Arama sonuçlarınız

1. faraklit

Kuzey Amerika Avcılık Kulübü Koleksiyonu

Ynt: Kuzey Amerika Avcılık Kulübü Koleksiyonu İlginiz için teşekkür ediyorum.. Fotoğraf bıçağa aittir. diğer resimleri mail adresinize yolluyorum..

2. faraklit

Ynt: Kuzey Amerika Avcılık Kulübü Koleksiyonu Bıçak Kuzey Amerika Avcılık Kulübü Koleksiyonunun tasarımlarından dır. anlaşılacağı üzere külübün ismini taşıyan farklı modellerde mevculltur. benim elimdeki model (pençe bıçak) olarak isimlendirilmiş.. el yapımı olduğunu sanmıyorum işlemeler...
  3. faraklit

440C Paslanmaz Çelik 19 cm uzunluk ağaç kabza deri kılıfı ile beraber 79 tl

4. faraklit

Yüksel Arslan Retrospektifi

20. yüzyılın yetiştirdiği, dünyanın en istisnai sanatçılarından Yüksel Arslan’ın ilk retrospektif sergisi Eylül ayında Garanti Bankası ana sponsorluğunda santralistanbul’da ziyarete açılıyor. Yüksel Arslan’ın, dünyadaki ve Türkiye’deki koleksiyonlardan derlenen beş yüzün üstünde eseri 13 Eylül...
  5. faraklit

Güngör Dilmen’le söyleşi

- Midas’ın Kulakları’ndan başlayalım mı? - Konularını Frigya mitologyasından aldığım bir üçleme: Midas’ın Kulakları, Midas’ın Altınları, Midas’ın Kördüğümü ayrı temaları işliyor, değişik tarihlerde yazıldı. Midas’ın Kulakları ilk oyunum. 1959 yılında bir yarışmada birinci seçildi...

6. faraklit

Karmate: Melodiler Kardeştir

Ynt: Karmate: Melodiler Kardeştir özellikle karadeniz müziği sevenlerin mutlaka albümü almalarını öneririm...

7. faraklit

Karmate: Melodiler Kardeştir

Karadenizli halk ozanlarının sandıklarda saklı kalmış, tozlu raflarda unutulmuş bant kayıtları Karmate ile gün ışığına çıkıyor. Usta sesler destek verdi 20 Mayıs 2009 tarihinde müzikseverlerin beğenisine sunulacak olan Karmate’nin Nani isimli albümünde oniki eser yer alıyor. Albüme Şevval...
  8. faraklit

Moliere'in Eserleri

Ynt: Moliere'in Eserleri evet,bende A.vefik paşa'nın kanaat kütüphanesi 1933 baskılarını topluyorum
  9. faraklit

Türk Tiyatrosu

ORTAOYUNU VE KARAGÖZ Orta Oyunu’nun, “Meydan oyunu” ve “Kol Oyunu” dan geçerek varmış olduğu son şekil; konuları, oyunların dramatik yapısı, oyun tarzı, komik unsûrları ve tipleri ile Karagöz’ün Perde’den meydan’a inmiş şeklinden ibârettir. Karagöz repertuvarındaki bütün oyunlar, -birkaçı...

10. faraklit

Anton Çehov ''Vişne Bahçesi'' Çözümleme Notları

Vişne Bahçesi KİMLİK ÇÖZÜMLEMELERİ 1)Vişne Bahçesi (Vişyovysad) – Anton Pavloviç Cehov 2)Yazım Yılı 1903 3)Oyun dört perde olarak yazılmıştır. Perdeler sahnelerle bölümlenmemiştir. 4)Çeviren: Ataol Behramoğlu 5)Ortalama süre : 1,5 saat. 6)I. Perde: Ranevskaya’ların evinin salonu , eski ama...

11. faraklit

Anton Çehov "Martı" Adlı Oyunu Üzerine

Önce, Martı'nın kahramanları ile tanışalım: İrina Nikolayevna Arkadina: (kocasının soyadıyla Repleva) aktrist, Konstantin Gavriloviç Treplev: Arkadina'nın oğlu, bir genç, Pyotr Nikolayeviç Sorin: İrina Nikolayevna'nın ağabeyi, Nina Mihalayeviç Zareçnaya: zengin bir çiftlik sahbinin genç kızı...
  12. faraklit

Osmanlı'da Tiyatro

Osmanlı Tiyatrosu günümüz tiyatrosunun birçok olumsuz yanlarına ışık tutabilir. 130 yıl önce Batı Tiyatrosu örneğinde bir tiyatro kurarken ne seyirci, ne tiyatro sanatçısı ve teknik adamı, ne yazar ne de yönetmen ve sahne tasarımcısı vardı. Osmanlı Tiyatrosu kısa zamanda bunların hepsini...

13. faraklit

İlhan Berk'i Kaybetmek...

BEN SENİN KRALLIĞIN ÜLKENE YETİŞTİM Ben senin krallığın ülkene yetiştim Kaldım gölge tanımayan güzelliğinle. Her sabah büyüten denizimizi böyle Gülüşlerindi o ülkede bilmez miyim. Sen o çıktığım sularsın, zencim benim Denize bakan evler gibiyim seninle. Dur, geliyorum ellerin ne güzel öyle...
  14. faraklit

İlhan Berk'i Kaybetmek...

Şiir, İlhan Berk’i kaybetti... Biz her ikisini... “Sözcükleri kaldırın dünya durur” diyordu İlhan Berk. “Bir de “Dururum herhalde aşka / herhalde oraya”... Şiirleri aşkla okundukça yaşar her şair gibi o da... Manisa'da 1916 yılında dünyaya gelen İlhan Berk, Balıkesir Necatibey Öğretmen...
  15. faraklit

Orhan Veli Kanık

Ynt: Orhan Veli Kanık Teşekkürler Behiç abi onur duydum.

16. faraklit

Oktay Rifat Horozcu

Ynt: Oktay Rifat Horozcu AĞIT Önce üstün başın eskidi Etlerin gözün kaşın eskidi Ne varsa taze bildiğin Eskidi oğlum eskidi Elden ayaktan oldun kardeşim Kalem parmaktan tırnaktan Bir canın vardı cıvıl cıvıl Candan oldun kardeşim Satırlara kaldı kitaplar içinde Hani saç kirpik deri...
  17. faraklit

Oktay Rifat Horozcu

Ynt: Oktay Rifat Horozcu BİR AŞKA VURAN GÜNEŞ Öyle sevdalar vardır, biter biter başlar; Buruk tatlar vardır, ağızda sürüp giden; Bir aşka vuran güneş kolayca batmıyor. Yanıyor bin kollu şamdanı, tutuşuyor Ufkunuzda camları göksel konağının Ve bir yaz akşamı buhurdan gibi tüten Hanımellerinin...
  18. faraklit

Oktay Rifat Horozcu

10 Haziran 1914 tarihinde Trabzon'da doğdu,18 Nisan 1988 tarihinde İstanbul'da öldü. Ankara Erkek Lisesi'ni, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi (1937). Devlet sınavını kazanarak Maliye Bakanlığı hesabına Paris'e gönderildi. II. Dünya Savaşı nedeniyle, orada yaptığı doktora...

19. faraklit

Orhan Veli Kanık

Ynt: Orhan Veli Kanık AĞACIM mahallemizde senden başka ağaç olsaydı seni bu kadar sevmezdim. fakat eğer sen bizimle beraber kaydırak oynamasını bilseydin seni daha çok severdim. Güzel ağacım! sen kuruduğun zaman biz de inşallah başka mahalleye taşınmış oluruz...
  20. faraklit

Orhan Veli Kanık

Ynt: Orhan Veli Kanık Haklısınız Murathan Mungan’ın, Orhan Veli’nin şiirlerinden kurgulayarak oyunlaştırdığı Bir Garip Orhan veli de Müşfik Kenter ustayı şiirlere sesiyle hayat verdiği için ayrıca anmak gerekir.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri