Anadolu’nun Kuşları Fotoğraflarıyla İngiltere’ye Uçtu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,637

ceranus

Tabanvay-Offroad Grubu
Yer
ANKARA
Anadolu’nun kuşları fotoğraflarıyla İngiltere’ye uçtu, gözlemcilerle buluştu

Önceki hafta İngiltere’nin Ruthand kentinde düzenlenen, dünyanın en büyük kuş gözlem fuarında Türkiye ilk kez temsil edildi. Kuzey Doğa Derneği kendi imkânlarıyla katıldığı fuarda, Kars’ta gözlemlenebilen 313 kuş türünün poster, kartpostal, takvim, fotoğraflarını sergiledi.

Fuarı izleyen 20 bin kuş gözlemcisini Türkiye’ye davet etti. Egleton Doğa Koruma Bölgesi’nin Anglian Sulak Alanı Kuş Gözlem Merkezi’nde 21’incisi gerçekleştirilen fuara, 61 ülkeden kuş meraklıları katıldı. 350’den fazla stant açıldı. Türkiye’yi temsilen stant açan Kuzey Doğa Derneği Projeler Koordinatörü Önder Cırık, fuar katılımcılarına bilgi verdi. 400 civarında broşür dağıttı. Konuklarına lokum ikram etti. Farklı ülkelerden 50 kuş meraklısı önümüzdeki yıllarda Türkiye’deki kuş gözlemi etkinliklerine katılmak üzere bağlantı adreslerini bıraktı.

2005 yılında Türkiye’nin ilk kuş gözlem turunu gerçekleştiren Kuzey Doğa Derneği Başkanı ve Stanford Üniversitesi Biyoloji Öğretim Üyesi Ornitolog Dr. Çağan Hakkı Şekercioğlu, “Derneğimiz Doğu Anadolu’nun doğasının korunması, araştırılması, tanıtılması ve yöre halkının doğa turizminden gelir kazanması için yedi yıldır uğraşmaktadır. Ancak devletimizden, Karslı ve Iğdırlı işadamlarından gereken desteği göremiyoruz” dedi.

Kuş gözlemi turları ekoturizmde en çok gelir bırakan temalardan biri. Sadece ABD’de her yıl 14 milyon kişi, yılda en az bir kez kuş gözlemi için seyahete çıkıyor, 36 milyar dolarlık ekonomik hareket yaratıyor. Teksas’ın High Island kasabası altı haftada kuş gözlemcilerinden 2 milyar dolar kazanıyor.

Hürriyet Gazetesinden Alıntıdır

Etiketler
Ynt: Anadolu’nun Kuşları Fotoğraflarıyla İngiltere’ye Uçtu

Merhaba Zerrin Hanım,
sizi off-road sayfamızdan tanımaktayım.....
Doğal yaşamla ilgili bu vb.aktiviteleri çok seviyor ve destekliyorum..uzun yıllar ''şuan çok ama çok pişmanım'' avcılık yaptım.Son 6 sezondur ,birdaha silahı elime almamak üzere tamamem bırakmış durumdayım.
konuları incelerken,en fazla yorum yapılan konunun,off-road köşemizde en az yorum yapılan konudan daha az olduğunu gördüğüme çok üzüldüm..Umarım insanlarımız doğal yaşam ve yarınlara bırakabileceğimiz en güzel armağan olan Anadolumuzun butür zenginliklerine daha duyarlı davranırlar..

saygılarımla

Merhabalar,
Benim doğup büyüdüğüm yerde bilmeden bu gün adına kuş gözlemciliği denilen şeyi yapmışız.Tabiki bende birçok arkadaşım ve yaşıtım gibi kuşları gölemlemekle yetinmeden sevgili anneme yakalanana kadar elimde sapan daha sonra tüfek birsürü de kuşun canını aldım.Keşke annem beni daha önce yakalasaydı.Çok pişmanlık yaşadım fakat özellikle bir baykuş ve birde kocaman bir doğan vurmuştum.Baykuş öldü,diğeri yaralı bunlar farklı zamanlardaydı.Annemin baykuştan haberi yoktu.Doğanın kanadı kırılmıştı,düştüğü yere beni yaklaştırmıyordu olyı fark eden annem gelip beni kovdu ve hayvancağızı alıp kırık kanadını sardı kullanmadığımız bir yer vardı orada bir süre besledi ve sonra birlikte bahçeye bıraktık.Sonuç olarak bana tüfek var fakat kesinlikle can almak yok diye tembih etti.Bende o zamandan sonra sadece barut doldurup boş boş tüfek patlatırım.
Sağlıkla kalın.

Merhaba Ali Özcan,

Sadece Off-Road sayfalarından mı , doğa sporlarından ve Gezenbilir Gezilerinin çoğundan, festivallerimizden, terkkinglerimizden tanıyor olmalısınız sanırım, doğa dostu olarak :smiley: Ayrıca bu konuyu canlandırdığınız için teşekkürler ediyorum.

Can almadan yapılan bütün sporlara saygılı olmamızı bir gün öğrenmiş olmamız yaşama o gün başlamamızın kanıtıdır, şimdilerde sadece ''Doğa Dostu'' olarak yaşamdan keyif almanız ve doğaya katkıda bulunmak için çaba harcamanız ile ne kadar iyi yapıyorsunuz, kutluyorum ve katkılarınızın devamını diliyorum..

Selamlar

MUDANYALI' Alıntı:
Merhaba Zerrin Hanım,
sizi off-road sayfamızdan tanımaktayım.....
Doğal yaşamla ilgili bu vb.aktiviteleri çok seviyor ve destekliyorum..uzun yıllar ''şuan çok ama çok pişmanım'' avcılık yaptım.Son 6 sezondur ,birdaha silahı elime almamak üzere tamamem bırakmış durumdayım.
konuları incelerken,en fazla yorum yapılan konunun,off-road köşemizde en az yorum yapılan konudan daha az olduğunu gördüğüme çok üzüldüm..Umarım insanlarımız doğal yaşam ve yarınlara bırakabileceğimiz en güzel armağan olan Anadolumuzun butür zenginliklerine daha duyarlı davranırlar..

saygılarımla

Efendim Özür dilerim..
sizin sosyalliğinize yetişmek ne mümkün,naçizane sadece burada görünce yazdım,kusura bakayınız..

Bizde de çok yavaş olsa da kuş gözlemciliği ve kuş turizmi canlanıyor. Mart ortalarından itibaren Afrika'dan Avrupa'ya göç edecek kuşlar "özellikle" İstanbul üzerinden geçmeye başlayacak. Boğazın kuzey kesiminde rüzgarsız zamanlarda birkaç metre üzerinizden geçerken görebilirsiniz. Doğa Derneği ve kuş gözlem toplulukları kuş gözlemciliğinin gelişmesi konusunda hayli çaba gösteriyor.

Anadolu ise kuş çeşitliliği açısından hayli zengin. İş "farkındalık" yaratılabilmesinde.

Günaydınlar,
Sanırım sonbahar ortaları gibi Hürrriyet Gazetesinde kuş gözlemciliği ile ilgili yapımış olan bir röpörtaj okudum.Genç bir arkadaş bu işi çiddi olarak yapıyor ve yurt dışından gelen kişilere de kuşgözlemciliği yaptırıyor.O arkadaşı kutlarım.
Ben ilk sayısından beri Atlas dergisini takip ediyorum,onda da çok eski sayılarından birinde Sarıkamış tarafındaki kurtları anlatan sayfalar vardı.Muhabir arkadaş kurtları fotoğraflamış nerdeyse kurtla arkadaş olmuş.Gerçekten müthiş birşeydi.
Bu arada çok sevdiğim ve saygı duyduğum ailemizin büyüklerinden mekanı cennet olsun Ziraatci Doç.Dr.Ömer Lütfi HOCAOĞLU ziraat mühendisliğinin yanında iyibir doğa dostu ve avcıydı.Kendileride 1992 yılında Av Kuşlarımız isimli bir kitap hazırlamış ve bir tanede babama hediye etmişti.O kitapta sadece av kuşları var olup onlar anlatılmıştır.Bize kuşların nasıl fidan diktiğini anlatmıştı.Örnek sığırcık kuşu zeytin,ardıç kuşu ardıç diker diye söylemişti.Avlanma sadece belli zaman diliminde olur her zaman av yapılmaz kuşları öldürürsek memleketi sivri sinek istila eder derdi.
Avcılar zaten doğanın fahri bekcileridirler,doğaya zarar vermezler.O katliam yafanlar avcı filan değil insan bile olamazlar.
Sağlıkla kalın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR