Arama sonuçlarınız

1. M

Çekme Karavanda Hıza Bağlı Savrulma Hareketinin Dinamikleri

daha önce yazdığım mesajla ilgili görüntüleri paylaşayım. Tekne ve tekne üzerindeki yük haricinde aracın arka kısmında da 800-900 kg kadar yük var.

2. M

Dizelde LPG !!!

Dizel-lpg konusu ne durumda acaba , olumlu olumsuz bir gelişme var mı? Kullananlar ve kullanmaya devam edenler güncel verilerini paylaşabilirler mi acaba , %20 güç artışı sorunsuz varsa düz dizelimi turbolamaktan vazgeçerim neticede aşağı yukarı aynı sonucu verecek , bilgi paylaşanlara şimdiden...
  3. M

Ordu’da Almadan Gösterebileceğim Cj Ustası

Karadenizde CJ ustaları ve sahipleri birbirini büyük ihtimalle tanıdıkları için ve Toplumun yapısı gereği aracı götürdüğün usta detaylı bilgi vermekten kaçınacaktır. Çünkü usta size bu arabayı alma diyemez , böyle bir şey söylediğinde satıcının tepkisi ve oluşacak baskıdan çekinecektir diye...

4. M

100w Tüketim 12v Karavan Kliması Buldum.

Öncelikle şunu belirteyim , hayatımda hiç karavanda kalmadım ve konu hakkındaki bildiklerimin hemen hepsi bu sitede değerli insanların paylaştıkları bilgi ve deneyimlerinden ibaret.Şu ana kadar okuduklarım ve takip ettiklerim ışığında temel olarak karavanla seyahat ve tatil yapma isteğinde olan...
  5. M

cj3a restorasyon

maaşallah çok iyi gidiyorsunuz , maharet ve teknik bilginiz bayağı ilerde.

6. M

Deniz Kayağını Araç Üstünde Bağlayarak Taşımak Trafikte Yasal Mı?

araç tavanında herhangi bir eşya taşımak kesinlikle yasak , tavan bagajını projelendirip takmak bile bir dönem yasaklandi.Sebebide herhangi bir kaza sırasında verebileceği ciddi zarardı ve trafik kazaları esnasında tavanda bulunan yüklerin verdikleri hasarlar tespit edilip böyle bir karar...

7. M

Kendi Römorkunu Yapmak

4.5 metre tekne özel yapım değilse yaklaşık olarak 200 kg civarında gelir motor ve diğer ekipmanları da kabaca 200 kg daha sayarsak toplam ağırlık 400 kg ı geçmez bu tekneyi taşıyabilecek olan kaliteli bir romoruda rahatlıkla 300 kg geçmeyecek şekilde yapabilirsiniz ve yüklü ağırlığı da 750 kg...
  8. M

2014 Yelkenli Rota Prenses 5.75

yanlış bilmiyorsam 5 metre üzeri özel tekneleri kullanmak için ADB gerekiyor 5 metre altı muaf.
  9. M

Arazide Çekme Karavan Sorunsalı

Tescilli bir aracınız var ve arazinize parkediyorsunuz , arazinizde inşaat faaliyeti yok .Şu anki yasal mevzuatta bu durumu engelleyebilecek hüküm bulunmuyor.

10. M

Vergi yok muhayeneye götürmediğiniz sürece muhayene cezası da yok zaten muhayeneden geçebilecek olan dorseleri hurda olarak niçin satsınlar ki.Elinizde trafiğe tescilli bir araç var ve arazinize parkediyorsunuz mesajıma dikkat ederseniz görüntüsüne dikkat edilmesi gerektiğini söyledim.

11. M

bir adet Tır dorsesi alın trafiğe tescillidir ve ayrı plakası mevcuttur.Trafikten çekmenize de gerek yok çünkü motorlu taşıt değil ve vergisi yok.Trafikte kullanmak istiyorsanız her yıl muhayenesini yaptırmanız gerekiyor sadece ve siz trafikte kullanmayacak olduğunuz için muhayeneye de...
  12. M

Pikap Karavan Yasal Durumu (pino Karavan Sahtekarlığı)

Kamyonetler yük taşıma amacı ile üretildiklerinden dolayı ticari araç sınıfındadır.Ruhsatta hususi olarak geçmesi ticari araç niteliğini kaldırmıyor maalesef bu sebeple hususi araç olarak kullansanız dahi trafik uygulamalarındaki ceza maddeleri ticari araçlar gibidir.Örneğin hususi maksatla dahi...

13. M

Pikap Karavan Yasal Durumu (pino Karavan Sahtekarlığı)

Araç yük taşıma amacıyla üretimiş bir araçtır. Aracınızın üzerine yükleyeceğiniz yük karayollarında taşınması yasak olan veya karayollarında taşınması izne tabii olan yüklerden değil ise istediğiniz gibi taşıyabilirsiniz.Yükün cinsi kimseyi ilgilendirmez. Taşınacak yükün ne şekilde...
  14. M

çeken aracın aks mesafesinin uzunluğu , aksların genişliğinin kontrol açısından avantaj sağlayacağı aşikar çünkü hem enine ,hemde boyuna daha geniş bir alana basıyorsunuz.Çeken aracın aks açıklığının fazla olmasının avantajını bugün yollarımızda gezen TIR larda görebiliriz.Tek akslı çekicilerde...
  15. M

süper bir aktarım olmuş emeğinize sağlık , böyle derlenmiş ve açıklayıcı bilgiyi bütün halinde hiç bir yerde görmemiştim. ben de bir tecrübemi aktarayım ; Humbaur marka torsiyonlu etiketinde 750 kg taşıma kapasiteli olduğu yazılı Alman malı romorkumla 5.5 metre ahşap kayığımı taşımam gerekiyordu...

16. M

Death Wobble Sorunu

1991 de kullandığım Ford minibüste bu olayı birkaç kez yaşadım araba kendisini bir taraflara atacak gibi davranıyordu direksiyonda inanılmaz bir yalpalama ve araçta korkunç bir titreme oluyordu işin enteresan yanı her zaman bunu yapmamasıydı hiç ummadığınız bir anda oluyordu ve neden olduğunu...
  17. M

%100 Sürekli Diferansiyel Kilidinin Sürüş Güvenliğine Olumsuz Etkileri

%100 eatoon difflocker ı 8 yıldır kullanıyorum, ne virajlarda ,nede ıslak zeminde en küçük bir sıkıntı olmadı. Bu 8 yılın yarısında bir yerden elime eatoon soft locker geçti ve bunu taktım.Aracımın aks aralığı 120 inç civarında en dar yerlerde bile manevra yaparken sorun çıkmadı. detroit locker...
  18. M

Ihale Ile Alınan Araçlar. Acil Yardım!!

katılmayabilirsiniz ,eleştirebilirsiniz istediğiniz zçıklamayı yazabilirsiniz ancak hakaret ,küçük düşürücü tavır ve yazılar bunları kabul etmitorum ve yöneticileri göreve davet ediyorum lütfen bu konuda gerekli işlemi yapsınlar yoksa herhangi bir konuda yazı yazmaya elimiz varmayacak ne tür bir...

19. M

750 Kg Altı (ruhsatsız) Çekme Karavan İle Trakfik Kazası

ARAÇLARIN İMAL, TADİL VE MONTAJI HAKKINDA YÖNETMELİK....... i) Araç: Raylı araçlar ve iş makinaları haricinde, karayollarında kullanılmak üzere tasarlanmış, MARTOY, TORTOY ve MOTOY Yönetmeliklerinde veya bu Yönetmelikte ayrı ayrı tarifleri yapılan motorlu araçlar ve römorkları, tarım ve orman...
  20. M

750 Kg Altı (ruhsatsız) Çekme Karavan İle Trakfik Kazası

Tip onay belgesi olmayan motorlu ve motorsuz taşıtlar asli olarak karayollarına çıkmaması gereken araçlardır. Tip onay belgeniz yok ise sigorta firmaları kaza gibi durumlarda ellerinden gelen zorluğu çıkartacaktır emin olun. Aracınız romork takmaya elverişli ise ve taktığınız romork , karavan vs...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri