Arama sonuçlarınız

1. Akdeniz45

Güneş Paneli Markaları

Konuya cevap değil ama önemli noktalar: Panellerimizin tam güneṣte ve kısmen gölgeli durumda üretim farkını kendimizde tespit edebiliriz. Hücrelerin birisini veya bir kaçını örterek üretimdeki farkı ampermetre ile ölçebilir ve foruma yazabiliriz. Kendi panelimde (Schell marka- artık...

2. Akdeniz45

Karavan Yeşil Sigorta Tarifesi

Bekir Bey, sorunuzun tam cevabı olmayacak ama, konuyu biraz açmakta fayda var. Avrupa’da yeṣil sigorta yok, eskiden yeṣil kart vardı. Yeṣil kartta aracın zorunlu trafik sigortasının bulunulan ülkede geçerli olduğunu göstermek içindi. Örneğin Almanya’da araca zorunlu trafik sigortası...
  3. Akdeniz45

Bu Da Motokaravan Yani... :)

Ben de yaptırabilsem dıṣ kısmını fiberglass yaptırırdım. Bu araçlar el iṣi olduğu için fiyatları 182.000 €‘dan baṣlıyor ve özel isteklere göre de yükseliyor. Cebinde bu kadar bozuk parası olanlar böyle bir araç yaptırabilir.:sweatsmile: Bir kaç yıl önce eṣimle uzun düṣüncelerden sonra evdeki...

4. Akdeniz45

Bu Da Motokaravan Yani... :)

Içinde plastik kullanılmayan dıṣı tekne yapım tekniğine göre üretilmiṣ ahṣap karavan. Tekne yapanlarda karavan yapabilir. Ilginç ve hoṣuma giden bir diğer tarafı video olarak değil resimlerle tanıtılıyor. Almancası yetmeyenler Google yardıma çağırabilirler. Die Weltneuheit Holzmbil im...
  5. Akdeniz45

Deprem Bölgesi Çeki Demiri Ve Çekme Karavan

Bu kısa videoda 7 pin ve 13 pin için faydalı açıklamalar var. Video: https://www.youtube.com/watch?v=sVIKG4JnpN8 Yurt dıṣında yaṣadığım için Adana’da bu konuda bilgilerim malesef yok. Baṣarılar.

6. Akdeniz45

Deprem Bölgesi Çeki Demiri Ve Çekme Karavan

Internette biraz araṣtırdım. Almanya’da çekme karavanlar için elektrik bağlantısının hep 13 pin olduğu yazılı. Ayrıca araçtan karavana devamlı elektrik alma durumlarında 13 pin uygun bulunuyor.

7. Akdeniz45

Deprem Korkusu Karavana Yöneltiyor.

Benden önce konuyu düşünüp işe başlamışlar. Alkışlamak lazım.👋
  8. Akdeniz45

Yaz güneṣinde bu çadırlarda yaṣamak kolay olmayacak. Çok zor günlerden geçiyoruz. Bazı ṣeyleri zor da olsa önceden konuṣmak ve tedbir almak lazım. Yaz güneṣinin altında yalıtımı olmayan bir çadırda yaṣam ṣartları hiç kolay değil. Forumda bu konuda deneyimi olanların sorumluları...
  9. Akdeniz45

Beni düṣündüren bir diğer konuda Çadırlarda yaṣayanların durumu. Bugünkü açıklamalara göre iki milyondan fazla depremzede çadırda kalıyor. Kısa zamanda evlere taṣınmaları kolay olmayacak. Karavanlarımızda yeterince pencere olduğu halde yaz aylarında hep ağaç gölgesi ararız. Çadırların kıṣın...

10. Akdeniz45

Iki hafta önce tesadüfen internette Tarsus Belediye Baṣkanının bir Tv söyleṣisini karavan parkta yaptığını gördüm. Çok hoṣuma gitti (videoyu tekrar bulamadım). Konu Tarsus’a gelen depremzedelerin konut sorunuydu. Güzel örneklerde var. Bir çok yönüyle bir birine tezat iki ülkede aynı anda...

11. Akdeniz45

İstanbul'da hemen hemen her sokakta var: Deprem korkusu yaşayan sipariş verdi Bugünkü artamda depremden korunmak için karavana yönelmek geçici bir çözüm olabilir. Böyle bir durum karavancılığın geliṣmesini nasıl etkiler? Karavancılık için bir ṣans mı yoksa sorunlar daha da büyür mü...
  12. Akdeniz45

Volkswagen Crafter İlk Karavanımı Yapıyorum

Bu yaṣtaki aracın altının, yan taraflardaki, kapılardaki boṣlukların paslanmaması için gerekli tedbirlerin alınması çok önemli. Hayırlı olsun, baṣarılar.

13. Akdeniz45

Her Yıl Tüv Muayenesi Sorunu

Önce çekme karavandan baṣlayayım. Ben hiç çekme karavanla Tüv’e gitmediğim için çekme karavanda fren kontrolünün nasıl oduğunu bilmiyorum. Tüv konusu Almanya’da biraz farklı. Tüv’ün Türkçesi teknik kontrol derneği. Almanya’da araçlarda teknik kontrol bu dernekle baṣladı. Uzun yıllar sadece bu...
  14. Akdeniz45

Shantigo Motokaravan İle Riva Adria Karavan Kampı Deneyimi

Tanıtımlarınızı hazırlarken Almanya’da ne çeṣit karavan Park (Stellplatz) ve karavan park rehberleri (Stellplatzführer) olduğunu bilmekte fayda olabilir. Karavan park yapılabilecek aynı yerler Türkiye’de de var. Özellike ṣehirlere göç nedeniyle boṣalan köylerde kalanlar için karavan parklar...
  15. Akdeniz45

Forumda Tüv ve sigorta için çok ṣey yazıldı ama, bu konuda tekrar tekrar yazmakta fayda var. Tüv ve sigorta kamp ve karavan sektörünün geliṣmesini büyük ölçüde engellediği gibi yapılanlarıda yanlıṣ yönlendiriyor. Dünya’da kamp ve karavan sektörünün motoru motokaravan. Türkiye’de...

16. Akdeniz45

T E Ş E K K Ü R L E R Bu kampanyayı bütün karavancıların, kampçıların imzalaması lazım. Hatta her karavancı, karavanı olmayan tanıdıklarına da imzalatsın. Türkiye’de kamp ve karavan sektörünün geliṣmesi için acilen Tüv’ün iki yıla çıkarılması, trafik sigortasının karavanlar için adil oması...
  17. Akdeniz45

Soru iṣareti konusunda haklısınız. Benim kafamda hergün, bazı günler birden fazla soru iṣareti oluṣtuğu için alıṣtım. :sweatsmile: Soru iṣaretlerinin sebepleri de çoğunlukla forum deneyimi olmayan yeni üyeler ve reklam yapmak için foruma girenler. Cevap bulamadığım soru iṣaretleri olunca...
  18. Akdeniz45

Gezenbilir’de böyle bir proje çok faydalı ve sevindirici. Baṣarılar dilerim. Bu tür tanıtımlar sadece karavancılar için değil, belediyeler icinde önemli bir bilgi olabilir. Biliyor olabilirsiniz. Almanya'da karavan parkların tanıtımını profesyonel olarak yapanlar var. Bunlardan birisi...

19. Akdeniz45

Çekme Karavanlar Için Kıṣ Hazırlığı

Çadır veya tentenin tabanında kullanılan yer halısı çeṣitlerini aṣağıdaki linkte görmek mümkün. Resmin sağ tarafında 43 Bilder yazan yerlere tıkayarak resimleri büyütmek ve halı çeṣitleri hakkında detaylı bilgiler görmek mümkün. Almancası olmayanlar Google tercümesinden faydalanabilir. Böyle...
  20. Akdeniz45

Kullanıcı adı ve avatar, paylaṣımcının Gezenbilir ile bir iliṣkisi olduğunu gösteriyor. Anlamadığım nokta, böyle profesyonelce hazırlanan bir karavan ve karavan park tanıtımının foruma kafalarda sorular oluṣturacak ṣekilde, amatörce konulması. Kafalarımızda beliren sorulara yakında bir cevabın...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,892
Kayıtlı Üye Sayımız
166,686
Kaydolan Son Üyemiz
dygdg

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri