Arama sonuçlarınız

1. caner

Arazi Aracı Alma Rehberi Var mıdır?

Arkadaşlar merhaba, Off-road'un fazla yabancısıyım ama böyle bir rehber ihtiyacım oldu. 2 gündür forumu kurcaladım ama istediğim tarz bilgilere ulaşamadım. Konu hayli derin. Bütçe önemli, motor hacmi önemli, marka önemli, araçla ne yapmak istediğimiz önemli vs. Niye onu ya da niye bunu...

2. caner

Anadolu’nun Kuşları Fotoğraflarıyla İngiltere’ye Uçtu

Ynt: Anadolu’nun Kuşları Fotoğraflarıyla İngiltere’ye Uçtu Bizde de çok yavaş olsa da kuş gözlemciliği ve kuş turizmi canlanıyor. Mart ortalarından itibaren Afrika'dan Avrupa'ya göç edecek kuşlar "özellikle" İstanbul üzerinden geçmeye başlayacak. Boğazın kuzey kesiminde rüzgarsız zamanlarda...
  3. caner

Gezenbilir Fotoğraf Gezisi ve Tanışma Toplantısı (31 Ocak 2010)

Ynt: Gezenbilir Fotoğraf Gezisi ve Tanışma Toplantısı (31 Ocak 2010) Obama geldi diye sökülme çok doğru değil kanımca. Kubbenin diğer tarafının onarımı için bu gerçekleşti. Obama da işin bahanesi oldu. :) Ayasofya'da restorasyon her zaman olacaktır. Ama kör göze parmak sokmak misali...

4. caner

Gezenbilir Fotoğraf Gezisi ve Tanışma Toplantısı (31 Ocak 2010)

Ynt: Gezenbilir Fotoğraf Gezisi ve Tanışma Toplantısı (31 Ocak 2010) Ayasofya'nın tamamı açık değil. İçerde I. Mahmut Kütüphanesi kapalı mesela; fakat dış camekandan içerisi görülebiliyor. Birkaç bölüm daha var kapalı ama genelde açık diyebiliriz. Zaman zaman bazı bölümler restorasyondan...
  5. caner

PTT Kargo

Ynt: PTT Kargo Tanıtım sayfası bir şikayet sayfasına dönüşmüş. :) Kargo, posta ve dağıtım sektöründe bir firmayı sağlıklı bir işleyişe sokmak pek o kadar kolay değildir. İnsangücü ağırlıklı bir çalışma sistemi olduğundan ötürü sabit maliyetleri de çok yüksektir. Halbuki parası da çok, daha...

6. caner

Kişisel Galeri (caner)

Ynt: Kişisel Galeri (caner) Fatih, Senin düşündüğün şekilde olanı eloğlu yapmış yahu! :) http://www.flickr.com/photos/cvydesign/3590004392/sizes/o/

7. caner

PTT Kargo

Ynt: PTT Kargo Sektörün ama çok ama kısmi olarak içinden olan biri olarak şunu söyleyebilirim: Parayı veren düdüğü çalar. :)
  8. caner

Stock Fotoğrafcılığı

Ynt: Stock Fotoğrafcılığı Stock fotoğraf sitelerini biraz takip ettim. Oradan edindiğim kimi izlenimlerim oldu. Yüklediğim fotoğraflar genelde kabul edilmediğinden ben de bıraktım işin ucunu :) Hatta 1 tanesi satılınca şaşırmıştım :) Çünkü çekimlerim "stock" olsun diye yapılmadı. Onlar çok...
  9. caner

Kişisel Galeri (Didem GECEGEZER)

Ynt: Kişisel Galeri ( Didem GECEGEZER ) Fotoğraf eğer başkasına ait ise kaynak belirtilebilir. Ben kendime ait bir fotoğraf için kaynak belirtmem hiç. Daha büyük boyutu şurada diye bir link atıyorum; çünkü o boyutları gezenbilir'e yükleyemiyorum. Zaman zaman da embed şeklinde flickr'dan...

10. caner

Işık Patlatması Yapmadan Nasıl Çekeriz?

Ynt: Işık Patlatması Yapmadan Nasıl Çekeriz? Photomatix hiç kullanamadım. Malum lisans meselesi. Benim gördüğüm HDR örnekleri hep renk cümbüşü içeriyor. Kendi içerisinde güzel ama bana lazım olan doğallığın kaybolmadan sonucun ortaya çıkması. Aslında bu da var değil mi, ben örnek göremedim diye...

11. caner

Kişisel Galeri (caner)

Ynt: Kişisel Galeri (caner) Kısık diyafram ile gündüz vakti bir uzun pozlama. f:25, s:1/3. Havanın kapalı olması işimi kolaylaştırdı. Filtre yoktu yanımda. Mekan ise Topkapı Sarayı'nda bulunan Has Ahırlar'ın ön tarafı. Karşıdaki Beşir Ağa Camii. Bulduğum dar vakitte 'On Bin Yıllık İran...
  12. caner

Kişisel Galeri (caner)

Ynt: Kişisel Galeri (caner) Aslında fotoğraflar tek bir makine ile çekilmiş değil. Yani ortaya karışık bir durum var tüm seriyi düşünürseniz. Panasonic FZ7, Panasonic FZ50, Nikon D50, Nikon D80 ve Nikon D90. Bunların sadece ilki ve sonuncusu benim; diğerleri ödünç olarak zaman içinde alınıp...

13. caner

Işık Patlatması Yapmadan Nasıl Çekeriz?

Işık patlaması kimi fotoğraflarda mühim bir sorun olmakta. Özellikle fotoğrafta gölgede kalan bölgeleri ortaya çıkarmak istediğimizde açık alanlarda parlamalar olmaktadır. Konuyu örneklemek için bir fotoğraf ekliyorum. Bu ve benzeri fotoğraflarda gökyüzünde olsun, ışık alan bölgelerde olsun...
  14. caner

Perspektif Kontrollü Lensler

Ynt: Perspektif Kontrollü Lensler Ömer bey, Ben tam anlamadım bu lensleri şimdi. Tilt-shift etkisi mi (ben minyatürleştirme diyorum buna) sağlıyor sadece? Yoksa aynı zamanda Berk'in ilk yazdığı gibi mimaride perspektif düzeltmesinide mi yapıyor?
  15. caner

50mm Lens Seçimi

Ynt: 50mm lens secimi: 1.4 mu, 1.8 mi ? Aldığınız ekipmanı ve ayırdığınız bütçeyi düşünürek benim tahminim 1.8 sizin için hayat kurtarır. :) Gelecek olan lens f:3.5'dan başlıyor. Hep daha iyisi vardırı unutmayalım.

16. caner

26 Gigapiksel Fotoğraf

Ynt: 26 Gigapiksel Fotoğraf Valla ben Photoshop, Layer filan pek bilmem. Onun için pek yeri gelmiyor. PC'im de ona göre. JPG'den şaşmam, bir bilene iletirim farklı bir format gerektiğinde. Deneme maksatlı 3 fotoğraftan panorama yaptım. Toplamda 19 MB ve JPG bunlar. Bunu .PSD olarak panorama...
  17. caner

26 Gigapiksel Fotoğraf

Ynt: 26 Gigapiksel Fotoğraf Terrapiksel'leri de duyarız yakında. Ben 100 MB'a yaklaşan panoramalar yaptığımda benim PC "kurtarın beni" sesleri çıkarıyor :)
  18. caner

Ayasofya

Ynt: Ayasofya Ayasofya'ya defalarca kez girip çıktım, yolumu da sık sık düşürürüm, belki çok kimsenin bilmediği köşelerini gördüm; ama minaresi nereden görünüyor şimdi çıkaramadım iyi mi? :)

19. caner

İstanbul Arkeoloji Müzesi

Ynt: İstanbul Arkeoloji Müzesi Şİmdi görünür sanıyorum. Photobucket 90 gün içinde en az 1 kez giriş yapmazsan linkleri durduruyormuş, ben de giriş yaptım ve düzeldi. Ödev konusunda ise biraz kitap karıştırın derim; öyle internetten birşeyler bulmak pek mümkün değil. Daha fazla fotoğrafı...
  20. caner

Nikon mu? Canon mu?

Ynt: Nikon mu? Canon mu? Belki görmüşsünüzdür. Bu konuda şöyle bir yazışma olmuştu: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=42392.0 Naçizane vardığım görüş şu: makineden ziyade lens, lensten ziyade de sizin fotoğrafa bakışınızdır aslolan. Yani 1000 dolar makineye veriyorsanız 2000 dolar...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri