Arama sonuçlarınız

1. TRON

Ilk Cb Telsizim Bende Aranıza Katıldım.

Bir tel ile cihazın üzerindeki mike soketi ni, Loş ışıkta kısadevre edip tek tek deneyerek çekin.Hatta önceden ölçtüğünüzde voltaj olan uçlar kesin ptt düğmesidir. Aşırı bir kıvılcım çıkmadan... hoparlörden vericiye röle atıyor tıklaması var yada hoparlör sesi kesilip tx ibresi...

2. TRON

Yav anten yerine 3-4 metre bir tel gir orta uca. Havadan Cızırtı yada ses gelir. Mandalı lehimleyip deneyin a b c diye seslenin.2-3 sn den bişi olmaz Eğer Alıcıdaki parazitler mandala basınca yokolup.... Tx gösterge ibresi sesinize göre oynuyorsa işlem tamamdır.
  3. TRON

Abartmayın. Bir iki kere telsiz mike açmış bakmış biri kabloların yerini tahmin eder. Telsize mike kablolarını yanlış montaj yaparak zarar vermeniz bence imkansız gibi. Alın havyayı ve sıra ile deneyerek yapın. Kendinize güvenin.

4. TRON

Biri de ek şase kablosudur. Hoparlör yoksa Yada varsa mike üzerinde ki ledin ışığı
  5. TRON

Ahmet bey 1988 li yıllarda Türkiuede satılan bir model bu. Sanırım kullanılmamış. Ya aynı model bulacak yada mike ın kabloları takip edilerek montaj yapılacak. Hepsi 3 tel. Biri şase, Biri düğme Diğeri mikrofon Varsa Birde hoparlör kablosu olur bazı modellerde ...ama sanırım mike da hoparlör yok.

6. TRON

Baofeng Uv 82 Yardim

Ayrıca, eskiden benim zamanımda yapılan sınavlarda, A sınıfı belge alabilen amatör telsizciler; Kendi telsizini kendi yapabilecek derecede bilgiye sahip olmalıydılarki, O zor sınavdan yüksek bir puan alabilsinler. Yetmedi; Uygulamalı, dakikada 25 kelime mors için, 2 aşamalı ölçmeye...

7. TRON

Baofeng Uv 82 Yardim

Hayır. Amatör telsizcilik sınavı Telsiz kulllanmayı seven ve hobi için araştırıp geliştiren kullananların; -İşletme -Kanun yönetmelik -Teknik Bakımından bilgilerinin ölçülüp, çağrı adı ile (çağrı kodu) kayıt altına alınmasını sağlayan bir işlemdir.
  8. TRON

Bir bilgim yok ama, eskiden 70-80 lı not A sınıfı için geçerli puan idi.Bence eşinizi bacanağı vs. arkadaşlarınızı amirinizi de avlayın.Birlikte çalışın. Sohbete adam lazım.Yoksa alırsınız belgeyi ve oturursunuz çoğu herkes gibi pasif kalırsınız. Niyetlenin yeter. Arada kegm nün amatör telsiz...
  9. TRON

AMATÖR TELSİZ SINAVINA HAZIRLANANLAR VARSA ??? BU KONU BAŞLIĞINA BİRŞEYLER BIRAKTIM. Baofeng Uv 82 Yardim BAŞARILAR

10. TRON

Baofeng Uv 82 Yardim

Açıkçası amatör telsiz sınavına nasıl hazırlanılır; Kesinlikle bir bilgim yok.Herhalde çalışarak. Lakin, hazırlanıp başarılı olanların çoğunun amatör telsiz derneklerinin kurslarına katıldıklarını iyi biliyorum. Bu konuda, ANTRAK ve TRAC ve diğer amatör telsiz derneklerinin sitelerini takip...

11. TRON

Baofeng Uv 82 Yardim

Onların sızlanmalarına ve "boşamı sınava girdik biz" dediğine bakmayın. Olay düşündüğünüzden çok daha büyük. Amatör telsizcilik belgesi bir dünya kuralıdır.Türkiye Cumhuriyeti yasalarıda bu kuralların dışına çıkmaz. Yani kullanımı ruhsatsız olan, CB ve PMR telsiz dışında seçeneğiniz yok...
  12. TRON

tb5x.com mu? Bu Türk amatör 4 yıl sonra başlayacak dünya dx olimpiyatlarına qrp (düşük güç) kategorisinden oldukça iyi hazırlanıyor. Çünkü 4 yıl sonra, güneş patlamaları 4 yıl boyunca pik yapacak ve rekor mesafeler ufak güçler ile mümkün olacak. Sanırım, bir daha 20 yıl sonra belki biraz...

13. TRON

Duymak evet. Parazit yoksa en iyi duyuşmak En yüksekte ve uzun bir anten ile olur. Lakin. Anten için topraklama iyi olmalıdır. ( Sabit kullanım için bahsediyorum) Topraklama, ihmal edilmemesi gereken bir konudur. Cihazın metal kutusu ve çatıdaki anten şasesi mutlaka topraklanmalıdır. Aksi halde...
  14. TRON

Bir zamanlar ben küçük bir kasabaya 50km yakın Bir dağ köyünde öğretmen olarak çalışıyordum. Tüm ilçeyi çok net duyuyorum ama onlardan sadece bir iki tanesi beni duyuyor Bir gün ilçeye yanlarına gittim. Meğer hepsi güçlü 7-8 metrelik dev antenleri ile, tüm gün cihazlarını besleyen SMPS...
  15. TRON

Tebrikler; Olması gereken zaten dc lineer güç kaynağı. Aksi halde 1)Uzak istasyonları duyamazsınız. 2) Onlar sizi duyar. Sonuç; smps kullananlar telsiz cihazlarının ne kadar güçlü olduğu hakkında ballandıra ballandıra konuşur.(Bir görseniz bir kahve muhabbetidirki Hiç sorma) Lineer dc güç...

16. TRON

BİR SMPS (switch mode power supply unit) GÖRDÜM SANKİ. :p smps ler telsizde parazit yapar. Amatör telsiz için özel imal edilmiş en iyi kaliteli bir smps ler bile, 1) Havadan telsizin antenine, 2) +- güç Kablosundan telsiz cihazına 3) 220 volt prizinden şebekeye ve oradan telsize...
  17. TRON

Eğer bunlar evde ise; sende ben ve diğerleri gibi hanımı ile arası, az bozuk giden amatörlerdensin. Önce; Şöyle yakışıklı bir güç kaynağı edinmen gerek. En azından, cb çalıştıracak 20-30 w gücünde. Aslında gerçek bir 20w yeterde, hazırları 2amper dahi veremeyip bayılıyor.Sen sen ol, 30 ve hatta...
  18. TRON

Önce ilmini bilimini öğrenip, zamanını ve daha çok el emeğini ortaya koyan hobiye amatör denir. Bu gibilerin ellerinden havya ve ohmmetre eksik olmaz.Her hafta bir projeleri vardır.Amatör bunlardır.Bir hastalıktır. Hazır satın alana ise aRmatör denir. Sakın bunlardan olma. Önce 2bin$ 3bin$ a...

19. TRON

E yani.Şimdi bu cihazlar bu araca ufak antenler ile, tüy sıklet kalır. 1-Size gerçekten büyük boyutlu, 2.5-3 m uzunlukta ve dipten yaylı tip, antenlerden gerek. 2-Öncelikle cihazdaki varsa sağırlığı gidermeniz gerekir. Yani alıcı hassasiyetine önem verin.Anten, kablo, ve varsa parazit...
  20. TRON

Araç için az büyük bir cihaz Ayrıca; Cihazda varsa, Devre sarsıntı süspanyonlarının, sarsıntı emiş yeterliliği ni bilemem.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR