keçe gibi bir malzeme vardı orjinal olduğunu düşünüyorum su almayan yerleri hala sağlamdı. Sağ arka teker davlumbazı çürüyerek zamanla oradan su almış ve o bölgede paslanmalar oluşmuş. Asıl problem tavanda çıktı. Fotoğraf çekmemişim Tavan sacı birleşim yerlerinde ve klima...

12. ermus35

Söküm işleriyle başladım. Koltuklar, iç kaplamalar, tavandaki türbin tavan aksamı çok yordu, tabandaki iki kat kaplama sökülerek sac kaplamaya ulaşıldı.
  13. ermus35

Herkese merhaba, daha önce yaptığım karavanı satmak zorunda kalmıştım, karavansız yapamayacağımızı anlayınca bütcemize ve ihtiyacımıza göre bir araç arayışı sonunda 14+1 koltuklu sprinter 313 CDI aracımızı aldık. Daha önce yaptığım gibi 4+1 koltuklu ruhsat alabilmek adına minibüs aldım. Arka...
  14. ermus35

313 Cdi Panelvan Karavan Dönüşümü

Çok geçmiş olsun, umarım daha iyisinizdir. Ben de sprinter 313 CDI aldım ve yapımına başlayacağım, merak ettiğim şey tavana yaptığınız profili araca nasıl sabitlediniz acaba? Teşekkürler. Yanlardaki yağmur oluğuna delik açarak ayakları oraya benzer şekilde tuttursak da sağlam olmaz mı?

15. ermus35

313 Cdi Panelvan Karavan Dönüşümü

Çok geçmiş olsun, umarım daha iyisinizdir. Ben de sprinter 313 CDI aldım ve yapımına başlayacağım, merak ettiğim şey tavana yaptığınız profili araca nasıl sabitlediniz acaba? Teşekkürler.
  16. ermus35

Tokat Niksar Çamiçi Karavan Kamping

İyi akşamlar Yücel bey, tesis açık ama şu saat itibariyle açık mı diye soruyorsanız arayıp öğrenmek lazım. Telefon hatları da çekiyor genel olarak, oldukça yoğun bir yaşam var orada.
  17. ermus35

Iveco Daily 40c11 Otobüsten 4+1 Karavana Dönüşüm.

çok teşekkür ederim. Maalesef karavanımızı satmak zorunda kaldık. müstakil bir ev yapımına başlamıştık. piyasanın durumundan biz de etkinlendik. evimizi tamamlayabilmek için karavanımızı sattık. ileride tekrar yapabileceğimizi umuyorum.

18. ermus35

4+1 Ruhsatlı İveco Daily Motokaravanım Satılık.

Satılmıştır. ilgilenenlere teşekkürler.
  19. ermus35

4+1 Ruhsatlı İveco Daily Motokaravanım Satılık.

Herkese iyi günler. Müstakil bir ev yaptırmaya başladım ve bitirebilmek için motokaravanımızı satmak zorundayım. Motokaravan tamamen kendi el emeğim. forumda üretim süreciyle ilgili konu bulunmaktadır. konu linki...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,994
Kayıtlı Üye Sayımız
166,745
Kaydolan Son Üyemiz
kreasus

Çevrimiçi üyeler

Geri